m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Южна Африка

Внимание! Наблюдаването на дивите животни води до пристрастяване за цял живот

Започва се с Голямата петорка и следват китове, пингвини, дивите кучета, птиците. Живописните природни гледки и срещите от далеч, а по-често отблизо с царствените обитатели на тези приказни пейзажи са това, което покорява завинаги гостите на Южна Африка. Природните чудеса на страната не могат да бъдат изброени набързо и трудно се степенуват по красота и сила на въздействие- гледката към и от върха на планината Тейбъл, почти 3000 км. приказна крайбрежна ивица, живописния Garden Route, удивителните природни паркове, родина за дивите животни, които са цел на всички сафари-маршрути. И още прекрасни плажове, едни от най-добрите места в света за сърф, едни от най-прочутите вина в света, страната се счита за шеста от седемнайсетте свръх богати на животински и растителни видове в света.

Над 8 млн. туристи посещават страната всяка година и броят им постоянно расте, а South African Airways пусна полет от Йоханесбург до Маун в Ботсвана- „входната врата” към делтата на Окаванго.

Мпумаланга- земята на изгряващото слънце за нейните Зулу и Сисвати-жители се простира от Гуатенг до Мозамбик и Свазиленд. За много от посетителите и тя е синоним на Крюгер парк – един от най-известните паркова в страната.

Крюгер заема по-голямата част от Мпумаланга, простирайки се на цели 20 000 кв. км.

Кейп Таун се простира между пристанището и планината Тейбъл и се счита за един от най-красиво разположените градове в света. Като се добави към това и богатата и интересна история на града, културното разнообразие на жителите му и развития туризъм разбираме защо Кейп Таун е едно от най-посещаваните места в страната.

Известен е като Градът на златото и се асоциира неизменно с богатство и безброй възможности за просперитет откакто през 1886 год. е открито злато в Langlaagte. Йоханесбург е център на икономиката и на политическия живот в страната, но освен това и на музиката, театъра, изкуството и забавленията.

Галерия