m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Оман- зелената страна на Арабския полуостров

Цена 1630 евро 7 дни
На долу

Оман- зелената страна на Арабския полуостров

1630 евро на човек

Очаквайте дати за есен 2020 и 2021 г. :

Цена на човек в двойна стая: 1 630 евро

Цената включва:

*самолетен билет София – Маскат – София;

*6 нощувки със закуски;

* 3 обеди по време на екскурзиите сух пакет;

*1 полудневни екскурзии в Маскат;

*3 целодневни екскурзии;

*трансфери по програмата;

*медицинска застраховка, с покрити 15 000 евро;

* водач от ТравълМакс;

 

Цената не включва:

*туристическа виза за Оман – около 60 евро;

* задължителна туристическа такса – заплаща се на място в хотела;

*бакшиши – ок 20 щ.долара;

*разходи от личен характер;

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 03700100002573 от дата 08.03.2020 г. С лимит на обезщетение 50 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.

 • Дати на пътуване
  01:30
 • Час на излитане
  02:25 ч.
 • Час на пристигане
  08:55 ч.
 • Облекло
  Памучни летни дрехи
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
1 ден - София – Истанбул - Маскат
Пристигате на летището в Маскат и трансфер до хотел Majan Continental 4* https://www.majanhotel.com/ - стаи deluxe. Закуска и обиколка на Маскат. Първо ще разгледате Голямата джамия – изящество на строителното изкуство! След това се насочвате към пазара Мутрах – традиционен пазар в Оман. Пазарът предлага голямо разнообразие от храни, особено типичните сувенири, като етерично масло, оманска кама – канджар, ръчноправени сребърни накити и шалове от пашмина. Насочвате се към музея Баит Ал Зубаир, който ще ви покаже находки от миналото, както и облекло и накити, традиционни за региона. Следва Султанския дворец, ограден от двете крепости от 16 век Мирани и Джалали, построени от португалците, по време на тяхното управление на крайбрежните градове на Оман. Следобяд е свободен за разходка и покупки. Нощувка.    
2
2 ден - Маскат - Низва и Джебел Акбар (8 ч.)
Днес се насочваме към Низва - бившата столица на Оман. Там ще посетим пазара и крепостта, която е стратегически изградена на върха на хълма, гледащ към древните селища, с техните цветни куполи и препълнен пазар. След това ще се насочим към Джебел Акбар или „Зелената планина” от арабски (2800 м.н.в.). Ще щътуваме с автомобил 4WD по стръмен и опасен път, нагоре към върха на планината. Спираме на Вади Бани Хабиб – най-красивото пресъхнало корито на река, което се простира на 20-30 км. Вади обикаля красиви селища с тераси от обработваеми земи. След това се отправяме към върха на зелената планина, от където се разкрива такава гледка към клисурата, че дъхът ви ще спре! Ще спрем и на хотел на върха на планината, където можем да се освежим с чай, кафе или друга напитка. Екскурзията включва обяд сух пакет. Връщане обратно до Маскат. Нощувка.
3
3 ден - Низва – Бахла – Джабрин (8 ч.)
След закуска ще се изкачим на хълма Низва, от където ще видите древното селище с цветни куполи и препълнен с хора пазар. Оттам продължаваме към крепостта Джабрин - един от най-красивите замъци в Оман със своите виещи се коридори, скрити стълбища и красиво декориран интериор. Построен е в края на 17 век, с цел изследваня  и обучение в астрологията, медицината и ислямските закони. В крепостта ще видите невероятни рисунки по тавана и сложна дърворезба. На връщане към Низва, спирате за снимки на крепостта Бахла, най-стара оманска крепост, построена в ислямски стил.  Екскурзията включва обяд сух пакет. Връщане в Маскат. Нощувка.
4
4 ден - Джебел Шамс (8 ч.)
Оманският Grand Canyon се намира върху каменист терен на планината Джебел Шамс. Това е най-високата планина в Оман, с най-висока точка ок. 3000 м. Името и означава „Слънчевата планина” от арабски. Гледката отгоре към каньона е изключителна. Пътешествието ще бъде с автомобили 4WD. Макар и висока планина, ще бъдете изненадани от овчари, които пасят своите стада с овце. Ще се запознаете с неподправената и бедна провинция, където съществуват малки селища, непокътнати от векове, без промяна в начина им на живот. Връщате се към Маскат през Биркат ал Мауз – пустинно селище от глина. Екскурзията включва обяд сух пакет. Нощувка.
5
5 ден - Маскат - Уахиба и Вади ( по желание)
Закуска и възможност да се включите в още една екскурзия или да оставите свободен деня си за почивка и пазар. Екскурзия, по желание и на доплащане (125 USD на човек), до Уахиба и Вади. Пустинята Уахиба представлява виещи се червени и бели пясъци, които се простират докъдето ви стига погледът. Предстои голямо преживяване докато се „бутате” в джипа 4WDS, който обикаля дюните. Пясъкът е дом на номади и бедуини, така че често може да се видят как обикалят из пустинята, яздещи камили. Ще спрем да видим и такова селище на бедуините. Като рязък контраст на пустинята се явява Вади Бани Калид. То представлява кристално чисти езерца, където сянката на полюшващите се палми подканя да се потопите за една следобедна сиеста. Хвърлете поглед на разпръснатите малки селища, прикрепени на опасния склон на планината. Препоръчително за тази екскурзия е да носите бански костюми, тъй като водата е толкова изкрящо чиста, че ви подканя да се потопите. Също така светлите дрехи, кремове с UV защита и маратонки ще са най-подходящи. Обратно в хотела в Маскат, където за кратко ще отдъхнете, преди да ви вземат за трансфер до летището.
6
6 ден - Истанбул - София
Полетът излита в 02:25 ч. и каца в Истанбул в 07:15 ч., прехвърляте се на полета за София в 8:35 ч. Отново на родна земя в 8:55 ч.

Местоположение

Оман