m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Коста Рика

В Коста Рика има от всичко по много – истинска награда и за петте чувства!

1500 км. красиви бели плажове поделени между две крайбрежия- Карибско и Тихоокеанско. Палитрата от плажни цветове варира от бяло, през жълто и сиво до черно, в зависимост от крайбрежния район, който сте избрал.

Освен прекрасен плаж получавате и многобройни възможности за истински незабравима почивка- спортен риболов, гмуркане, шнорхелинг, разходки в джунглата, посещения на индиански общности и среща с истински шамани.

Един от най-посещаваните райони на Коста Рика- Гуанакасте и прочутият залив Папагайо предлага многобройни възможности едновременно за приключения и почивка. Идеални условия за плаж почти през цялата година с плуване, гмуркане, сърф, уиндсърф, риболов. Не пропускайте да почетете и кулинарните шедьоври на Гуанакасте, въплъщение на най-добрите индиански традиции.

Централното Тихоокеанско крайбрежие предлага уникално преживяване за всеки вкус и бюджет. За любителите на сърфа са плажовете Жако и Хермоса, за феновете на съхранената природна среда са Националните паркове Мануел Антонио и Марино Байена.

С прекрасните си плажове, чиито цветове варират от бяло до черно, Южно карибското крайбрежие е подходящо за приятелски, семейни и младоженски почивки. Забележително тук е силното Афро-Карибско влияние, което превръща стандартната почивка в различно изживяване. Спретете косите си като местните и опитайте уникалните местни блюда в някое от малките фамилни ресторантчета на Кахуита и Пуерто Виехо.

Най-прекрасното място, ако търсите слънце, море и нежен бриз е остров Кокос, обявен от ЮНЕСКО за част от природното наследство на планетата. Намира се на 600 км. от континента и преди стотици години е бил убежище за пирати, а според някои именно неговата история вдъхновява Робърт Луис Стивънсън за „Островът на съкровищата”. Легендите разказват как прочути морски разбойници, заравяли тук безценни съкровища- Едуард Дейвис през 1685 год., Бенито Бонито през 1820 год. и Уилям Томпсън през 1821 год. Остров Кокос може спокойно да се приеме за малкия Галапагос на Коста Рика.

Коста Рика предлага и някои от най-хипнотизиращите вулканични пейзажи в света. Всъщност релефът на страната днес е резултат от комплексна вулканична активност отпреди 75 милиона години, част от нея продължава и днес. Вулканът Аренал е сред 10-те най-активни в света днес и периодично организира ефектни спектакли за феновете си, съпроводени с изхвърляне на камъни, пушек и пепел, понякога на лава, а температурата достига до 1000 С.

Представяме Ви градината на Америките!

Галерия