m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Шри Ланка – аромат на подправки и скъпоценен блясък!

Цена 1395 евро 9 дни
На долу

Шри Ланка – аромат на подправки и скъпоценен блясък!

1395 евро на човек
Пътешествие в ШРИ ЛАНКА

Индивидуална програма с дати на отпътуване по ваше желание

Цена на човек в двойна стая                       1395 евро

 

 

Цената е на човек и включва:

 • самолетен билет София-Доха-Коломбо-Мале-Доха-София с багаж до 30 кг
 • 1 нощувка със закуска в хотел близо до летището и на плаж – 4* на база закуска
 • 4 нощувки в хотели 4* на база закуска и вечеря
 • 2 нощувки с включени закуски в хотел на плаж след края на обиколната програма
 • трансфери по програмата с шофьор-екскурзовод на английски в Шри Ланка
 • медицинска застраховка, с покритие 15 000 евро
 • входни такси по програмата

 

 

Цената не включва:

 • бакшиши
 • такси за фотоапарат и камера
 • разходи от личен характер
 • е-виза за Шри Ланка 40 щ.долара

 

За пътуване е необходимо да имате международен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуване и поне 2 страници за печати.

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 03700100002573 от дата 08.03.2020 г. С лимит на обезщетение 50 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

 

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.

 • Дестинация
 • Дати на пътуване
  02:55 ч.
 • Час на излитане
  02:45 ч.
 • Час на пристигане
  11:25 ч.
 • Облекло
  Бански и памучни тениски
 • Цената включва
  екскурзии по програмата
  закуска и вечеря
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзовод
  закуски
  изхранване
  Обеди
1
1 ден - София – Доха – Коломбо
Полет от София до Доха и връзка за Коломбо.    
2
2 ден - Коломбо
Пристигане в Коломбо в 02,55 ч. Посрещане и трансфер до хотел Jetwing Sea 4*. Настаняване в стандартна стая с гледка към морето Нощувка. Закуска. До 12.00 ч. свободно време за почивка след полета и плаж. Хотелът се намира в Негомбо, близо до летището, на красив плаж. Разплага със стаи с гледка към морето или към градината, Спа център, 2 басейна тип инфинити, фитнес център, 2 ресторанта и бар.  

 

3
3 ден - Негомбо- Пинавала - Дамбула
В 12:00 ч. потегляте към Пинавала, където ще видите приюта за слонове. Приютът е основан през 1975 г. със седем осиновени слона. На малките и възрастни  животни се предоставя убежище в естествена среда, като изоставените или осиротелите бебета се отглеждат и обучават с цел да се приобщят към нормалния начин на живот. С помощта на местни и чуждестранни експерти, в Пинавала се полага началото на успешна програма за отглеждане в затворена среда, като първото бебе се ражда през 1984 г. Времето за хранене и баня в реката ви предоставя най-добри възможности да се насладите на животните от непосредствена близост. Пътешествието ще трае около 2 часа и 40 минути. След приюта се насочвате към скалния храм Дамбула, строен от Крал Валагамбаху през 1 в пр.Хр (защитен от ЮНЕСКО) – най-впечатляващият пещерен храм в цялата страна. Комплексът от пет пещери с над 2000 кв.м изрисувани стени и тавани, е най-голямата заета от картини площ в света. Съдържа над 150 изображения на Буда, най-голямото от които е колосална фигура, издълбана в скала и простираща се 14 м.   Следва настаняване в хотел Amaya Lake **** https://www.amayaresorts.com/amayalake/ 2 двойни стаи. Вечеря и нощувка.
4
4 ден - Дамбула – Сигирия – Минерия - Дамбула
След закуска (ок. 8:00 ч.) се отправяте към Сигирия. Изкачвате скалната крепост в Сигирия, строена през 5 в от Крал Кашяпа (477-495 от н.е), обявена за паметник на световното културно наследство.  „Лъвската скала” е цитадела с неописуема красота, издигаща се на 200 м от нивото на джунглата. Скалата е била последното, най-вътрешно укрепление на града с площ от 70 хектара. Била е заградена с ров, запълнен с вода, отбранителен насип и просторни градини, включващи и известните водни градини. Ще се насладите и на световноизвестните фрески „Божествени девойки”, които са изрисувани в защитена част от скалата, до която се достига по спираловидни стъпала. Тези фрески са изрисувани върху мазилката с естествени багрила. Следва националния парк Минерия /около 45 минути път/. Тук е огромния резервоар за дъждовна вода в Полонарува. Около 200 диви слонове, биволи, глигани, петнист елен, индийски замбар, леопарди, крокодили, 9 вида амфибии, 25 вида влечуги, 160 вида птици, 26 вида риби, 78 вида пеперуди са записани в националния парк. Това място е най-доброто за Шри Ланка за наблюдение на слонове и блатни птици. Сафарито трае около 3 часа. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
5
5 ден - Матале – Канди
След закуска (ок. 8:30 ч.) се отправяте към Канди с посещение по път на градина за подправки в Матале. Страната е известна с различните видове подправки, традиционни за острова. Тук ще можете да станете свидетели на процеса на отглеждане на някои от тях. Продължаване за Канди (около 1 час шофиране) – последната столица на Шри Ланка и обект на световното културно наследство. Името Канди предизвиква чувства на блясък и величие. Тук много от легендите, традициите и фолклора са все още живи. Разходка около езерото Канди, строено от последния Крал Синхала – Шри Викрама Раджасинге, през 1798 г. Ще се потопите в атмосферата и на самия град Канди, с базара, центъра за занаяти и изкуства, музея на скъпоценните камъни. Няма да пропуснете и Храма на Свещения Зъб в Канди – един от най-свещените храмове на Буда. Града е обявен за световно наследство от ЮНЕСКО, заради храма на Свещения Зъб. Важно: за този храм има изискване за облекло – трябва да носите бели дрехи (по възможност) и да покриват раменете и колената. Бялото се смята за чист цвят, но няма да е особен проблем ако има и друг цвят по Вас. Настаняване в Amaya Hills 4* www.amayaresorts.com/amayahills/. Вечеря и нощувка.  
6
6 ден - Канди - Перадения - чаена плантация- Нувара Елия
След закуска, около 8:30 ч. се отправяте към Перадения, за да посетите кралската Ботаническата градина. Разположена е върху 147 акра земя, изградена през 1374 г. за удоволствие на кралете на Канди. Има над 5000 вида дървета и растения, както и някои застрашени и ендемични видове като флората от тропическия свят. Градината на подправките и къщата на орхидеите са сред най-популярните места за посещение. Продължава се към района с чаени плантации и посещение на плантация и фабрика за чай. Районът е известен с чаените си плантации и се слави като производител на едни от най-качествените сортове от вълшебната напитка. Посещение в чаена фабрика, където се вижда сложния процес и прецизна обработка на нежното растение. Дегустация на чай от наистина световна класа. Тук се намира най – високата точка на острова и един от най-луксозните голф комплекси в цяла Южна Азия. Пристигане вечерта в красивия планински курорт Нувара Елия. Настаняване в Araliya green hills 4*. Вечеря и нощувка.
7
7 ден - Нувара Елия - плаж
Закуска. Трансфер към Коломбо за настаняване в хотел на плажа Jie Jie Beach 4*. Вечеря и нощувка.
8
8 ден - Свободен ден за плаж
Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
9
9 ден - Коломбо – Доха – София
Трансфер за международен полет до Доха и връзка с полет за София.

Местоположение

Шри Ланка