m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Бахами

Бахамски острови

В момента, в който стъпите на пясъка и погледа ви срещне тюркоазената водна приказка, знаете че сте на Бахамите. Гледката те покорява и съжаляващ, че не си художник, за да го нарисуваш. Бягството ви от ежедневието е вашето пристигане на най-прекрасното място, за което сте мечтали.

Когато Хуан де Леон открива Флорида през 1513 година, той всъщност търсил легендарния Фонтан на младостта. Легендата разказва, че Фонтана на младостта се намира на Бимини, миниатюрна островна група на 50 мили източно от Флорида. Бахамците вярват, че Хуан де Леон е чул за съкровения фонтан от индианците в Пуерто Рико.

Според местните фонтана се намира някъде малко на север от днешна Куба, на място наречено БиМиНи. Оттук и името на острова. Хуан де Леон никога, обаче не попада там, но открива днешна Флорида, която нарича La Florida и я обявява за испанска.

Над 1000 уникални места за гмуркане край 700-те острова, топла през цялата година вода, хранене на акули, доплували почти до вас, прекрасни коралови рифове и останки от потънали кораби, обширни територии с подводни пещери, приютили пъстроцветни представители на подводния свят, всеки остров уникален по своему.

Остров Андрос е прочут с бариерния си риф- третия по големина в света. Известен още с над 200-те сини дупки- дълбоки цепнатини в океанското дъно. Цепнатините са свързани в сложна подводна пещерна система с някои от най-дълбоките и дълги подводни пещери в света.

Остров Eleuthera – раят за търсачите на потънали кораби.
Екзюма- началото на живота. Прекрасни коралови и варовикови рифове, сини дупки, останки от потънали кораби… Тук има всичко, което да ви накара да грабнете екипировката за гмуркане. Можете дори да видите най-старото доказателство за живот на земята- stromatolite reef до източния бряг на Stocking Island. Този постоянно нарастващ минерал е жив фосил. Не пропускайте и подводната долина на Ocean Rock- огромни черни коралови пещери, наречени Желязната завеса.

Бахамите не са място, което просто посещаваш. Те са просто едно от чудесата на природата.

Галерия