m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Азорски острови през юли 2022

Цена 2240 евро 10 нощувки
На долу

Азорски острови през юли 2022

2240 евро на човек

ДАТА                    ОТ                          ДО                         ИЗЛИТА               КАЦА

08 юли                 София                   Франкфурт          06:15                     07:40

08 юли                 Франкфурт         Лисабон                 09:15                     11:15

08 юли                 Лисабон              Терсейра               21:40                     23:15

18 юли                 П. Делгада         Лисабон                 06:30                     09:45

18 юли                 Лисабон              Мюнхен                 14:20                     18:20

18 юли                 Мюнхен              София                    20:10                     23:00

Пакетна цена на човек в двойна стая /при група от мин. 10-12 човека/ – 2240 евро 

Доплащане за единична стая – 400 евро

 

Цената включва:

*самолетни билети на Луфтханза София – Лисабон – София и на Тап Португал Лисабон-Терсейра и Понта Делгада – Лисабон;

*вътрешни полети от о-в Терсейра-Сао Жоржи и Файал-Сао Мигел

*билети за ферибот от Сао Жоржи-Пико и Пико-Файал

*2 нощувки със закуски на Терсейра

*2 нощувки със закуски на Сао Жоржи

*1 нощувка със закуска на Пико

*2 нощувки със закуски на Файал

*3 нощувки със закуски на Сао Мигел

* 4 полудневни екскурзии и 2 целодневни

* Обяд по време на целодневните екскурзии

*Трансфери и транспорт по време на престоя там и придвижването между островите

*водач-преводач от ТравълМакс

*медицинска-застраховка

 

Цената не включва:

*хранене, извън споменатото в програмата

*разходи от личен характер

*бакшиши – около  50 евро

 

Депозит за записване – 600 евро

Доплащане до 30 дни преди отпътуване.

 

Влизането в Португалия за момента е със задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца от деня на пристигане. Валиден цифров зелен сертификат за ваксина или преболедуване ИЛИ сертификат за RT-PCR изследване, проведено до 72 часа предиотпътуване ИЛИ антигенен бърз тест, проведен до 48 часа преди отпътуване. Попълва се електронен формуляр веднъж за Лисабон https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card и втори формуляр за Азорите:  https://mysafeazores.com

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАБЕЛЕЖКИ:
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност

*Здравни изисквания: няма изисквания за ваксини

*Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.

*Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Португалия не е няжна виза,  нужна е само валидна минимум 6 месеца лична карта

*Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, важни контакти като водач , лице за контакт на място) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

*Валута на страната: евро.

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица Nо 065 00002551 001 108.03.2022 г. с лимит на обезщетение 125 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.

 • Дестинация
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
08 ЮЛИ СОФИЯ – ТЕРСЕЙРА
Имаме три полета, за да стигнем до един от най-големите вулканични острови на Азорския архипелаг. Кацаме в 23:15 ч. на летище Лажеш. Трансфер до хотел 3*, настаняване и нощувка.
2
09 ЮЛИ ТЕРСЕЙРА – ПОЛУДНЕВЕН ТУР ЗАКУСКА
Отпътуване от хотела към Монте Бразилия, преминаване покрай Ангра до Ероисмо, класифициран от ЮНЕСКО като обект на световното наследство. Ще спрем на върха на Монте Бразилия, за да се насладим на прекрасна гледка към града и покрайнините му. Обиколката продължава през източната страна на острова, на брега на морето, с прекрасни естествени плувни басейни, издълбани върху скали от лава, както и няколко села, сгушени в полите на вулканичните хълмове.  Ще спрем в Сан Себастиано, първото селище на този остров, където може да се види главната църква, датираща от XV век, която си струва да посетите заради своята готическа архитектура и стенописи. Отидете до Прая да Витория и спрете за кратка разходка, където можете да усетите богатото историческо минало, отразено в няколко паметника. След това, по-нататък към Сера до Куме, може да се разкрие много панорамна гледка към океана и град Лажеш. След това спирка в Biscoitos, за да посетите винарските изби и да опитате местното вино (в зависимост от сезона). Връщане в хотела. О-в Терсейра е вторият по големина остров в архипелага, с население ок. 56 000 д. (2011 г) и обща площ около 402 кв.км. Най-високата точка е 1021 м.н.в. и се намира в Сера ди Санта Барбара. Най-важен град е Ангра до Ероисмо – стара столица на Азорите, както и град Прая да Витория, със защитен от вълнолом залив, който обработва доставките за военновъздушната база на НАТО в Лажеш на североизточния бряг на острова. Икономиката на Терсейра е основно селскостопанска, допълнена от нарастващата туристическа търговия. Свободен следобед за плаж и разходка. Нощувка.
3
10 ЮЛИ ТЕРСЕЙРА – САО ЖОРЖИ ЗАКУСКА
След закуска ще имаме малко свободно време и се насочваме към летището за полет до о-в Сао Жоржи. Трансфер до хотел 3*, настаняване и свободно време. Сао Жоржи е дълъг и тънък остров, с високи скали. Ширината му е 8 км, а дължината – 53 км. Населението е ок. 8000 д. На 23 април се честеа деня на св. Георги при католиците и се смята, че от там идва името на острова. Първоначално островитяните се занимават с дребно земеделие, докато не откриват основната си възможност да изнасят гъба от лишеен вид, от която се получава лакмус, както и багрилната сърпица, от която се извлича вещество, от което се прави индигото. Последната също се ползва и като билка. И двата вида – сърпицата и лишейната гъба са били много популярни в Централна Европа. Към момента обаче на острова основно се отглеждат живтни и се добира мляко, от което се прави местното сирене Сао Жоржи. Все още често се срещат винопроизводители с големи насаждения на лозя, както и зърнени насаждения и местни плодове и зеленчуци. Нощувка.
4
11 ЮЛИ САО ЖОРЖИ – ПОЛУДНЕВНА ОБИКОЛКА ЗАКУСКА
Отпътуване от хотела и кратка спирка на Белведере на град Велас, за да се насладите на гледките. След това ще посетим фабрика за сирене, с която този остров е известен. Ще посетите и местен магазин за занаяти и ще научите за всички традиционни техники и материали, използвани за направата на редица артикули. Продължаваме към село Урзелина, за да видите старата църковна кула, която все още стои, въпреки че църквата е погребана под лава от вулканично изригване през 1808 г. Обиколката продължава на юг, докато стигнете до Белведере на Калхета, където спирате, за да видите гледката и след това отново при Белведере на Ваймс. Островът е известен със своите Fajãs - равна повърхност близо до морето, създадена от срутващи се скали или потоци лава, където хората са решили да построят и да наричат ​​дом. Ще слезете до Fajã dos Vimes, за да посетите кафена плантация и да изпиете чаша от ароматната напитка. Единствената кафена плантация в Европа, 100% естествен продукт. На връщане ще спрем в Cubres Belvedere и след това отново в Ouvidor Belvedere за снимки. Връщане в хотела. Свободен следобед и нощувка.
5
12 ЮЛИ САО ЖОРЖИ – ПИКО ЗАКУСКА
Закуска и трансфер до пристанището. Качваме се на ферибота до о-в Пико. Пристигане и трансфер до хотел 4*. Настаняване и свободен следобед за почивка и плаж. Нощувка.
6
13 ЮЛИ ПИКО – ЦЕЛОДНЕВНА ОБИКОЛКА ЗАКУСКА И ОБЯД
След закуска, освобождаваме стаите и започваме обиколката, като се насочваме на север и спираме на Аркос до Качоро, впечатляващи скални образувания, където океанът представя вълнуващо шоу от звук и цвят. Продължаваме към района на Мистериос (Мистерии), където можете да видите разпръсната лава от ранните вулканични изригвания. От Сао Роке минаваме по вътрешен път, пресичайки острова на юг. Район, където може да се види ендемична растителност, като азорска хвойна, азорски махагон и лаврови дървета. Обяд с включени напитки. След обяд посещение на музея на китоловците. На връщане ще спрем на Мадалена, за да посетим изложба на занаятите, фабрика за сирене и винарска изба. Връщане в хотела, за да вземем багажа и да отидем до пристанището за ферибот до о-в Файал. Трансфер до хотел 3*. Настаняване и нощувка.
7
14 ЮЛИ ФАЙАЛ - ПОЛУДНЕВЕН ТУР ЗАКУСКА
Закуска и потегляме през град Орта, уникален за Азорските острови, заради своето космополитно яхтено пристанище, което е сборен пункт на яхти, плаващи от цял свят, в техните трансатлантически пътувания. Спираме в Espalamaca Belvedere, където можете да видите града, пристанището и околните райони отгоре. След това преминаваме покрай Ларго Хайме Мело, пристигаме в Калдейра, голям кратер в централната част на острова, един от най-красивите пейзажи и естествена защитена територия заради оригиналната си растителност. Следва Капелиньос, нова земя, която е резултат от вулканичното изригване в океана през 1957/58 г. Връщане в Орта и хотела по крайбрежието. Името на острова в превод означава букова дървесина, защото на времето откривателите видели множество восъчна мирта, която объркали с бук. Центърът на острова представлява идеално оформен вулкан, връх Гордо. Около него има невероятна зеленина – цъфтящи хортензии, букови дървета, кедри, хвойна, папрати, а те съставляват част от естествения природен парк Файал. Площта на остров Файал е 172 кв.км., с дължина 21 м и ширина 14 км. Населението е около 14 000 души. Жените от Фаял произвеждат фина дантела от растително влакно от агаве, изпълняват невероятни резби в снежнобялата сърцевина от смокиня, също тъкат фини кошници. Отглеждат се зърнени храни, плодове и маслини, а говедовъдството и млекопроизводството са други важни икономически дейности. Град Орта е главното морско пристанище на Фаял и има международно летище. Нощувка.
8
15 ЮЛИ ФАЙАЛ – САО МИГЕЛ ЗАКУСКА
След закуска се отправяме към летището за полет до Сао Мигел. Трансфер и настаняване в хотел 3*. Свободен ден и нощувка.
9
16 ЮЛИ ФУРНАС - ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР ЗАКУСКА И ОБЯД
След закуска в хотела се отправяме към магическото място Фурнас с три активни вулкана. Със сложна история от 100 000 години, централната калдера на вулкана Фурнас, представлява  естествено експлозивна структура на трахитите, съставена от две основни калдери, които чрез образуване, срутване и експлозия са маркирали естествената история на масива. Започваме с посещение на езерото Furnas Calderas – мястото, където приготвят прочутото ястие „cozido das Furnas” - приготвено изцяло от парата на Земята! Продължаваме с лека разходка, като преминаваме през поточе и обикаляме езерото. По време на обиколката ще се запознаем с различните ендемични видове, характерни за района. След това посещаваме град Фурнас, с неговите фумароли и минерални извори, които съдържат вода с различни вкусове. Нашият обяд включва местния специалитет cozido! След обяд посещаваме столетната ботаническа градина Terra Nostra, която е известна с изключителната си колекция от местни растения от Азорските острови, както и други от цял свят, които са се приспособили към местните условия на живот. В края на днешното пътешествие сте поканени да се изкъпете в богат на желязо басейн с гореща вода, който е с температура 35-40°. На връщане към Понта Делгада ще спрем на специални места, от където се разкриват уникални гледки към северното крайбрежие, а също и до единствената чаена плантация в Европа. Там ще спрем на фабриката за чай, за да го вкусим и да отпочинем. Връщане в хотела и нощувка.
10
17 ЮЛИ НАБЛЮДЕНИЕ НА КИТОВЕ ЗАКУСКА
Днешният ден обещава да бъде уникален, защото се отправяме към пристанището, където ще наблюдаваме различни видове китове. Тук, на Азорите, могат да се видят над 25 китоподобни видове, заедно с костенурки и морски птици. Ще бъдем търпеливи и ще чакаме, за да зърнем някой от видовете, характерни за района. Преди да се качим на борда, биолозите ще ни разкажат какви видове бихме могли да видим, ще ни инструктират как да сме в безопасност на борда, правила за наблюдение и поведение спрямо видовете. По време на пътешествието, пътниците трябва да носят спасителни жилетки. Препоръчваме- шапка за слънце, слънцезащитен крем, обувки с гумена подметка, дъждобран или водоустойчиви дрехи. Свободен следобед и нощувка.
11
18 ЮЛИ ЛИСАБОН – СОФИЯ
Ранен трансфер до летището за полет до Лисабон в 06:30 ч. Пристигаме в Лисабон в 09:45 ч., а излитаме за Мюнхен в 14:20 ч. Кацаме в 18:20 ч. и излитаме за София в 20:10 ч. Отново на родна земя в 23:00 ч.

Местоположение

Азорски острови