m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Перу

Открийте защо според мнозина Перу е сърцето на най-великите цивилизации на двете Америки.

Перу празнува около 3000 фестивала в годината. Повечето от тях се провеждат в чест на някой светец или покровител и са част от Християнския календар, който започва да се зачита тук през колониалната епоха, но същевременно се смесват с традиционните магически вярвания на местните.

Наследството на древните цивилизации от времето преди пристигането на испанските завоеватели и европейските традиции се смесват и с културата на новопристигналите азиатци и африканци превръщат Перу в пъстра мозайка от култури.

Куско – обявен от ЮНЕСКО за част от Световното Културно наследство през 1983 годи.

Куско означава на древния език Кечуа „Център на света” и е имал изключително влияние по времето на инките, когато е бил известен в цяла Южна Америка от Колумбия чак до северната част на днешна Аржентина. И днес векове по-късно градът продължава да разпалва въображението на всички пътешественици.

Мачу Пикчу /обявен за част от Световното Културно наследство през същата година като Куско/ е едно от най-прекрасните и магически места в целия свят. Свещеният град на инките е магия, която не оставя незапленена фантазия и безчувствени погледи векове, след изгубването на великата им цивилизация.
От момента, в който открива съществуването си пред света, Мачу Пикчу буквално взривява фантазията на милиони пътешественици по цялата планета.

Чан Чан е още един от 10-те перуански перли обявени за част от културното наследство на планетата. Известен е още като най-големият град сътворен от глина от преиспанско време. Птиците, които красят стените на Чан Чан изглеждат като наистина летящи на фона на тюркоазеното небе.
И още линиите Наска, градчето Арекипа, наречено „Белият град” заради белият вулканичен камък от който са изградени повечето сгради в него, красивата столица Лима, девствената амазонска част на Перу, Карал- считан за един от най-старите градове в Америка, всичко обещава да превърне времето, прекарано в Перу в скъпоценен спомен.

Включете се и в някой от древните индиански ритуали или се хванете за работа редом с някой местен индиански фермер или опитайте да яздите перуански пасо коне, научете се да танцувате Афро-перуански или някой автентичен планински танц и ще усетите до край магията на тази загадъчна и великолепна страна.

Галерия