m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

ТравълМакс

Белиз – морската страна на чудесата

Белиз – морската страна на чудесата

Разположена на източното крайбрежие на Централна Америка, Белиз предлага най-доброто и от двата свята- огромни тропически гори и интригуващата мистерия на маите!

Представата за тропически рай ще бъде надмината тук 🙂

Бариерният риф на Белиз е част от кораловата рифова система, която започва в района на Канкун на север и се спуска край Ривиера Мая, Белиз и Хондурас.

Това превръща рифа в този райно втори по големина в света след Австралийския.

Гмуркане, шнорхелинг, риболов, каяк, уиндсърф са част от морските приключения тук, които мамят пътешествениците да се завърнат в Белиз. В тюркоазените му води се гушат над 200 необитаеми острова и атоли. Над 70 вида корали и огромно разнообразие от над 400 вида риби. Уникалността на мястото се умножава по много 🙂 като добавим наследството от древни цивилизации, смесено с британското влияние и традициите с африкански корени… Истински коктейл от култури!

На тази прекрасна природа се наслаждават по-малко от половин милион местни жители при територия малко под 30 000 кв.км./. Почти съвършен кръг, уникални цветове, вълшебство за гмуркачите, очарование за тези, които ще се качат с нас за панорамен полет над нея. С диаметър около 300 метра и дълбочина над 120 метра Blue Hole пленява завинаги сетивата и въображението!

Белиз – морската страна на чудесата

Сред многото подводни съкровища е Синята дупка- истински природен шедьовър, за който се смята, че е пещера, чийто таван се срутва преди около 10 000 години. Рифът Фарът е най-източният сред наниза от атоли, на около 80 от Белиз сити и е единственият, до който може да се стигне с малък самолет. Точно там, в центъра му се намира Синята дупка.

От всички острови край Белиз най-известен е Амбергис. Разположен успоредно на бариерния риф, той е най-северният от всички и се намира близо до Мексико и полуостров Юкатан. Тук няма високи хотели, всички места за отсядане са точно по вкуса ни- уединени, бутикови, на самия плаж и на кратък път с лодка от рифа.

Един наситен с морски емоции ден на Белиз би завършил с доза мариачи , порция тамали /подобни на нашите сърмички, но завити в бананов лист 🙂 естествено/, ако си падате по месото, то ще е задължително с традиционните боб с ориз. Аз избирам нещо леко – севиче :).

Добре дошли в Белиз!