m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Венецуела

Венецуела - красива и буйна!

В края на 15 век Америго Веспучи акостира до бреговете на днешна Венецуела, а моряците му са впечатлени от странните наколни къщи до езерото Маракаибо, най-голямото в Южна Америка, които им напомняли много на европейска Венеция. Те нарекли района „Венециола”, което означавало „Малката Венеция”.

Плуване, гмуркане, сърф и кайтсърф, шнорхелинг – Венецуела е истински рай за любителите на водни спортове.

Има, обаче, още много причини да изберете Венецуела за следващото си пътешествие. От морските пейзажи през 49-те Национални парка, трекинг в Андите и ски в Сиера Невада до непристъпните джунгли във вътрешността на страната с делтата на Ориноко и разбира се Анхел- най-високият водопад на планетата.

Лос Рокес е другото приказно място, акцента в програмата на всеки пътешественик. Архипелагът от 50 острова с основание се счита за карибския вариант на Френска Полинезия.

Да не пропускаме и прочутите Венецуелски красавици, донесли на страната 5 пъти титлата Мис Свят.

Водопадът влиза и излиза през многобройни каньони, тунели и пещери превръщайки се в истински зашеметяваща картина особено за посетителите си по суша. Анхел има интересна горна част, откъдето се спуска от височина около 30 метра, влиза в пещера и се спуска отново от около 50 метра и тогава следва последния грандиозен скок от почти 1000 метра!

Днес водопадът е част от Националния парк Канайма, който се простира на цели три милиона хектара. Изобилието от лагуни, по-малки реки, водопади, тропически гори, голи равнини и високи скалисти плата превръщат парка Канайма в задължителна част от програмата на всеки ненаситен за красоти пътешественик.

Галерия