m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Замбия

Замбия – на четири очи с най-дивата природа!

Земя на вълнуващи пешеходни сафарита, водопада Виктория, дивата река Замбези, шеметни пейзажи около красиви езера, потресаваща дива природа с нейните великолепни огромни представители, най-големите от които наречени „Голямата петорка”. Замбия предлага всичко, което може да развълнува всяко приключенско сърце.

Благословена с едно от седемте природни чудеса на света, Замбия предлага истински незабравимо африканско приключение. 17 великолепни водопада и най-вълнуващия Виктория-водопадът с най-голямата водна завеса в света. Водните стълбове на издигащата се над водопада завеса може да се видят от мили разстояние. Ако стигнете до Ливингстън по време на сухия период от годината и имате издръжливо сърце, може да опитате да се потопите в естествения басейн, оформен в скалата преди големия скок на водопада.

Пикът на пълноводния сезон е през Март-Април, когато водата тържествува в пълното си великолепие и сила. Заради масите водни стълбове във въздуха, обаче, водопада не може да се види така отблизо, както през сухия период Ноември-Декември. Тогава именно можете да се потопите в басейна на ръба на водопада, дори да участвате в рафтинг сафари до самата основа на водопада. Понякога водата е толкова малко, че може да се мине по края на водопада пеш до остров Ливингстън- мястото, откъдето Дейвид Ливингстън за пръв път вижда водопада.

На водите в Замбия са посветени повечето пътешествия в страната.
Единственият достъп по вода до Замбия е от езерото Танганика с парахода Лиемба- един от най-старите параходи в света. Параходът има строго разписание и тръгва от Бужумбура в Бурунди, минава край Кигома в Танзания и спира в Мпулунгу в Замбия. Превозва както пътници, така и стоки и автомобили и е една от живите легенди на Африка.

Езерото Танганика, река Замбези в пълното и великолепие, сафари около брега на реката, езеро Кариба, Синята лагуна, парка Кафуе- един от най-големите на континента, Касанка, парковете Ника и Сумбу- разположен на брега на езерото Танганика, многобройни не толкова известни и по-труднодостъпни паркове.

Галерия