m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Белиз

Белиз – морската страна на чудесата

Разположена на източното крайбрежие на Централна Америка, Белиз предлага най-доброто и от двата свята- огромни тропически гори и интригуващата мистерия на древните маи!

Добавяме към всичко това тюркоазените води на белизкия архипелаг, съставен от над 200 тропически острова с прекрасни бели плажове и вторият по големина бариерния риф, простиращ се на цели 185 мили и приютил 70 вида корали и над 400 вида риби. Ето защо гмуркачи, яхтсмени и любители на водни спортове откриват тук меката на морските красоти.

Пътешествениците от целия свят откриват в Белиз едно от последните неизследвани и малко познати приказни места на света. Неслучайно Франсис Копола създава свое райско кътче-хотел именно в Белиз. Наследството на древни цивилизации, смесено с британското влияние и традициите с африкански корени, добавено към самобитността на съвременните емигранти…

Истински коктейл от култури!

Сред многото подводни съкровища е Синята дупка- истински природен шедьовър, за който се смята, че е пещера, чийто таван се срутва преди около 10 000 години. Образува се огромна кръгла дупка, дълбока 126 м. и с диаметър 300 м. Любителите на подводните фотографии ще открият тук уникални гледки на сталактити и сталагмити.

Ето защо запалените гмуркачи поставят задължително Белиз в плановете си.

Поглезете сетивата си с Белиз!

Галерия