m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Танзания

Танзания – един безспорен африкански блян

Най-голямата страна в източна Африка е в мечтите на всички пътешественици и неведнъж е била фон и вдъхновение за пътеписи и романи.

Огромния Серенгети, чието име означава „безкрайни равнини”, величествения Килиманджаро- първенеца на Африка, прочутия Занзибар, езерото Виктория- най-голямото в Африка, впечатляващия Нгоронгоро, Голямата Миграция- най-великолепния природен спектакъл в света.

Танзания предлага изобилие от най-разнородни пейзажи, една от страните на „Голямата петорка”, недокоснати бели плажове и прекрасни елегантни хотели на остров Занзибар, удивително красиви места за шнорхелинг и гмуркане. Танзания предлага истински африкански романтичен рай. Езерото Маняра често се използва за начало на сафари до Нгоронгоро и Серенгети, а общирните равнини на Тарангире са най-интересни през сухия сезон (Юли-Октомври), когато дивите животни се струпват на огромни стада около река Тарангире.

Ако искате да вкусите от най-прекрасните гледки по време на сафари изберете Танзания през Януари-Март, когато са най-горещите месеци и животните се събират около водните източници и когато малките се раждат в Серенгети, или през периода Юни-Октомври, когато е сухо и сравнително прохладно. Април и Май са месеците на най-обилни валежи в Танзания, когато достъпа до някои от лоджите в парковете понякога е затруднен. Заради близостта до екватора температурите са почти постоянни през годината.

Контрастът между планинския север и обширния, богат на реки и езера юг е другото очарование на Танзания. Югозападна Танзания е идеалното място, ако търсите усамотение и тишина. Тук се намира и Селус- най-големият резерват на континента, известен с огромните стада слонове, предизвикващ романтични очаквания и мистично очарование от дивата африканска природа.

Галерия