m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Саудитска Арабия

Цена 3920 евро 7 нощувки
На долу

Саудитска Арабия

3920 евро на човек

        Разписание на полетите:

       Дата                              от                           до                         излита                каца

13 октомври                  София                   Истанбул            21:15                      22:40
14 октомври                  Истанбул              Риад                    01:50                      05:15
21 октомври                  Джеда                   Истанбул            11:45                      15:40
21 октомври                  Истанбул              София                19:10                      20:25

Цена на човек, настанен в двойна стая /при група от 7 човека/ – 3920 евро

 

Цената включва:

*самолетни билети София-Рияд//Джеда-София с турски авиолинии;

*самолетен билет Риад-Алула;

*всички трансфери описани по програмата;

*3 нощувки със закуски в Рияд;

*2 нощувки със закуски в Ал Ула;

*1 нощувка със закуска в Медина;

*1 нощувкa със закускa в Джеда;

*1 вечеря под звездите в Зимния парк;

*билети за влака Медина-Джеда;

*входни такси по програмата;

*англо-говорящ гид в Рияд и Джеда;

*медицинска застраховка с покритие 15000 евро.

*представител на Травъл Макс.

 

Цената не включва:

*неупоменати вечери и обяди;

*виза – 100 долара;

*бакшиши.

 

 

 

Цената не включва:

*неупоменати вечери и обяди;

*виза – 100 долара;

*бакшиши.

Цената не включва:

 • PCR тест преди отпътуване, направен 72 часа преди полета
 • Виза – 130 Визата е електронна.
 • Обеди и вечери
 • Екскурзии, които не са описани в програмата
 • Бакшиши – ок. 40 USD
 • Разходи от личен характер

 

За влизане в Саудитска Арабия трябва да имате задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца от датата на пътуване и поне 2 свободни страници в паспорта. Ще ни трябва снимка 600х600 мм за визата. Ще трябва да имате отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване и да свалите приложение за Саудитска Арабия на телефона си с регистрация. Трябва задължително да сте ваксинирани с някоя от одобрените от Световната здравна организация!

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

7 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
13 октомври СОФИЯ – ИСТАНБУЛ
Полет за Истанбул в 21:15 ч. Кацаме в 22:40 ч.
2
14 октомври ИСТАНБУЛ – РИАД
Полет за Риад в 01:50 ч. Кацаме в 05:15 ч. Трансфер до хотел Myrtle Exit за да оставим багажа и направо започваме нашето запознаване с града. Имаме тур на Риад, в който за начало ще минем покрай традиционния пазар и ще продължим към крепостта Масмак – 150 годишна крепост в сърцето на стария град. Построена през 1865 г, от глина и тухли от кал, крепостта е станала свидетел на раждането на кралството. Ал Масмак – представлява висока и масивна сграда, която напомня за легендарната история на Саудитска Арабия. Продължаваме с пазара Souk al-Zal , който се намира в южната част на стария Рияд. Името буквално се превежда като „пазар за килими“ или по-точно „пазар за ръчно изработени килими“. Това е най-старият и най-голям античен пазар в Рияд и е една от най-популярните туристически дестинации в града. Обуйте най-удобните си обувки за ходене и се пригответе да изследвате прекрасните му пътеки, независимо дали търсите евтина находка или конкретна антика. Изберете парфюми с мускус, ръчно изработени чехли от камилска кожа и традиционни артефакти като арабски саксии за кафе (dallahs). Продължаваме към кулата Кингдъм – най-високата сграда в Риад. Небостъргач с височина 302 м. Строителството му е започнало през 1999 г и продължило до 2004 г. Заема 4-то място по височина в страната. Ще се качим на високо, за да се насладим на прекрасната гледка от птичи поглед. Настаняване след 14:00 ч за почивка или самостоятелна разходка. Нощувка.
3
15 октомври РИАД – ДИРЯХ - РИЯД
Закуска и потегляме за Дирях – историческа част на 20 км от Рияд. Това е мястото, където имам Мохамед бин Сауд полага основите на управлението на първата саудитска държава, което води до безпрецедентен просперитет на човешката цивилизация в региона. Въздействието му се разпростира в продължение на стотици години. Забележителността е в списъка на Юнеско и датира от 1446 г. Следва обяд по желание. Продължаваме с посещение на Националния музей и детайлна информация за Арабския полуостров. Връщане в хотела. Нощувка.
4
16 октомври РИАД – УШАЙГЪР (опционален тур на доплащане)
След закуска, напускаме хотела и тръгваме към Ushayger Village (Ушайгър). На около 200 км от Рияд това селце е най-старото в този регион. Бедуините за първи път се заселват тук преди 1500 години и Ушайгър бързо се превръща в популярна спирка за поклонници, преминаващи към Мека, благодарение на изворите и ниските маслинови и палмови горички. Да се разхождате по тесните му улички, означава да влезете в жив музей, покрит със следи от древен живот. Преди да стигнем Ушайгър ще спрем за кратко при солените блата за да видим как се извлича сол от земята. По желание традиционен обяд в местна къща направена от кал. Следобяд – разходка в Ушайгър. Връщаме се в Рияд. Нощувка.
5
17 октомври РИАД – АЛУЛА
Закуска. Напускаме хотела и трансфер до летище за полет до Алула в 09:15 ч. Кацаме в 11:00 ч. След кацане продължаваме направо с посещение на „Зимен парк” – жив музей на запазени гробници, пясъчни разкрития, исторически жилища и паметници, както естествени, така и създадени от човека, които съхраняват 200 000 години почти неизследвана човешка история. Сред най-значимите открития в цяла Ал Ула е град Дадан, столицата на царствата Дадан и Лихян. Градът, който е построен от камък и над оазиса на долината, датира между края на 9- ти и началото на 8-ми век пр.н.е. (Царство Дадан) и 5-2 век пр.н.е. (Царство Лихян). Продължаваме с един от най-значимите обекти за арабския свят – Джабал Икма. Включва повече от 450 ранни арабски надписа. Към 18:00 ч – трансфер до хотел Sahary resort**** (http://www.saharyalularesort.com/en/), настаняване и нощувка.
6
18 октомври АЛУЛА
Закуска. Първа спирка – Хегра, обявена като Световно –културно наследство на Юнеско. Ще разгледаме 110 добре запазени гробници датиращи от 1-во хилядолетие преди новата ера. Обяд по желание. Следва забележителен залез при скалата на слона Джабал Алфил. За разлика от богато украсените, ръчно издълбани фасади на близките набатейски гробници на Хегра, "хоботът" и "тялото" на този монолитен звяр от червен пясъчник са били оформени от природни сили - милиони години ветрова и водна ерозия. Лека барбекю вечеря, проготвена на лагерния огън, под уникалното звездно небе, далеч от светлините на града. Към 23:00 ч трансфер до града и нощувка.
7
19 октомври АЛ УЛА – МЕДИНА
Закуска. Напускаме хотела и продължаваме с посещението на Стария град в Зимния парк. Нашият гид ще ни преведе през местата, където където поклонници, пътешественици и постоянни заселници са се събирали през вековете. Обитаван от преди 12-ти век до началото на 80-те години на миналия век, Старият град на АлУла предлага на изследователите уникални истории и жива памет, каквито другите обекти в района не могат. С 900 къщи, 500 магазина и 5 градски площада можете да изследвате лабиринт от останки от оригинални каменни и тухлени сгради и да се насладите на гледка към замък АлУла, датиращ от 10-ти век. Продължаваме към Медина (330 км- около 4 ч). Обяд по желание. Следобяд ще направим обиколка на Медина и нейните джамии. Следва посещение на музея Да Ал Медина, в който ще видим наследството и историята на Ал Медина, включващ различни археологически колекции, визуални галерии и редки изображения, свързани с града. Продължаваме с планината Ухуд, която заема специално място сред мюсюлманите, тъй като е била мястото на втората голяма битка в ислямската история, която се е състояла между езичници и мюсюлмани. Хората посещават планината, за да изпитат духовната и живописна красота на региона. Прибиране в хотел Tulip Inn Al Dar *** (https://tulip-inn-al-dar-madinah.goldentulip.com/en-us/ и нощувка.
8
20 октомври МЕДИНА - ДЖЕДА
Закуска. Трансфер до ж.п. гарата и заминаване с влак за Джеда в 12:48 ч. Пристигаме с града след около час. Обяд по желание. Ще разгелдаме стария град на Джеда, след което продължаваме с посещение на частен музей Абдул Рауф. Музеят на Абдул Рауф Халил е част от Международния град на науката и знанието Тайебат и е място, което трябва да се посети. Музеят е град сам по себе си, който оживява предислямската и ислямската история в 300 стаи в 12 сгради. Включва къщата на саудитското наследство, къщата на ислямското наследство, къщата на международното наследство и общественото наследство. Разходка по красивия крайбрежен булевард на Джеда и трансфер до до хотел Shada Hotel Salamh *** (https://shadahotels.com/ )и настаняване. Нощувка.
9
21 октомври ДЖЕДА - ИСТАНБУЛ
Закуска и трансфер до летището за полет до Истанбул в 11:45 ч. Кацаме в 15:40 ч. Следващ полет за София в 19.10. Отново на летище София в 20:25 ч.

Местоположение

Saudi Arabia