m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Папуа Нова Гвинея

Вторият по големина остров в света е като пътуване с машина на времето- пъстри церемонии, екзотични племена и уникална природа

Папуа Нова Гвинея или както за кратко го наричат ПНГ е името на втората- източна част на остров Нова Гвинея. Папуа е цялата източна част на втория по големина остров в света.

Лежи точно под екватора на 160 км от Австралия и е част от огромната планинска дъга, която започва в Азия, простира се през Индонезия до Южен Тихи океан. Над 600 острова и над 800 местни езика съставят днес Папуа Нова Гвинея, която административно и официално се дели само на 4 района с 20 провинции.
Уникални и силно въздействащи са пъстроцветните местни фестивали, които се провеждат постоянно на острова като Кану и Кунду Фестивал, Фестивал на земята, Горока шоу, Фестивал на крокодила, Празник на маската.

Крайбрежието на Папуа Нова Гвинея е сред ТОП местата за гмуркане на света и истински рай за подводните фотографи. Сред местата, привличащи гмуркачи от всички краища на света са бариерни рифове, коралови стени, коралови градини, коралови атоли, останки от потънали кораби, самолети и подводници от Втората световна война.

Средната температура на водата е между 25 градуса по крайбрежието на Коралово море до 29 градуса в района на архипелаг Бисмарк. От Май до Ноември е най-доброто време за пътешествие на остров Нова Гвинея. Територията на страната дълго време остава под австралийско управление, благодарение на което днес е много по-развита от западната част на остров Нова Гвинея.

Днес се управлява от папуаси, които управляват самолети, работят в банки, участват активно в социалния живот на страната и ръководят туризма на Папуа. Местните жители са наследници на папуасите, така както са още и жителите на островните държави Фиджи, Нова Каледония и Вануату, Соломоновите острови. Над 5 млн. души живеят днес в Папуа Нова Гвинея, като една трета от тях са се установили в планините.

Традиционната Меланезийска култура е напълно съхранена в сложните ритуали, съпровождащи етапите от човешкия живот- раждане, женитба, смърт, традиционни местни церемонии.

Галерия