m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Еквадор

Често наричат Еквадор „Южна Америка в миниатюра”, защото така малка по размер страна е побрала разнообразни уникални красоти като островите Галапагос, тихоокеанските плажове, величествените Анди, част от джунглата на амазония!

Легендата разказва, че преди много години през една ясна нощ жителите на градчето Кочаски видели падаща звезда. Те се изплашили и отишли в двореца на краля, за да му разкажат за звездата. Кралят, който също едновременно с това и жрец и шаман на племето им заповядал да се успокоят и да запазят тишина. Той щял да уреди всичко с боговете. Той взел в ръце чаша с чича- питие, направено от различни видове царевица и зарецитирал магическа реч. Той пил от питието и говорил, докато не заспал дълбоко.

Когато се събудил, Кралят събрал хората си и им казал: „Боговете не са сърдити на нас, но те ни дават знак да напуснем това място и да намерим по-богата и плодородна земя. Трябва да тръгнем по следата на звездата и там, където падне да основем новия си град.” Така те потеглили по следата на падналата звезда и стигнали до подножието на вулкана Пичинча, където основали града си. Те построили къщите си, засяли нови ниви, издигнали храмове на Слънцето и на Луната и станали основатели на Кито.

Очарователната столица на страната- Кито се е ширнал свободно в просторна долина в подножието на вулкана Пичинча. Преди няколко века Кито е бил северната столица на Империята на инките. Инките разрушават града, за да не го оставят в ръцете на конкистадорите. Когато само година по-късно страната минава под испанско управление, градът е издигнат наново от руините. Днес старият град на Кито се счита за най-добре запазеният исторически център в Латинска Америка и с право се гордее с красивата си колониална архитектура.

Невероятно изобилие от животински и растителни видове. Над 800 вида риба има в сладководната Амазонка, а един акър земя в еквадорската джунгла съдържа до 70 000 вида насекоми. Еквадор е още родина на над 6000 вида пеперуди и над 300 вида млекопитаещи.

Няма друга страна в света с такова многообразие от видове птици на такава малка територия. Еквадор е раят за любителите на птиците! Тя е трета в света по разнообразие на видове птици.

Не пропускаме и прекрасните мистериозни острови Галапагос, намиращи се на 960 км. западно от крайбрежието на Еквадор. Островите са родина на делфини, китове, морски лъвове, акули, игуани. Галапагос са образувани от изригнала лава от дъното на океана, издигнала се до 780 метра над морското ниво. Някои от по-младите острови и днес имат активни вулкани.

Блажена почивка на луксозна яхта, гмуркане с моржове и пингвини, приятна разходка по брега на вашия остров, защо не и нещо по-прозаично като разглеждане на многобройните арт галерии, Галапагос няма да ви остави да скучаете, колкото и време да решите да му отделите.

Екскурзията до Галапагос ще ви зареди и вдъхнови за месеци напред, така че не губете време: Обадете ни се!

Галерия