m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Куба

Куба – омагьосва завинаги

Куба е място, което буквално превзема всички чувства. 16-тия по големина остров в света е една от последните страни, ръководени от комунистическа партия. Над 200 залива и близо 300 прекрасни плажа, омагьосващ микс от равнини и планини мамят към „острова на свободата” милиони туристи всяка година.

Огнени ритми на салса и меренге и аромата на пури омайват сетивата от всеки ъгъл в центъра на стара Хавана. Възрастни кубинки услужливо позират с пура в уста, детски групички деликатно следват туристите и с интерес слушат беседите за собствения им град.

Тюркоазените карибски води нежно галят ситния бял плясък нежно застлал красивите плажове на Варадеро, Кайо Коко, Кайо Санта Мария, Кайо Ларго. За всички, които предпочитат водните спомени остава да грабнат въдицата и да тръгнат на лов за баракуда, точно както Хемингуей разказва в прочутия си роман. А защо не гмуркане край кораловите рифове, скрили надълбоко спомени за корабокрушенци и подводни съкровища. Или пък друго неповторимо усещане- плуване с делфини край полуостров Сапата.

Ако ви разказват за Куба като за страна, излизаща от бедността и строгия комунистически контрол, знайте че това е само половината. Истинската Куба са нейните жители- мили, непосредствени, приятели завинаги. Хавана е много повече от музеи, стари колониални сгради, паркове и катедрали.

Всеки стъпил тук отнася със себе си чувството, че е открил истински приятели на край света.

Кайо Ларго – цели 27 км. прекрасни бели плажове

От карибската страна на Куба, на 177 км. От столицата идилично са полегнали Кайо Ларго де Сур и Острова на младостта. Бели пясъчни плажове и уникални места за гмуркане. 
Перлата на тази група, състояща от безброй плитчини и рифове е Кайо Ларго дел Сур- тънка и дълга островна ивица, чиято ширина дори не достига 7 км. Всеки, който е видял неговите 27км. плажове описва Кайо Ларго като „неземно” мястото.

Според National Geographic морското дъно край Кайо Ларго дел Сур е едно от най-добре съхранените в света , нещо, в което се убеждавате сами при гмуркане в едно от 33-те места за гмуркане около острова.

Уникално красиви пейзажи, бяла нежна пясъчна покривка, застила 27-те км. плажове на Кайо Ларго дел Сур. Някои от седемте плажа на острова като Парадайс и Линдамар се изцяло уединени; плажа Бланка е ограден от скали, а морски костенурки излизат на брега, за да снасят яйцата си на плажа Тортуга. Пясъкът на плажа Сирена никога не е нетърпимо горещ, дори и в най-препичащото слънце. Около него, само на 35 м. дълбочина крият тайните си цели колонии от пъстроцветни корали.

Кайо Санта Мария – И построили хората цели 48 км. път през водата

Още един малък, елегантен, приказен земен рай- само 2 км. широк и 16 км. дълъг, островът се намира недалеч от северното крайбрежие на Куба, част от архипелага Кралски градини. Самото пътуване по 48 километровата ивица път, свързваща сушата и острова е обещание за прекрасни морски пейзажи.

Кайо Санта Мария е и идеалното място за любителите на гмуркането и водните спортове. Най-голямата ценност на Кайо Санта Мария е великолепния плаж.

Кайо Коко – Раят настъпи на земята

За всички които обичат пленителните морски изгреви, за всички, които търсят приказните местенца на света, слънцето ще изгрява пред самия ви хотел. Плажовете на острова са оградени от коралови рифове, така че не можете да преминете с боси крака от плаж на плаж. Това е раят за гмуркачите и любителите на подводните снимки.

Галерия