m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Полша лято 2021

Цена 1155 евро 12 дни
На долу

Полша лято 2021

1155 евро на човек

Полети:

Дата                излита от      каца в                         излитане       кацане          

23 август             София                  Варшава                              05,30                      06,30

29 август             Варшава              София                                  14,40                      17,35

Уточнение: билетът включва чекиран багаж до 20 кг. и ръчен /кабинен/ багаж до 6 кг.

 

 

Цена на човек в двойна стая                     1155 евро

Доплащане за единична стая                   120 евро

 

Цената е валидна при 6 човека и включва:

*самолетен билет с чекиран багаж 20 кг. и включени лет.такси

*7 нощувки със закуски

– 3 нощувки във Варшава

– 2 нощувки в Краков

– 2 нощувки в Закопане

*всички трансфери с минибус 19/20 местен

*всички посещения, описани в програмата

*всички екскурзии по програмата

*застраховка Помощ при пътуване

*водач от ТравълМакс при минимум 6 човека

 

Цената не включва:

*доплащане за единична стая

*обеди и вечери

*бакшиш и лични разходи

* PCR тестове

 

За Полша са ви необходими – лична карта или задграничен паспорт, валидни поне 6 месеца от датата на пътуване, негативен PCR тест, издаден до 72 часа на английски език или сертификат за пълен курс на ваксинация.

Екскурзията не е подходяща за хора с ограниченс двигателна активност!

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
23 август Пристигане в Полша
Пристигане в 06,30 ч. във Варшава с директен полет от София. Трансфер до хотел Campanile 3*- https://varsovie.campanile.com . Хотелът се намира в центъра на града, на около 10 мин. пеш от Централната гара. Настаняване и свободно време за първи впечатления от Варшава. Нощувка.
2
24 август Варшава – целодневен тур закуска
След закуска се отправяме на целодневен тур. Ще разглеждаме стария град и Кралския площад с колоната на Крал Сигизмунд Ваза- вход към Кралския дворец. Кралския маршрут: Краковское Предместие – една от най-известните и престижни улици, заобиколена от исторически дворци, църкви и имения, Нови Свят и бул. Уяздов. Продължаваме към комплекса и парка Лазиенки и Кралския Дворец. Някогашната Кралска резиденция днес съхранява над 140 произведения от кралската колекция. На територията на комплекса се намира и един от последните дворцови театри от 18 век в Европа. Ще посетим паметника на Шопен и двореца Белведере. Връщане в хотела и нощувка.

3
25 август Краков закуска
Продължаване за Краков /около 300 км., 4 часа път/. Настаняване в хотел Vienna House 3* http://www.viennahouse.com/en/easy-cracow/the-hotel/overview.html . Хотелът се намира в центъра на града, на около 15 мин. пеш от стария град. Срещу хотела се намира сградата на операта в Краков, метро и трамвайна спирка. Обиколката включва стария град с пазарния площад, църквата Дева Мария и кафе Флорианска, възвишението на Кралския Вавел с Катедралата – в цената е включено разглеждане на Катедралата отвън, входът за нея се доплаща. Хълмът Вавел се намира в центъра на Краков, като дворецът е построен по заповед на Кажимеж III Велики, той се състои от редица структури в полско-италиански ренесансов стил около главния вътрешен двор. Намира се на левия бряг на река Висла. Посещаваме Катедралата от 14 век, където са погребани Казимир Велики, Сигизмунд, Ян Собиески. Връщане в хотела и нощувка.
4
26 август Краков – Солната мина закуска
Сутринта е свободна за разходки и покупки на сувенири. Следобед ще се насочим към солната мина Виеличка, която се намира но 20 км. от Краков и е включена в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Подземният мистериозен лабиринт отвежда галерии и ниши с уникални скулптури в скалите. Днес туристи се допускат до 130 м под земята, а дълбочината на някога действащата шахта за добиване на соли е 327 метра. Общата дължина на тунелите, разположени на 9 нива е 300 км. Първият тунел в мината е прокопан през 1280 г., а светът научава за нея за пръв път от папски документ. През 1918 г. е национализирана, а през Втората световна война е превърната в склад. Добивът в мината е прекратен през 1993 г. Връщане в Краков, нощувка. Важно: в солната мина има общо около 800 стъпала, от които 300 са в самото начало. Нужни са удобни за ходене обувки, както и топли дрехи, предвид дълбочината, до която навлизаме.
5
27 август Краков – Закопане закуска
Днес потегляме към Закопане /около 2 часа път в посока 110 км./. Пътят носи освежаваща наслада и глътка свежест от полския планински район. Настаняване в хотел в Закопане. Среща на рецепция с местния гид за обиколка на града. Пешеходна разходка по главната улица Круповки, посещение на музея Татра, храма Крзептовки и църквата Яшчуровка. Вземаме си и леки якета, защото турът завършва с разходка с кабинковия лифт до върха на планината Губаловка, откъдето се откриват чудни гледки към Татрите и градчето. Връщане в Краков, нощувка.
6
28 август Закопане закуска
Днес имате целодневен тур извън Закопане. Отправяме се към Сромовце, където ще направим рафтинг по р. Дунаец. Ще се възхитите на прекрасни планински върхове от друг ъгъл. Следва посещение на крепостта Ниеджица, за да чуем историята за принцесата, чиито дух все още се скита нощем из замъка, а в неговите стени с крие съкровища на инките. Първоначално замъкът е издигнат през 1320 г. от унгарски магнати като гранична крепост, а през 1946 г. попада в под контрола на полското Министерство на Културата. При реставрация е открит калаен цилиндър, който съдържа писмо от древните инки. Преди да бъде дешифрирано, то изчезва мистериозно. Посещение на НП Татра, създаден 1955 г., 70% от територията е гора. В Полша, това е единственото място, където живеят диви кози и мармоти (татренски мармоти, които са подвид на алпийския мармот). На територията на парка има над 200 ледникови езера с превъзходна бистра вода, които се оглеждат в небесната синева. Нощувка.
7
29 август Закопане - Варшава закуска
Днес придвижването до Варшава ще бъде около 6 часа. Настаняване в хотела и свободно време да разгледате града сами. Нощувка.  
8
30 август Варшава – София закуска
Отпътуване обратно за дома.

Местоположение

Полша