m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Ямайка

Ямайка- ром, реге и кафе

Ако знаете, че слънцето целогодишно целува пясъчните плажове, чували сте за официалното питие на Ямайка-рома, за регето и кафето, значи не знаете още много за най-големият карибски остров, където официален език е английският.
Milk River Bath е горещ минерален извор, който се слави като най-богатото на минерали спа в света.

Прекрасният плаж и непрестанният нощен живот са превърнали Монтего Бей или Мо Бей в едно от най-известните места за почивка в света. Еднакво привлекателен е както за богати и прочути личности, така и за обикновени посетители.

Очо Риос или Очии, както го наричат местните, е още едно от местата, прочути с чудесния си плаж и хубавите си хотели. Всяка година то приютява над 700 000 туристи от цял свят.

Негрил бил открит или популяризиран от хипитата, които основали тук своя колония през 1960 година. Чудесен плаж, многобройни възможности за водни спортове и особено ценно с първокласните места за гмуркане.

Освен столица, търговски и административен център, Кингстън се слави и като седмото по големина естествено пристанище в света.

Представяме ви третият по големина остров на Карибите. Коренното население идва тук от Южна Америка преди около 2500 години и се предполага, че когато Христофор Колумб открива острова през 1494 година, на него вече живеели към 100 000 индианци Аравак.
От тях произлиза и името на страната: от индианската дума Xaymaca, което означава „земя на вода и дървета”.

Островът е прочут с това, че е от местата в света, с почти постоянен климат през цялата година- топъл, слънчев и безоблачен и заема едно от първите места в списъка на всеки, който търси красив плаж и сигурни слънчеви дни за своята ваканция.

Не случайно Иън Флеминг строи тук дома си „Goldeneye“ и пише в Ямайка 10 от своите романа за Джеймс Бонд.

И още много интересни неща: не пропускайте да опитате националното питие на Ямайка- ром, както и националните блюда на острова- Ackee and Saltfish.

Галерия