m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Пътешествие в Уганда и Руанда

Цена 4490 евро 13 нощувки
На долу

Пътешествие в Уганда и Руанда

4490 евро на човек

Полетни часове:

дата                       от                           до                                           излитане             кацане

04 юни                 София                   Амстердам                        07:10                     09:00

04 юни                 Амстердам        Ентебе                                 11:00                     22:30      стоп в Кигали за 1 ½ ч

17 юни                 Кигали                 Амстердам                        20:25                     07:05+1  стоп в Ентебе за 1 ½ ч

18 юни                 Амстердам        София                                   10:15                     13:55

 

Цена на самолетния билет:                        EUR 690       (промо цена на KLM към дата 30.01.2023)

 

******** Подлежи на препотвърждение в момента на записване ********

 

Пакетна цена на човек:                                4490  USD          /при група от 6 човека/

Цената включва:

* 13 нощувки – настаняване в хотели/лоджове по програмата или подобни

* изхранване на база полупансион /закуска и вечеря/

* трансфери по програмата с шофьор-екскурзовод на английски

* екскурзии по програмата
** заливът Мабамба; круиз по езерото Виктория; хипопотами; сафари с лодка; разходка при племето Биготи и Батва; тур -в търсене на Златните маймуни; пазителите на горилите;

* всички входни такси

* разрешително за шимпанзетата

* разрешително за горилите

* бутилки с вода по време на сафаритата в джипа

* англо-говорящ гид-шофьор

* водач от ТравълМакс

* застраховка за медицински разходи, с покритие до 15 000 европейска

 

 

Цената не включва:

* Самолетен билет София-Амстердам-Ентебе-Кигали-Амстердам-София, включващ 1 багаж до 23 кг +   до 8 кг ръчен (цена в началото на програмата)

* бакшиши

* разходи от личен характер

* виза, която е обща за двете страни Уганда, Руанда  ( USD 100)

 

Необходими документи: паспорт, с валидност минимум 6 месеца и поне 2 свободни страници за печат; документ за ваксиниране срещу жълта треска.

 

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

 • Дестинация
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуска и вечеря
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуски
  изхранване
  Обеди
1
04 юни София – Амстердам – Ентебе
Среща на летище за полет на КЛМ, холандските авиолинии до Амстердам в 07:10 ч. Кацаме в 09:00 ч. и се прехвърляме за следващ полет до Ентебе в 11:00 ч. Кацане в Уганда вечерта в 22:30 ч. Посрещане и трансфер до хотел ViaVia Entebbe - https://viavia.world/en/africa/entebbe. . Нощувка.
2
05 юни Залива Марамба и круиз по ез. Виктория на залез слънце
Ранна закуска и тръгваме към блатата на езерово Виктория за да търсим преисторически-изглеждащата китоглава чапла. Ще вземен моторизирано кану и ще видим различни птици. Връщане в хотела за почивка и обяд и по залез слънце ще направим круиз по езерото Виктория около 2 ч. Нощувка.
3
06 юни Националния парк Мърчисън (около 5 ч) закуска, вечеря
Ранна закуска. Днес се отправяме към Национален парк водопадите Мърчисън. По път спираме в друг национален парк – Зива, светилището на носорозите, единственото място, където може да видите диви носорози в Уганда. Националния парк Мърчисън е разположен на 3480 км² територия, в северозападната част на Уганда. Водопадът е висок 43 м и широк 7 м., разположен на река Нил. Когато водата пада от тази височина, тя пада с грохот и образува мъгла от пръски, които при определен ъгъл на слънцето, образуват страхотна дъга.Известният писател Ърнест Хемингуей разбива самолета си във водопада през 1954 г. След достатъчно снимки, отпътуваме към лоджата за нощувка. Настаняваме се в Fort Murchison - https://naturelodgesuganda.com/fort-murchison/.  Вечеря и нощувка.
4
07 юни Сафари по суша и вода закуска, вечеря
След закуска се отправяме отново към най-големия национален парк Мърчисън, на територията на който се наблюдава огромно разнообразие от животински видове. Тръгва се в ранни зори, за да имаме възможност да видим по-голяма част от тях, преди да се скрият от горещините на деня. Сафарито ни започва в северната част на р. Нил, като можем да наблюдаваме жирафи, слонове, различни видове антилопи, бизони, леопарди и лъвове, както и различни видове птици. Много характерна е китоглавата чапла.          В следобедните часове сафарито продължава с лодка по реката, за да имаме друга гледна точка и още възможности за наблюдение на диви животни и птици. Ще имате възможност да видите водопада Мърчисън отдолу и след това да се изкачите отгоре. Вечеря и нощувка в същата лоджа.
5
08 юни Национален парк Кибале закуска, вечеря
Закуска и се отправяме към домът на шимпанзетата в национален парк Кибале. Гората там е дом на 13 вида примати, като най-популярната атракция е да се наблюдават шимпанзетата и птиците. Пътят до тропическата гора минава през селища и цветни местни пазари. Пътуването ще трае около 6 часа. Ще спрем във Форд портал и пещерите Амабере за да научим митовете и историите свързани с тях. Настаняване привечер в Isunga Lodge - https://isungalodge.com. Вечеря и нощувка.
6
09 юни В преследване на шимпанзета закуска и вечеря
След ранна закуска потегляме за парка Кибале, където ще можем да търсим шимпанзетата. Това сафари ще ни отведе навътре в тропическите гори с потоци от вода и изобилие от диви животни. Като начало, ще получите инструкции от вашият рейнджър за предстоящото „преследване“ на шимпанзета. Има вероятност първо да видите червеноопашатата маймуна, черно-белите колобуси (вид маймуни), пеперуди и птици. Следва разходка до селището Багоди – обществен проект, който ви води към заблатена местност, известна с голяма популация на птици  и примати (ще се съобразим с оставащото ни време). Този проект е насочен към младите местни хора, като ги ангажира с екскурзоводски беседи. Тук може да видите лекар, тъкачка, приготвяне на кафе и домашна бира. Връщане към лоджата. Вечеря и нощувка.
7
10 юни Национален парк „Кралица Елизабет“ закуска, вечеря
Закуска. Отправяме се към националния парк „Кралица Елизабет“, разположен на 400 км територия. Открит е през 1952 г. като национален парк Казинга, но след 2 година го преименуват, за да се отбележи височайшото посещение на кралицата. Често го наричат и „Перлата на Африка“. Свързано е с разнообразната екваториална територия, където се намират две езера, свързани с канал. Тук може да видите още вулканични кратери, тревисти равнини и тропически гори, които оформят голямо разнообразие от животински видове. Пътьом ще минем покрай кратерни езера и планинската верига Рувензори. Следобед сафарито продължава с лодка по канала Казинга, свързващият канал между езерата Едуард и Джордж. Плаването ще ви даде възможност спокойно да снимате разнообразни видове птици по брега, крокодили, слонове и други. Настаняване в The Bush Lodge - https://naturelodgesuganda.com/the-bush-lodge/. Вечеря и нощувка.
8
11 юни Сутрешно сафари и трансфер до Ишаша закуска, вечеря
Ранно сафари в саваната, района на Касени в националния парк. Животните в техните различни семейства, кланове или групи се движат и ни дават възможност да ги разгледаме отблизо. Сафарито се провежда с удобни джипове, предназначени специално за подобни наблюдения на животни. Внимавайте за лъвове, слонове, бизони, воден козел и други. След сутрешното сафари, се насочваме към южния сектор на парк „Кралица Елизабет“, където се намират катерещите се по дървета лъвове. Пътуването трае около 2 часа. Настаняване в Embogo Lodge - https://embogolodgesuganda.com.  Вечеря и нощувка.
9
12 юни Експедиция до дома на горилите – н.п. Буинди закуска, вечеря
Днес започваме с с пътуване до дома на нежните гиганти от Буинди – планинските горили. Пътят ни води през терасирани хълмове на високопланинските земи на Кигези. Ще спрем при племето Батва за да видим как живеят и как протича едни техен ден. Следва заслужена почивка в лоджата Bakiga Lodge  http://bakigalodge.org. Вечеря и нощувка.
10
13 юни В търсене на горилите закуска, вечеря
Закуска. Планинските горили живеят в непристъпните гори на Буинди и националния парк Мгахинга в Уганда. Непристъпните гори на Буинди изобилстват от разнообразие на видове птици, пеперуди, примати, бозайници и дървета. Ще бъдете разделение на групи с водач-рейнджър, който ще ви води към уникалното преследване на черните гиганти навътре в джунглата. Ако сте късметлии, може да имате среща часове с горилите, но може и да успеете да ги зърнете само за няколко минути. Връщане към лоджата за вечеря и нощувка.
11
14 юни Езерото Буниони закуска, вечеря
Закуска. Ще пътуваме около 3 часа до езерото Буниони, второто по дълбочина езеро в Африка. Наслаждавайте се на удивителните гледки – преплитащи се хълмове, терасирани от местните жители, докато се грижат за земята. Тези гледки предизвикват У. Чърчил да нарече мястото „Швейцария на Африка“. След като пристигнем ще се качим на канута и ще обокилом някои то 29-те острова, които ще ни дадат представа за историята и културата на местността. Най-забележителна е исторята на „Наказателният остров“, за която ще чуем по време на плаването ни. Настаняване в Birds Nest Lodge http://www.birdnestatbunyonyi.com/ . Вечеря и нощувка.
12
15 юни Национален парк Вулкани; Руанда – ок. 4 часа закуска, вечеря
Закуска. Отправяме се към Руанда – страна, простираща се върху 26 хил. кв. км. и население – близо 8 милиона! Отправяме се към националния парк Вулкани на Руанда. Настаняваме се в лоджа Le Bambou Gorilla lodge https://lebambougorillalodge.com/ . Следобед посещаваме селището на пазителите на горилите, за да разберем нещо за историята на тяхната страна и бракониерството.  Вечеря и нощувка.
13
16 юни В търсене на златистите маймуни закуска, вечеря
След закуска, брифинг преди поредното „преследване“ с фотообектив на маймуни. Златистите маймуни са интересни примати, които обитават района Вирунга в Уганда, Руанда и Конго. Златистите гвенони са по-активни от горилите, което прави нашето преследване по-подвижно. Следобед заминаваме за Кигали. Настаняване в хотел  Ezra Boutique Hotel - https://www.ezraboutiquevilla.com. Вечеря и нощувка.
14
17 юни Кигали закуска
Днес, след закуска, ще разгледаме културно-историческите забележителности на града. Ще посетим мемориала на геноцида в Кигали, занаятчийския пазар, националния музей Кандт и ако остане време, президентския музей. Привечер трансфер до летище за полет до Амстердам в 20:25 ч. След кратък стоп в Ентебе (без прекачване) продължаваме.
15
18 юни Амстердам - София закуска
Кацаме в Амстердам в 07:05 ч. Следващ полет за София в 10:15 ч. Отново на родна земя в 13:55 ч.

Местоположение

Уганда и Руанда