m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Барбадос

Прекрасни бели и розови пясъчни плажове на острова на летящите риби!

Представете си риби, които се изстрелват от водата и прелитат разстояние от 30 до 50 метра над нея.

Барбадос е известен като „Родината на летящите риби” и тук наистина изобилства от тях. Те са се превърнали в емблема на острова.

Първоначално островът се наричал Los Barbados или земята на брадатите.
Не става дума, обаче, за мъже, а за многобройните смокинени дървета на острова, които имат висящи над земята корени. На португалския изследовател Педро Кампос, който открил острова през 1536 година, те му се сторили като дървета с бради и оттук името Los Barbados.

Барбадос е ограден от над 70 мили бели пясъчни плажове, а палмови горички приютяват под сенките си жадуващите разхлада. Ще откриете в морето всички нюанси на синьото, истинска наслада за сетивата, дори само да се разхождате по брега.

Островът предлага пъстроцветни гледки и най-разнообразни пейзажи. Тук дори и плажовете са различни, заради географското си местоположение между Карибско море на запад и Атлантическия океан на изток.

Най-високите вълни ще откриете до плажовете на източното крайбрежие на Атлантическия океан, които вървят заедно с опасните подводни течения от тази страна на острова.

Барбадос е прочут с прекрасните си условия за сърф, а Батшеба е магнит сърфисти от цял свят. Сърфът е от най-популярните спортове на острова, а източното крайбрежие е най-доброто място за него.

По-малки са вълните около южната част на Барбадос и тук е най-доброто място за гмуркане, за кайт и уинд сърфинг. Добавете към това и прекрасните бели плажове, многобройни хотели и ресторантчета навсякъде и отново помислете какво предпочитате за отпуската си.

Плажовете в южната част са едни от най-харесваните на острова. Северните части са търсени заради приказните гледки и розовия пясък.

Мястото, където лукса и кулинарната наслада се допълват от фантастични тропически пейзажи и кристални сини води.

Добре дошли на острова на вечното лято, където температурите и валежите са постоянни през цялата година!

Галерия