m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Румъния

Цена 1235 евро 8 дни / 7 нощувки
На долу

Румъния

1235 евро на човек

~Разписание на полетите с авиокомпания Таром~

Дата                                 от                                    до                         излита   каца          

20 юни                          София                              Букурещ                  09:50   10:55

27 юни                          Букурещ                           София                     08:05   09:20

 

Цена на пакета при 10 записали се:                   € 1235

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София- Букурещ – София с Таром;
 • Включен чекиран багаж 20 кг;
 • 7 нощувки в посочените хотели или подобни на база закуска;
 • Входни такси за всички включени в екскурзията туристически обекти;
 • Вечеря с фолклорно шоу;
 • Обяд с традиционни местни продукти;
 • Обиколка с карета с впрегнати коне;
 • Всички трансфери описани в програмата;
 • Медицинска застраховка в покритие 15000 евро;
 • Водач от Травълмакс.

Цената не включва;

 • Обеди и вечери;
 • Разноски от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива заболяване от Корона-вирус и горещо препоръчваме.

 

Румъния изисква към 04 МАРТ 2022 г., Сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест!! 

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

 • Дестинация
 • Дати на пътуване
  20.06 - 27.06.2022 г
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
20 юни София – Букурещ
Излитаме от София в 09:50 ч и след кратък полет от 55 мин. кацаме в Букурещ в 10:55 ч. Посрещане от нашите партньори и директно стартираме обиколка на Букурещ. Започваме с най-отличителната сграда в града, датираща от комунистическия период, Палат на парламента. Известна още като Дом на народа, впечатляващата сграда влиза в рекордите на Гинес като втората по големина сграда в света след Пентагона. Изграждана около 13 години, разходите за подръжката ѝ се равняват на около 6 млн долара на година или колкото разходите на средно голям град. Докато пристъпваме през внушителни мраморни стаи, ще научим за  мрачните детайли, съпътстващи изграждането ѝ. Продължаваме с разходка из забележителностите на Стария град на Букурещ, в който се намират няколко исторически обекта, архитектурни съкровища и предствителни сгради. Това е най-горещото място за нощен живот в града и орагнизираният му хаос ще ви накара да почуствате вибрациите му. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка. Boutique Hotel Moxa **** (https://hotelmoxa.com/) или подобен.
2
21 юни Курте ди Арджеш – Сибию
Започва нашата очарователна обиколка на Румъния хем наша съседна страна, хем толкова непозната. След закуска напускаме хотела и тръгваме към прекрасния регион Трансилвания. Като първа спирка на нашето пътуване ще бъде ортодоксалният Манастир на Курте ди Арджеш, разположен в билото на Карпатите и основан около 1514-1517 г. Построяването на първия влашки манастир и храм легендарно се приписва на майстор Манол, който според преданието вгражда съпругата си и себе си в манастирските стени, за да остане манастирът здрав и стабилен. Продължаваме пътя си през Старата долина и се наслаждаваме на живописните, девствени пейзажи на региона, докато пристигнем в манастира Козия, религиозен дом, един от най-ценните паметници, отразяващ националното средновековно изкуство и архитектура. Козия (Cozia) означава „Орехова горичка” и както можем да се досетим е кръстена така, защото мястото където е постоен манастира е изключително благодатно за растеж на орехови дървета. Следващата ни спирка е град Сибию, който през 2007 г. е бил Столица на културата и триумфално съчетава история и мултикултурни елементи. Ще направим пешеходен тур и ще разгледаме Централният площад на Сибию,  с прекрасната Роман-католическа катедрала и възхитителната сграда на музея Брукентал. След това ще продължим с площад Хует и Евангелистката църква и ще минем по известния мост „Мост на лъжите”, който е символ на Сибию, първият чугунен мост в Румъния и вторият в Европа. Съществуват много легенди за името на му. Най-популярната е, че мостът ще падне, когато някой казал лъжа мине през него или друга, която казва, че там са се уговаряли срещите на войничета с приятелките им. Войничетата се криели, докато приятелките ги чакали и така се виждало дали момичетата ги лъжат, ако заговорят някой друг младеж. Или пък тази, която казва, че по него често са преминавали търговци, които се опитвали да измамят хората със стоката си и ако някой от тях бил хванат го изхвърляли през мостта. Нощувка в хотел Art Hotel **** (https://www.arthotel.ro/) или подобен.  
3
22 юни Сибию – Сибиел– Алба Юлия- Турда – Клуж-Напока
След закуската тръгваме към Сибиел – най-запазеното и автентично село в цяла Румъния, малка реплика на Сибию. Ще се разходим и след това продължаваме към Алба Юлия, където ще посетим най-голямата крепост в страната Алба Каролина, обиколена от стена дълга 12 км., 7 врати и построена във формата на звезда. Първоначално Алба Каролина е била римска крепост, а след това е минала през Средновековието, докато достигне вида си в стил Вобан. Продължаваме към солни мини Турда, огромна на площ мина, превърната в туристическа атракция. Ще разгледаме огромни галерии, някои от които дълги по 118 м. В дъното на мината има езеро и гледката към него е направо извънземна. Подгответе се за невероятни снимки. Следващата ни спирка е Клущ-Напока – градът на изкуствата. Настаняване в хотел Hotel Beyfin **** (http://www.hotelbeyfin.com/en/). Нощувка.
4
23 юни Клуж-Напока – Бреб – Барсана – Сигет
На днешният ден от обиколката ни в Румъния първите часове на деня ще бъдат посветени на разглеждане на град Клуж-Напока. Готическата катедрала „Свети Михаил“ с изглед към централния площад на града е на първо място в нашия списък с атракции за деня, следвана от двореца Банфи, бившата Кметска зала и „Огледалната улица”. След Клуж се отправяме към Марамуреш, регион наподобяващ музей на открито. Жителите на тези места спазват две прости правила: изживейте живота си пълноценно и ценете преди всичко богатството на душата. Хората от Марамуреш са считани за най-гостоприемните румънци и техните села се отличават с уникалния си стил, дървените си църкви, и врати с красиви дърворезби. Ще посетим Бреб, едно от най-добре запазените традиционни села в Марамуреш и научим за начина на живот на местното население  като посетим автентична къща и опитаме традиционен румънски обяд, прясно приготвен с местни продукти. Крайната ни дестинация за деня е Съпинца, единствената в света общност с „Весело гробище”. Дърворезбованите кръстове, боядисани в ярки цветове, показват духовити, хумористични сцени, вдъхновени от живота на тези, които вече не са сред нас. Имаме румънска традиционна вечеря и фолклорно шоу. Нощувка в Сигет. Хотел Gradina Mirii *** (https://hotelgradinamorii.ro/).
5
24 юни Дървени църкви– Сигет - Търгу Муреш
Закуска. Днес ще посетим две антични дървени църкви, които са част от Центъра за световно наследство на Юнеско – Барсана и Пойениле Изей. Усъвършенствано през поколенията изкуството на дърворезбата остава основният занаят на местното население, както ще видим в работилницата на местен занаятчия и ще можем да си купим уникални ръчно изработени сувенири. Ще пробваме местни продукти отгледани и събрани от градините на местните хора. Вечерта пристигаме в Търгу Муреш и се настаняваме в Hotel Privo **** (https://www.privo.ro/en/) за нощувка.
6
25 юни Търгу Муреш – Биертан – Сигишоара – Вискри - Брашов
След закуска тръгваме към Биертан, където се намира най-голямата укрепена църква в Трансилвания, построена от Саксонците през 16 век и включена в списъка на Юнеско. Следва Сигишоара – една от малкото средновековни крепости, която все още е населена. Включена е в списъка на Юнеско. Тук ще научим повече за живота на Влад Дракула или Влад Цепеш, роден в Сигишоара и властвал през 15-ти век, както и за легендата за граф Дракула. Ще се разходим по криволичещите, калдаръмени улички, ще посетим Часовниковата кула, висока 56 м, , която е символ на града и най-масивната от деветте масивни кули на крепостта Сигишоара, които са се запазили до днес. В кулата има Музей на средновековните оръжия и стая за изтезания. След това ще посетим Църквата на хълма построена през 14 в. с изкачване на около 300 дървени стъпала. Нашето пътешествие продължава към Вискри, автентично саксонско село, в което Принц Чарлз очарован от спокойствието и атмосферата, решава да купи една от типичните къщи разположени в него, правейки я място на което да се връща всяка година през май. Ще се возим на карета с конски впряг и ще посетим местни производители за да опитаме ръчно направени трансилвански сладкиши. Продължаваме към Брасов. Настаняване в хотел Bella muzika *** (https://bellamuzica.ro/en/).
7
26 юни Брашов – Бран – Синая- Букурещ
Стартираме с разходка из Брашов – Плащада на съвета, най-тясната улица в света Strada Sforii с ширина около 123 см. и известната Готическа катедрала „Черната църква”. Продължаваме към Бран и историите за вампира граф Дракула и неговия замък Бран стратегически построен през 13 век на върха на 60 метрова скала извисявайки се над най-важния достъп до средновековна Трансилвания. Следващата ни спирка е градчето Синая, станало известно най-вече благодарение на румънското Кралско семейство, което е направило своята Кралска резиденция в него през миналия век. Ще посетим Ортодоксалния манастир в Синая и замъкът Пелес, изграден във великолепен готически стил от първият крал на Румъния Карол I и ще се потопим в ежедневието на кралското семейство и стила им на живот. Привечер пристигаме в Букурещ. Настаняване и нощувка в Boutique Hotel Moxa **** (https://hotelmoxa.com/).
8
27 юни Букурещ - София
Закуска в пакет и ранен трансфер до летище Букурещ. Полет за София в 0805 ч. Кацаме в София в 0920 ч.

Местоположение

Румъния