m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Кения

Кения винаги разчувства и превръща всеки посетител във възторжен поет!

Кения, която предлага едновременно уникално потапяне в света на дивата природа, прекрасни плажове и коралови рифове, екваториални гори и величествени планини, среща с прочути Африкански племена и тяхната култура и бит.

Кения се намира на екватора на източното крайбрежие на Африка и граничи със Сомалия, Индийския океан, Етиопия, Судан, Уганда и Танзания. Има цели 550 км. живописна брегова линия и прекрасни плажове на Индийския океан.

Планината Кения, Масай Мара, парковете Шаба и Самбуру, езерото Накуру, парковете Цаво, езерото Туркана, плажовете около Момбаса са места, които мамят милиони туристи от цял свят през цялата година.

Jambo! Добре дошли в приказна Кения!

75 % от територията на Кения се определят като безводни и едва 20% могат да се използват за земеделие.

Климатът на крайбрежните райони и влажен и топъл, в централните части и прохладен и влажен, а в северните и източните части- сух и горещ.

Най-много валежи падат през периода Април-Юли в резултат на югоизточния мусон. Друг влажен пояс се образува в района на езерото Виктория благодарение на влажните западни ветрове. Най-горещо е в сухите североизточни райони и западно от езерото Туркана.

Галерия