m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Намибия – странстване по червените пясъци…

Цена 3250 евро 10 дни / 9 нощувки
На долу

Намибия – странстване по червените пясъци…

3250 евро на човек

Полети:

Дата          От / До                                             Час на излитане / кацане        Полетно време

08 юли  София          Франкфурт                 16:35                             17:55         2.20

08 юли  Франкфурт Виндхук                       21:50                             08:20         10.30

18 юли  Виндхук      Франкфурт                 18:45                             05:35         10.50

19 юли  Франкфурт София                           10:05                             13:20         2.10

 

Цената на човек в двойна стая –  3 250 евро

Доплащане за единична стая – 300 евро

 

Цената е на човек в двойна стая при минимум 8 човека и включва:

*Самолетен билет София – Виндхук – София с авиокомпания Луфтханза и включва ръчен багаж до 6 кг и чекиран до 20 кг

*9 нощувки със закуски  в лоджи по програмата

*Транспорт по време на екскурзията с минибус /тип Mercedes Sprinter/ за 8 човека

*Екскурзии – провеждат се с нашия минибус и екскурзовод – две ексурзии в каньона Фиш Ривър, Сесрием, Сосусвлей и Дедвлей, лагуната Уолфиш Бей

*Медицинска застраховка, която покрива и COVID-19 със съпътстваща карантина на място

*Водач-преводач от ТравълМакс

 

Цената не включва:

*Виза за Намибия, която се полага на летището във Виндхук – около 65 щатски долара

*Допълнителни екскурзии, на които може да се запишете (на място)

*Лични разходи

*Всичко, което не е упоменато в програмата

 

Необходими документи: задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца от датата на пътуване. Няма необходимост да се поставят ваксини за Намибия.

Във връзка с мерките за намаляване на разпространението на COVID-19, всички пътуващи до Намибия трябва да имат отрицателн PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване. Няма необходимост от последващи тестове.

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

10 дни / 9 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Дати на пътуване
  08 - 19 юли 2021
 • Час на излитане
  17:55 ч.
 • Час на пристигане
  02:10 ч.
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
08 - 09 ЮЛИ СОФИЯ – ФРАНКФУРТ – ВИНДХУК - МАРИЕНТАЛ
Днес потегляме от терминал 2 на летище София с полет на Луфтханза до Франкфурт в 16:35 ч. В 21.50 ч. излитаме за Виндхук – столицата на Намибия и кацаме на летището Hosea Kutako International Airport в 08.20 ч. на 09 юли. Уреждане на митнически формалности и начало на пътешествието из тази прекрасна страна! Първа точка, където ще спрем и нощуваме е град Мариентал, пустинята Калахари. Настаняване в Kalahari Anib Lodge Gondwana Collection https://store.gondwana-collection.com/accommodation/kalahari-anib-lodge . Пътят е около 330 км, и ще се пътуваме около 3 часа. Разположен в южната част на централната част на Намибия, град Мариентал се намира по протежение на железопътната линия Транс Намиб и служи като търговска и административна столица на региона Хардап. Мариентал се намира близо до великолепния язовир Хардап, който е най-големият резервоар в Намибия. Напоителната схема на Хардап вдъхна живот на този сух терен, който сега е плодороден със земеделски земи, покрити с цитрусови плодове, пъпеши, люцерна, вино и царевица и осеяни с щраусови ферми. Язовирът е популярен ваканционен курорт, който привлича хора от Виндхук и предлага множество водни спортове, живописни разходки и изобилие от диви животни в природен резерват от 2500 хектара, разположен на западния му бряг; където посетителите могат да забележат носорог, щраус, антилопа, спрингбок и различни видове птици.Нашата лоджа е неповторима, с водоизточник за дивите животни точно до ресторанта. Ще можете да разгледате първият си дивеч, докато пиете кафе и освежителни напитки на терастата на заведението или пред собствената ви лоджа. В Намибия има много водни извори и не чувстват липса на този важен източник на живот. Ще забележите, че различните водосборни места за животните в пустинята имат различен принцип на изпомпване на водата – на слънчеви батерии, на ток, ветрогенератори. Ако през нощта чуете тропане около мястото, където спите, не се притеснявайте! Това са антилопите, които се навъртат там, заради сочната зелена трева и водата от басейна 😊 Вариант за фотосафари в пустинята /срещу заплащане/: Вечерно сафари /3 ч./ – след 18 ч. се излиза с джипове и рейнджър от лоджата из пустинята. Целта е да хванете неповторимия залез, който ще го посрещнете на дюните с освежаваща напитка в ръка. Цената е 45 евро
2
10 – 11 ЮЛИ КАНЬОНА ФИШ РИВЪР /394 км; 4 ч./ ЗАКУСКА
Днес след закуска се отправяме към каньона Фиш Ривър – около 4 часа пътуване. Фиш Ривър е създала втория по големина каньон в Африка. Горещ, сух и каменист дългият 160 км, понякога широк 27 км и дълбок 550 м каньон е вдъхновяващ. В южния край са известните горещи извори на Ай-Айс. Настаняването ни е в лоджата Canyon Lodge Gondwana Collection https://store.gondwana-collection.com/accommodation/canyon-lodge . Всяка самостоятелна постройка е изградена от камък и има сламен покрив, разположени сред гранитни болдъри сред природата. Каране из каньона с джип /включено в цената; 7 ч./ – движението е вълнуващо спускане дълбоко в дерето и макар и безопасно, със сигурност ще повиши сърдечната Ви честота. Каньонът е вторият по големина в света и е богат на разнообразни геоложки харакстеристики. Ще видите груб варовик, лъскав кварците, фини шисти и драматични разломи. Достигайки дълбочината на каньона, край реката ще можете да се разхладите с освежаващи напитки. Посещение на парка Quiver Tree Dolorite и разглеждане на фосили от Мезозойската ера.
3
12 ЮЛИ РАНЧОТО КОИМАСИС /307 км; 3,5 ч./ ЗАКУСКА
Тази сутрин, след закуска, потегляме на север през Тираската планинска верига, селището Хелмерингхаузен, открито през германската колониална ера в Намибия. Настаняваме се в ранчото Каоимасис, което се намира в сърцето на планината, заобиколено от бляскави болдъри от червен гранит. Свободен ден за разходки и почивка от дългото пътуване.
4
13 – 14 ЮЛИ СЕСРИЕМ – ДЕДВЛЕЙ - СОСУСВЛЕЙ /270 км; 4 ч./ ЗАКУСКА
Сосусвлей се намира в парка Намиб Науклуфт, като той обхваща част от пустинята Намиб (считана за най-старата пустиня в света) и планинската верига Науклуфт. С обща площ от 49 768 кв.км. той е най-големият сафари парк в Африка и четвъртият по големина в света. Пътуваме от Сесрием до Сосусвлей, като минаваме край сухото корито на река Чауб, а пейзажът се променя постоянно заради менящия се цвят на дюните. Изненадващ брой от същества оцелява в хиперсухите райони, включително змии, гекони, необичайни насекоми, хиени и чакали.Каньонът Сесрием е дълбока пропаст, издълбана през скалите от водата, е поразителна природна особеност на района, който се изследва най-добре пеша. Каменистите стени се издигат рязко от двете страни на каньона, докато птиците се носят в скалите му и гущерите се стрелят по первазите. Името на каньона е измислено, когато ранните заселници са го използвали като източник на вода, използвайки шест дължини кожа (‘ses riem - шест прашки), вързани заедно, за да спуснат кофи във водата в основата на каньона.Настаняването в Сосусвлей е невъзможно, посетители се настаняват на 65 км в района Сесрием.Вечерта правим сафари с джипове в парка, на залез слънце. Ще търсим антилопи, чакали, зебри, жирафи и каквото още излезе смело пред нас.На втория ден имаме целодневно сафари, което стартира 30 минути преди изгрева. Включва входен билет за парка, сух пакет и вода. След влизане през портата на парка се отправяме към известната 45 дюна, където при желание може да се изкачите и да направите невероятни снимки! Пътешествието продължава към Дедвлей, от където е стартова точна за Биг Дади – най-високата дюна в района. За по-неподготвените, в основата на тази дюна се намира Дедвлей, където стърчат изсъхнали дървета от стотици години.Настаняваме се в Desert Camp https://www.desertcamp.com/ .  Дедвлей /Dead vlei/ - Това древно глинено плато някога е било оазис, осеян с акации и захранван от река, която внезапно е променила курса си, оставяйки земята да изсъхне заедно с дърветата, които преди е поддържала. Толкова сухи са били климатичните условия, че дърветата никога не се разлагат - вместо това те  изцяло са лишени от влага, така че днес, 900 години по-късно, те остават като изсушени, почернели часовници, осеяли напуканата повърхност на тигана. Заобиколени от червено-розовите дюни на пустинята Намиб, те създават сюрреалистичен спектакъл, който е мечта на фотографа. Екскурзиите, включени в цената са: Посещение на каньона Сесрием, Дедвлей и Сосусвлей. Екскурзии, извън цената са: Стрелба с лък – 20 EURВечерно сафари – 30 EUR
5
15 ЮЛИ СВАКОПМУНД – ЗАЛИВА НА ДЕЛФИНИТЕ И КРУИЗ ЗАКУСКА
Глъдка свеж океански въздух след изпепеляващата жега на пустинята! След закуска потегляме към град Свакопмунд. Пътуването е 345 км, около 5 часа. Градът е основан през 1892 г. като основно пристанище на германската Югозападна Африка, Свакопмунд често се описва като по-германски от Германия. Сега морски курорт, Свакопмунд е столицата на туристическия район на Брега на скелетите и има много неща, за да зарадва посетителите. Странната комбинация от германско и намибийско влияние, сгради от колониалната епоха и прохладният морски бриз го правят много популярен. Забележителностите на Свакопмунд включват затвора Altes Gefängnis, построен през 1909 г. и Wörmannhaus- eдна от най-старите сгради в Намибия, известна с бележитата си кула. Сградата сега е обществена библиотека. Други забележителности са Музеят на транспорта, Националният морски аквариум на Намибия, Галерията на кристалите, забележителните пясъчни дюни, намиращи се южно от река Свакоп. Извън града е изградено и едно от петте игрища за голф, намиращи се в пустиня. Свакопмунд е известен с екстремните си спортове. В близост има и ферма за камили.  Срещата между студените води на Атлантическия океан и пустинята Намиб е сюрреалистична картина, която няма как да ни остави безразлични. Едно от най-добрите места за наблюдение на този феномен е именно Свакопмунд.   Настаняването е в Organic Guest House  http://www.guesthouse-swakopmund.com/. Включена е обиколка на лагуната Уолвис Бей, където ще се радвате на прелитащи гларуси, пеликани и други красиви птици. Ако имате късмет, може да зърнете и делфините, които живеят там. Нощувка.
6
16 ЮЛИ ТАЛЕНИ, ЕТОША ЮГ /530 км;6 ч./ ЗАКУСКА
Пътуването днес започва след закуска и ще трае около 5 часа. Разположен точно на юг от границата на Националния парк Етоша в Северозападна Намибия, Етоша Юг съставлява южния регион на този див рай. Ongava Private Game Reserve споделя южната граница с Националния парк Етоша и предлага множество луксозни хижи с изглед към живописни пейзажи, осеяни с богата дива природа. До националния парк може да се стигне през южния вход на портата на Андерсон. Посетителите могат да зърнат разнообразие от диви животни, включително: лъв, жираф, слон, бял и черен носорог и множество равнинни игри. Популярните дейности включват: сафари с джип, проследяване на носорози пеша, разходки с екскурзовод сред природата или наблюдение на залеза над този великолепен пейзаж. Настаняване в Taleni Etosha Village https://www.etosha-village.com/, която се намира на 4 км от портата на Андерсон, която е вход към парка Етоша. Мястото представлява отделни къщички, в които има легла с балдахин, за да ви предпази от комари, баня с принадлежности, климатик, сейф. На следващата сутрин потегляте за целодневно сафари в търсене на дивия живот в националния парк. Възможност за екскурзии от лоджата: Целоднвно сафари /без храна/ - 80 EUR / с храна/ - 90 EUR Вечерно сафари – 50 EUR
7
17 ЮЛИ ОНГУМА, ЕТОША ИЗТОК /173 км; 2 ч./ ЗАКУСКА
Докато се местим от южната част на парка към източната, можем да се наслаждаваме на удивителната природа и дивият живот. Настаняваме се в лоджата Onguma Bush Camp https://onguma.com/ , който има над 20 000 хектара защитена територия и диви животни. Възможност за екскурзии от лоджата: Вечерно сафари  с джип – 70 EUR Пешеходно сафари с гид – 50 EUR
8
18 ЮЛИ ПОЛЕТ ВИНДХУК – ФРАНКФУРТ ЗАКУСКА
Закуска и веднага отпътуваме посока Виндхук – 583 км., което е около 6 часа, за да хванем полета за Франкфурт в 18:45 ч.
9
19 ЮЛИ ФРАНКФУРТ – СОФИЯ
Полет в 13:20 ч. за София. Отново на родна земя в 14:10 ч.

Местоположение

Намибия