m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Остров Сокотра 19-26 март

Цена 0 евро 7 нощувки
На долу

Остров Сокотра 19-26 март

0 евро на човек

 

Островът е дом на около 70 000 души, които говорят собствения си роден език Сокотри, а главният град е Хадибо. Въпреки населението си обаче, островът има ограничена инфраструктура, което го прави идеалното място за къмпинг, разходки, туризъм, наблюдение на диви животни и културно потапяне в местните обичаи. Посещението на остров Сокотра може да бъде наистина незабравимо преживяване за тези, които търсят приключение и възможност да изследват уникалната и непокътната природна красота на острова.

 

Полетни часове:

дата                       от                           до                                           излитане             кацане

19 март                Абу Даби            Сокотра                               09:00                     10:20     Еър Арабия

26 март                Сокотра               Абу Даби                            11:50                     15:05     Еър Арабия

 

Пакетна цена на човек:               STOP SALE    

 

Пакетната цена включва:

*самолетен билет Абу Даби-Сокотра-Абу Даби с Eър Арабия

*Туристическа виза за остров Сокотра

*Летищна и митническа помощ на летище Сокотра

*Кола 4X4 с климатик

*Механик за пътуването

*Всички храни, питейна вода, плодови сокове, безалкохолни напитки и местни деликатеси като мед, кафе, италианска кафемашина и цялото кухненско оборудване, с много опитен готвач и кухненски персонал.

*Цялото необходимо къмпинг оборудване (висококачествени палатки, висококачествени маси и столове, преносима тоалетна-палатка, идеално осветление, модернизирани къмпинг душове и др) повечето материали са направени по поръчка от професионални занаятчии са най-подходящи за нуждите на Сокотра.

*Входни такси и такси за къмпинг за всички защитени зони на Сокотра.

*Опитен международен водач, владеещ английски и арабски с обширни познания за природата и сокотри културата и повече от десетилетие опит като гид на Сокотра.

*придружител от Травъл макс при минимум 6 пълноплащащи туристи.

 

Какво не е включено:

*самолетни билети до Абу Даби

*транзитни нощувки и турове по желание в Абу Даби

*Спален чувал (препоръчва се лек, малък спален чувал)

 

Нощувките са в палатки на определени за тази цел места!

Необходими документи: паспорт, с валидност минимум 6 месеца и поне 2 свободни страници за печат.

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

7 нощувки
-+ Age
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  Обеди
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  входни такси за музеи
  закуска и вечеря
  изхранване
1
19 март СОКОТРА – ВАДИ АЙАФТ (45 мин)
Полет от Абу Даби в 09:00 с кацане на острова в 10:20 ч. Посрещане от партньорите ни на острова и трансфер към първата и спирка Вади Айафт. Вади или уади  е традиционен арабски термин за пресъхваща река и съответно нейното сухо русло и дори цялата речна долина. Тези сухи русла се запълват временно или периодично от водни потоци – най-често по време на проливни дъждове или в зимния сезон. Вади Айхафт е известно като естествената ботаническа градина на Сокотра. Може да плуваме в сладководните басейни или да разглеждаме огромното разнообразие от ендемичната флора и фауна. Вечерта ще се насладим на топла вечеря под големите тамариндови дървета, отпуснати около огъня. Ще се запознаем и обсъдим следващите дни, които ни очакват. Нощувка.
2
20 март ВАДИ АЙАФТ – ДИТУАХ (около 2 ч. )
Закуска. Приготвяме багажа и тръгваме към лагуната Дитуах. Ще прекараме сутринта наслаждавайки се на бял пясък и кристално чиста вода. Ще се запознаем с Абдула, който ще ни проготви пресни калмари в пещерната си къща. Следобяд ще се разходим до селото Куленся за да прекараме време с местните рибари и да видим как се приготвят за вечерен риболов. Че се качим на високо за да видим лагуната в цялата ѝ прелест. Връщане в къмпинга за вечеря състояща се от прясно приготвена риба. Ще послушаме музика от Сокотра и ще научим местни танци. Нощувка.
3
21 март ДИТУАХ – ЕРИОШ – ФИРМХИН (около 2 ½ ч. с няколко стопа)
Закуска. Прибираме багажа и тръгваме към високопланинските райони на острова. По пътя ще спрем в Ериош, където ще разгледаме петроглифи датиращи от 2500 г. Продължаваме с обяд в Wadi Dyirhur, сред драматичен вади пейзаж и сладководни басейни, под сянката на палмите. Продължаваме към високопланинския Фирмхин – истинското сърце на Сокотра . Остатъка от разходката ще бъде в гора от дървета – Драконова кръв, в разучаване на природата и културата на Сокотра. Фирмхин е идеалното място ,където ще научим за живота на местните хора и тяхната култура и как платото се променя с годините. Ще ни бъде приготвена планинска вечеря, а след нея може да погледаме звездното небе, осеяно с хиляди мъждукащи звезди. Нощувка.  
4
22 март ФИРМХИН – ХАЍФ (около 2 ½ ч. с няколко стопа)
Сутринта ни ще премине лежерно в разходка в гората с дървета Драконова кръв или пък ще посетим местното село Therebek . След това приготвяме багажа и тръгваме към белите пясъчни дюни на Хаѝф. След като се наобядваме ще се разходим до пещерата Dogub. Чака ни страхотно вечерно плуване във водите на Арабско море на южния бряг на Сокотра. Вечерта може да отидем на риболов за да хванем вечерята си със собствени ръце или да се насладим на прекрасното небе, почивайки си на меките пясъци. Прясна риба за вечеря. Нощувка.
5
23 март ХАЍФ – ДИХАМРЍ (около 3 ч. с няколко дълги стопа)
Закуска – фурми и чай. Малко плуване за разсънване и тръгваме за вади Df’arho, намиращо се в морския резерват Дихамри. След като се наобядваме можем да се гмурнем на кораловия риф на Дихамри. Морският резерват Дихамри е защитена зона, известна още като национален парк на северното крайбрежие на Сокотра и има невероятна природа както над, така и под водата. Пейзажът на пустинята включва кървавочервени скали и оранжеви и бели пясъци, а плажът е покрит със слой след слой натрошен корал, докато рифът точно на брега е грандиозен и девствен. Дихамри е едно от най-добрите места за гмуркане и шнорхелинг, а също така е дом на един от най-богатите коралови рифове на архипелага. Има много морски животни, които можете да видите, докато плувате и се гмуркате с шнорхел, риба папагал, мурена, морски таралежи и др. Вечеря и нощувка.
6
24 март ДИХАМРЍ - ХОМХИЛ - АРХЕР (около 1 ч.)
Ставаме възможно най- рано сутринта. Тръгваме към Национален парк Хомхил. Хомхилското плато привлича туристите преди всичко с комбинацията от различни видове дървета, растящи на едно място. За да стигнем до там, трябва да преодолеем  стръмен серпентинен път. При достигане на платото оставяме колите си в малко населено място и тръгваме за разходка до естествен басейн, откъдето се ще се насладим на прекрасна гледка към Арабско море. След изкачването ще бъде истинска наслада е да се потопим в хладките води на басейна и да поплуваме. По време на трека ще видим ендемичното дърво „драконова кръв“, дървото - “пустинна роза“ или както още го наричат „бутилково дърво“, тамяново дърво и „краставиче дърво“.  Ще поплуваме на воля в натуралния сладководен басейн, който гледа отвисоко към Арабско  море. След като се наобядваме имаме два варианта. Да се спуснем пеша до колите, които ни чакат в подножието или ако жегата е много тежка – да ги извикаме да ни вземат и да ни откарат. Потегляме към кампсайт Архер. Архер е едно от най-забележителните места на Сокотра със сладководна вода, течаща вода извираща от скалата, която се вие между две белопясъчни дюни и се среща с чистите води на морето. Можете са се отпуснете на зелената трева край потока или да поплувате в чистите сини солени води. Ще се изкачим на 300 -метровата пясъчна дюна за да погледнем невероятната гледка разкриваща се от там. Вечерята ни ще е прясна морска риба, приготвена на огън и ако имаме късмет ще се порадваме на луминисцентния планктон в морето. Нощувка на плажа.
7
25 март АРХЕР - DENEGEHEN (около 1 ч.)
Ставане рано сутринта за да се насладим на изгрева. След невероятното утро – последно плуване в кристалните води и разходка по плажа. Потегляме към вади Denegehen. Ще се насладим на последния си обяд и вечеря на острова под красивите акациеви дървета в подножието на Хаджар планина. Следобяд ще плуваме в басейните на вади Denegehen и ще продължим да изучаваме прекрасната и извънземна природа на острова, ще направим последни магнетични снимки. Привечер ще се съберем край лагерния огън и ще си пропомним времето прекарано заедно с нашите гидове и всички приключения и красиви моменти, които сме преживели последните няколко дена.
8
26 март DENEGEHEN – ХАДИБО
Рано сутринта потегляме за столицата Хадибо и местния маркет за сувенири и който иска някакъв снак за полета. Настана времето да се отблагодарим на местния екип за отзивчивостта и старанието, с което ни обгрижиха и благодарение на което видяхме и почувствахме цялата крастота на това толкова необикновено място – Сокотра. Тръгваме към летището за полет до Абу Даби в 11:50 ч. Кацаме в 15:05 ч.

Местоположение

Socotra