m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Обиколка Непал и Бутан май 2021

Цена 3065 евро очаквайте дата за 2021
На долу

Обиколка Непал и Бутан май 2021

3065 евро на човек

Цена на човек в двойнастая: 3 065 евро при 9 човека

Пакетната цена включва:

*самолетен билет София-Истанбул-Катманду-Истанбул-София;

*самолетен билет Катманду-Паро-Катманду;

*4 нощувки в Катманду със закуски;

*2 нощувки в Паро;

*2 нощувки в Тимпу;

*1 нощувка в Гангтей;

*1 нощувка в Пунака;

*изхранване пълен пансион /закуски, обеди и вечери в Бутан/;

*всички трансфери с климатизиран минибус в Непал и Бутан;

*всички посещения и екскурзии, описани в програмата;

*водач –преводач от ТравълМакс;

*виза за Бутан;

*застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро.

Цената не включва:

*виза за Непал 45 щ.долара за двуктарно влизане.

*бакшиши на шофьор и екскурзовод (приблизително по 20 щ. долара на човек)

*разходи от личен характер

*разрешително за снимане с камера/фотоапарат

*по желание може да се включите в стрелба с лъкове към школа в Бутан – 35 USD на човек

Необходими документи за визите:

За виза на Бутан- 3 цветни снимки, копие на паспорт и попълнен формуляр с информация

За визата за Непал- 1 цветна снимка и копие на паспорт.

Забележки:

*паспортът трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на напускане на Катманду 16 април

*хотелите в Бутан ще са дадените в програмата или подобни от същата категория

*няма изискване за ваксини или имунизации за Непал и Бутан

 

Хотели в Бутан

Тимпу – Хотел Kisa или подобен 3*

Гангтей – хотел Dewachen 3* или подобен

Пунака – хотел Meripuensum 3* или подобен

Паро – хотел Tashi Namgay 3* или подобен

 

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 03700100002573 от дата 08.03.2020 г. С лимит на обезщетение 50 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

 

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.

очаквайте дата за 2021
-+ Age
 • Дестинация
 • Дати на пътуване
  01.05 - 06:10 ч.
 • Час на излитане
  11.05 - 07:40 ч.
 • Час на пристигане
  11.05 - 20:35 ч.
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
30 април София - Истанбул
Излитате от София в 15:45 ч. и кацате в Истанбул в 17:10 ч. Следващ полет в 20:20 ч. от Истанбул.
2
01 май Истанбул - Катманду
Kацате в Катманду в 06:10 ч., посрещане на летището и трансфер до хотел Moonlight 3*http://www.hotelmoonlight.com/ в Катманду. Оставяме багажа в хотела и се настаняваме. Свободен ден. Нощувка.
3
02 май Катманду
Закуска и целодневен тур в Катманду - най-големият град и столицата на Непал, Катманду някога е смятан за легендарния и недостижим Шангри Ла. Според една древна легенда долината на Катманду някога е била тюркоазено езеро, осеяно с красиви лотуси по брега. Долината Катманду обхваща трите древни града- Патан и Катманду. Всеки от тях си има собствени дворци и богато украсени площади. Калдъръмените улички са осеяни с множество храмове, капища и пазари. Днес ще разгледате  площада Дърбар, Сваямбхунат и площад Патан. Първо се насочвате към площад Дърбар и Сваямбхунат, известен още като „Храма на маймуните”. Сваямбху предлага уникална гледка от високо към Катманду. Това е една от най-свещените будистки постройки в Непал. Площадът Дърбар се намира в сърцето на стария град. В близост има около 50 храма. Отправяте се към Патан – той се намира на 5 км. от Катманду, от другата страна на река Багмати. Макар да е близо до столицата, градът е запазил очарованието си на старинен град и се слави с 55 храма, 136 будистки манастира, а занаятчиите му са известни като най-добрите в страната. В града се празнуват всички будистки и индуистки празници, така че имаме голям шанс да попаднем на такъв Площада Дърбар /името му означава дворец/ е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. На площада се намира красивия храм на Кришна, музея на Патан.   Връщане в хотела и нощувка.  
4
03 май Катманду - Паро – Тимпу (65 км/5 часа; 2400 м.н.в.) закуска, вечеря
Полет до Паро и трансфер до Тимпу. Едночасовият полет до Паро е един от най- зрелищните в целите Хималаи. Пътуването предлага зашеметяващи гледки и вълнуващо спускане в Кралството. Първият подарък на Бутан, когато слезете от самолета, ще бъде хладен и свеж планински въздух. След уреждането на имиграционните формалности и вземането на багажа ще бъдете посрещнати от наш представител. Следва пътуване през долините на Паро и Тимпу в посока Тимпу, столицата на Бутан. Разположена е на 2400 метра надморска височина в долината на река Уанг Чу. Настаняване в хотел в Тимпу- столицата на Бутан, както и център на управлението, религията и търговията на държавата. Тимпу е уникален град с необичайна смесица от съвременно устройство и древни традиции. С население от около 90,000 души, това може би е единствената столица в света без нито един светофар. Интересни са манастира от 15 в. Чангангха, където е погребан цар Джигме Дорджи Вангчук, женския манастир Друптоб, както и Буда Дорденма, където се намира гигантския Буда Шакямуни. Статуята е висока 54 м. и е изградена от бронз. Настаняване и нощувка в хотел Kisa http://www.visitbhutan.com/thimphu_kisahotel.html или подобен в Тимпу.
5
04 май Тимпу (2400 м) закуска, обяд, вечеря
Денят е посветен на столицата Тимпу. Започваме с посещение на Националната библиотека, където се помещава богата колекция от безценни будистки ръкописи, и училището за рисуване, където студентите преминават 6-годишен курс на обучение в 13 традиционни художествени занаята. След това се насочваме пеша към музея на фолклорното наследство- очарователно свидетелство за живите традиции на Бутан. Следва посещение на Кралския мемориал Чортен, непрекъснато обитаван от хора, произнасящи молитви. Изграждането на тази забележителност е идея на третия крал на Бутан Джигме Дорджи Вангчук, известен още като „бащата на съвременния Бутан.” Желанието на краля е било да издигне паметник- символ на световния мир и просперитет. Продължаваме към музея по текстил и музеят Simply Bhutan, който е нов и изобразява древната бутанска архитектура, която се губи в модернизацията. Уникалността на конструкцията е в нейния състав на използваните материали. Структурата е изградена , използвайки стара дървесина, дограма и други предмети от традиционни и стари разрушени къщи. Най-добрата част е изобразяването на вековните стилове на живот на бутанския народ. Няма да пропуснем и Трашичое дзонг - „крепостта на славната религия”. Това е религиозният и правителствен център на страната. Построен е през 1641 от политическия и религиозен обединител на Бутан Шабдрунг Нгаванг Намгял и е реконструиран през 1960 г. в традиционен бутански стил- без нито един пирон или архитектурен план. Караме до Кенселподрангуер, където се намира най-голямата фигура на Буда Дорденма в света – седяща и гледаща към долината. Вечеря и нощувка.
6
05 май Тимпу- Гангтей (150 км/5 ч. 30 мин) закуска, обяд и вечеря
След закуска се отправяме на драматично пътуване до Дочу Ла (3 080 м) през високопланински маршрут, а в долината Побика се преминава през обширна гора от дъбове и рододендрони. Пътят лъкатуши на 3050 м височина и при безоблачно време може да видите хималайските върхове. Маршрутът следва панорамния Данг Чу преди да се изкачи през широколистната гора от бамбук и дъб. Следобед ще се разходим в селището Гангтей и ще посетим Гангтей Гомпа, единственият манастир в този район Нингмапа. Селището на Побика лежи на няколко километра под манастира, на нивото на долината. Това тихо, отдалечено място в долината е зимната резиденция на черновратия жерав, които мигрират от безплодните земи на север в Тибет, за да изкарат зимата в по-топло място. Настаняване в хотел Dewachen https://www.hoteldewachen.com/ или подобен и нощувка.
7
06 май Гангтей - Пунака (70 км/3 ч.) закуска, обяд, вечеря
След закуска се отправяме към Пунака през обширна гора от рододендрони и дъб. След настаняване в хотела се насочваме към Пунака Дзонг, разположен на кръстопътя на двете реки Почу (река Мали) и Мочуп, седалище през зимата на главния абат. Градът е бил столица до 1955 г. и все още служи за зимна резиденция на монарха. Това е мястото, където сегашния крал се жени за обикновена жена - настоящата кралица Джетсун Пема Вангчук. По-късно ще направим екскурзия до Чими Лаканг – на 15 минути с кола от хотела, след това тръгваме пеша през оризово поле и малки селища, общо около час и половина ходене в двете посоки. Чими Лаканг се намира на хълм в центъра на долината, познат като храма на плодородието. Вярва се, че ако семейство няма деца и се помоли в този храм, несъмнено скоро жената ще забременее. Разходката ще ви доближи до ежедневието на местните, техните обичаи и привички. Настаняване в хотел Maripuensum Resort http://meripuensum.bt/ или подобен.  Вечеря и нощувка.
8
07 май Пунака - Паро (2250 м) (125 км/4 часа) закуска, обяд, вечеря
Закуска в хотела, освобождаваме стаите и се връщаме обратно към Паро. По път ще посетим Симтока Дзонг, място за задълбочено тантрическо обучение. Тук днес има и училище за обучение по езика Дзонгка. Посещение на Та Дзонг, изграден като наблюдателна кула, а сега е национален музей. Колекцията включва антични рисунки, текстил, оръжие, предмети от бита и различни исторически артефакти. Продължаваме пеша до Ринпунг Дзонг (в превод „крепост на купчината със злато и скъпоценности”), която сграда има дълга и забележителна история. По дървените галерии, облицоващи вътрешния двор има илюстрации от будизма кaто четирима приятели,  старец, символизиращ дългия живот, колелото на живота, сцени от живота на Миларепа и планината Сумеру и други космически мандала. Нощувка в хотел Tashi Namgay http://www.tashinamgayresort.com/ или подобен в Паро.
9
08 май Паро - Такцанг (2950 м) – Паро (2250 м) закуска, обяд, вечеря
Още един вълнуващ ден в Бутан посвещаваме на Манастира Такцанг /Тигрово гнездо/. Това се прави само сутрин, когато е по-хладно и изкачването и по-лесно. Намира се на около 10 км. северно от Паро. За съжаление единствения начин да се стигне до него е с изкачване по хълма е около 4-5 часа път, в зависимост от пътуващите. Манастирът е едно от най-посещаваните от поклонниците места в Непал. Легендата за манастира е толкова впечатляваща и пленяваща, колкото забележително е и местоположението му високо на скалите над града /около 3000 м. над долината Паро/. Според легендата Гуру Римпоче идва на това място /от Тибет/ върху гърба на тигър. Тук той медитира 3 месеца в пещерата Такцанг. Гуру Римпоче се връща обратно в Тибет, за да разпространява учението. Един от неговите ученици Ланген Пелкии Сингие се връща в Такцанг, за да медитира през 853 година. Той нарича пещерата „Пещерата на Пелкии”. Смята се, че Пелкии отива в Непал, където умира. Тялото му мистериозно се връща в Такцанг. На 19 април 1998 г. пожар сериозно повреди основната структура на сградата, но сега това бутанско бижу е възстановено до първоначалния си блясък. След това се отправяме към руините на Друкгиел Дзонг, който някога е бил исторически паметник, построен като символ на победата на Бутан срещу северните нашественици. Вечерна разходка из Паро. Нощувка.
10
09 май Паро- Катманду закуска
Закуска в хотела и отпътуване за летището, полет до Катманду. Настаняване в същият хотел Moonlight.
11
10 май Катманду -Бактапур закуска
Закуска и След това се насочваме към Буданат и Бактапур. Budhanath е ступа на Буда, с нарисувани очи над блестящия бял купол. Това е поклонническо място за будисти от цял свят. Бактапур е кралският дворец на старото кралство Бактапур и е обект на ЮНЕСКО. Комплекса съдържа 4 отделни площада, но се нарича площад Бактапур Дърбар. Основните места за посещение са храма Витсала и някои други храмове, Лъвската порта – построена от занаятчии, чиито ръце са били отрязани след довършването от завистливия крал Бхадгун, за да не могат да произведат повече такива шедьоври. Нощувка в Катманду.
12
11 май Катманду – София закуска
Ранно ставане и трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул в 07:40 ч. Кацане в София в 20:35 ч.

Местоположение

Непал и Бутан