m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Мексико

Мексико предлага от всичко и по много!

Тук гласът на пирамидата и сянката на змията са реални образи, които векове наред вълнуват местните жители, а през последните 150 години силно привличат мистици и туристи от всички континенти.

Казват, че Мексико е страна, от която никой не си тръгва. Всяка година милиони туристи посещават Мексико и голяма част от тях съставят планове за заселване. Тук всеки открива това, което най-силно трогва душата му. Тези, които обожават красивите бели плажове избират Кабо Сан Лукас, Лос Кабос, Акапулко, остров Мухерес, Канкун или Ривиера Мая.

За някои, идеалният плаж е безлюден бряг, загърнат от бял мек пясък, криволичещ далече напред, докъдето ти стигат очите и някъде там неусетно ивицата изтънява и се слива с хоризонта.

За други идеалният ден на плажа винаги включва и човешки елемент. За тях на перфектното място под парещото морско слънце винаги присъстват уреди за водни спортове и … публика.

Тези, които откриват щастие в преследване на индиански легендарни образи и приключения, ще изберат вътрешността на страната, заради забуленото в мистерия мексиканско минало. Освен с мистерия, то винаги се свързва с романтичния образ на Малинче /познат ни най-вече от романа на Лаура Ескивел/, с тежък драматизъм и отчайващи кръвопролития, като във филма Апокалипто на Мел Гибсън.

Мексико наистина очарова и пленява чувствителните сърца завинаги.

Основно във всяка програма е столицата, където живее един на всеки десет мексиканци. Издигнат на мястото на старата столица на ацтеките Теночтитлан, днес Мексико сити е един от най-важните културни центрове на континента, приютил цвета на испанската интелигенция по времето на Гражданската война.

По времето на двете равноденствия в годината, когато слънцето изгрява и залязва, по пирамидата „Ел Кастийо” в Чичен Ица се плъзва перфектна сянка на змия, спускаща се към земята. За да постигнат този ефект, маите трябва да са използвали изключително прецизни изчисления.

Друга магическа реалност е гласът на пирамидата. Ако човек застане на определено място до главната пирамида в Чичен Ица, може да чуе звук, наподобяващ писък на птица. Според учени това е умишлено търсен ефект от маите, които се опитали да възпроизведат писъкът на Кетцал чрез обособяването на няколко въздушни пасажа. При преминаването на вятъра през тях се получавал специфичния писък на свещената птица.

Галерия