m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Гватемала

На езика на маите ГВАТЕМАЛА означава „Земята на дърветата”

Освен това страната има най-доброто кафе в света. Именно тук се извлича за първи път разтворимото кафе.
Столицата и Антигуа имат перфектно време през цялата година.
Днес в Гватемала освен официалният испански език се говорят над 20 майски диалекта.

Маите използвали перата на птицата кецал за търговия, като били ценени на север чак до Ню Мексико и на юг до Андите. Заради това птицата била високо ценена и почитана и залавянето или убийството и били строго забранени.
Птицата била и духовен пазител на майските вождове, като се считало, че тя ще ги съпровожда навсякъде, дори и в битка или в смъртта.
Гватемала се гордее и с една от туристическите перли на планетата- Тикал. Руините в древния майски град включват над 3000 структури- дворци, храмове, церемониални платформи, игрища за игра с топка, площади и тераси, парни бани. Строителството на града започва около 600 г.пр.н ера и през следващите 1500 години градът е важен религиозен, политически и научен център.

Най-удивителните природни картини се разкриват при езерото Атитлан, стъпаловидните водопади Алта Верапаз, езерото Лачуа ще ви накара да си помислите, че се взирате в прозрачните води на Карибско море, вулкана Санта Мария, езерото Петен, Los Siete Altares- седемте природни олтара, всеки от които всъщност е водопад.

Не пропускаме да ви препоръчаме и прекрасната Антигуа, разположена в живописна равнина, където компания и правят цели 3 вулкана, градът е един от най-добре запазените колониални градове в Централна Америка. Само на час път от Гватемала Сити, Антигуа е перфектното място за начало на всеки гватемалски маршрут.

Галерия