m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Камбоджа

Камбоджа- свят от сплетени камък и бамбук

В Камбоджа няма място, което да не разпали въображението ви и да не събуди интереса ви към историята. История на Империята на кхмерите, на уникални исторически паметници и загадъчни храмове, които пленяват фантазията и надхвърлят очакванията на любознателните гости на Камбоджа.

Има места в Камбоджа, които просто не може да пропуснете, места с невероятно силно въздействие над всеки новодошъл, места станали декори в холивудски прочути продукции. Археологическият парк Ангкор включва прочути храмове като легендарния Ангкор Ват, Байон, Бантли Сри, чиито художествена и археологическа значимост и въздействие върху посетителите са сравними с Мачу Пикчу, Пирамидите в Египет и Тадж Махал.

Будистките монаси в Камбоджа не са туристическа атракция, а реалния живот на страната. Монасите са изключително дисциплинирани и трябва да спазват 227 правила в добавка към десетте основни заповеди към добрия Будист. Будистите виждат вселената и целия живот като кръг от безкрайни промени. Те следват учението на индийския принц Буда, роден през 6 в. пр.н.ера. и вярват, че човек постоянно се преражда в човешка или нечовешка форма, в зависимост от неговите дела в предишния живот. Преображението може да спре само, ако той достигне нирвана, която се постига само със добра карма и неотклонно следване на будистките указания.

Географски, страната пленява посетителите си с невероятно контрастната природа в четирите си основни части:

За да разберете Камбоджа трябва да я видите, макар че това може да се каже за всяка държава в света. И все пак залез над Ангкор Ват в компанията на истории от легендарната Империя, разходка с лодка по езерото Тонле Сап край наколните жилища, приютили кхмери от векове насам. Камбоджа е пленителна смесица от аромати, цветове на тъкани, образи на храмове и добри усмихнати лица. Добре дошли в царството на кхмерите!

Галерия