m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Индонезия

Добре дошли в Индонезия – най–големият архипелаг в света!

Дом на най-големият гущер – комодския варан, най-малката маймуна – Тарсиус, най-голямото цвете – Рафлезия арнолди и над 10 000 вида орхидеи! Разпънат на внушителните 5150 км между Азия и Австралия, технически този тропически рай се състои от 17508 острова, от които 6000 населени. Островите Суматра, Калимантан, Сулавеси, Ириан Джая и Ява са дом на 70 процента от населението на тази уникална държава, а то по своята численост от почти 240 милиона души нарежда Индонезия на четвърто място в света по брой на население.

Приютила над 300 различни етнически групи, всяка една със своите колоритни културни традиции и бит, тук живеят заедно в хармония представители на поне 5 различни религии и се говорят над 250 езика и диалекти.

Необозримото богатство на природата се дължи на географското положение на Индонезия в зоната на екваториалните дъждовни гори на два биогеографски ареала – азиатски и австралийско-папуаски. Земя на екзотична красота, дверни храмове, модерни тематични паркове, приключения, усмихнати и госторприемни хора.

Перлата в колекцията от острови е остров Бали. Първокласни места за любителите на сърфа, древни будистки и хиндуистки храмове, бели пясъчни плажове, приветливите води на океана, пищна тропическа растителност, най-романтичните залези ви очакват на острова на боговете.

Към по-авантюристично настроените Индонезия е повече от щедра. Тропически гори изобилстващи с уникални представители на флората и фауната, пъстроцветни коралови рифове, извисяващи се величествено вулканични конуси, езда на слон, среща с най – големият гущер в света на остров Комодо или с истински тигър на острав Суматра.

Всичко това и още много ви очаква в рая наречен Индонезия!

Галерия