m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Доминикана

Родина на втората по големина карибска нация след Куба, Доминиканска Република е първото място, където за постоянно се заселват европейци при откриването на новия свят.

Санто Доминго става столица на страната и място, където изникват първите Катедрала, Университет и замък в Америка.

В момента, в който стъпите на плажа разбирате, че това е мястото. Пред вас тюркоазените карибски води изглеждат като нарисувани, белият плаж тромаво се плъзва под басейна на хотела, около който под зелените ветрила на палмите са всички възможни плажни благини-бар с прохладни коктейли, центъра за спа процедури и масаж, всевъзможни уреди за водни забавления и игри и това, което ще ви донесе най-жадувания покой- детската площадка.

Изборът от хотели на плажовете Пунта Кана, Баваро, божествената Плая Бонита е огромен и гарантира магическо преживяване както за младоженци и двойки, така и за семейства с деца и големи компании.

Страната привлича милиони туристи годишно с постоянно топлия си климат, над 320 км. прекрасни бели плажове, с луксозните хотели и слисваща природна красота на места като Пико Дуарте – най-високата планина и езерото Енрикийо – най-голямото езеро на Карибите. Можете и да се отдадете на уроци по бейзбол (най-популярната игра на острова) или да потанцувате меренге- националния танц на страната.

След като добре огладнеете от всичко това, просто изберете някой местен ресторант и опитайте типичните за страната блюда – Санкочо (приготвено от седем вида задушени меса) или „Ла Бандера”, която се приготвя от месо и червен боб и бял ориз.

Галерия