m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

МЕКСИКО – пътешествие в страната на маите!

Цена 2420 евро 15 дни / 13 нощувки
На долу

МЕКСИКО – пътешествие в страната на маите!

2420 евро на човек

10-25 ноември 2021

Открийте най-доброто от Мексико! Пътуване през историята и невероятната природа! Започваме със Зокало, сърцето на мексиканската столица Мексико сити, една от най-големите в световен мащаб и една от най-завладяващите! След това ще продълвим с основните забележителности на южно Мексико, повечето, от които са Световно културно наследство. Ще минем от Ацтеки до Маи, от полу-пустини до джунгли, от колониални съкровища до мистични архитектурни забележителности. Ще се изненадаме от богатите традиции, които ще открием по пътя. И накрая- магнетичните и завладяващи Карибски плажове. Viva Mexico!

 

Цена на човек, в двойна стая            €    2420

Доплащане за единична стая            €      390

 

Цената включва:

✔ самолетен билет София-Истанбул-Мексико сити / Канкун – Истанбул-София;

✔ 13 нощувки в стандартна двойна стая;
✔ 13 закуски, 4 обяда, 2 вечери;
✔  Всички трансфери и екскурзии описани в програмата с туристи от други националности;
✔  Входни билети за забележителностите;
✔  Двуезичен англо-испански говорящ гид в Мексико и водач от ТравълМакс
✔  Медицинска застраховка с покритие 15000 евро.

Цената не включва:

✔  Хранения извън описаните;
✔  Персонални разходи;
✔  Бакшиш за гидове, шофьори, пикола и почистващ персонал.

 

Примерни хотели:

3 нощувки Мексико сити – Casa Blanca ****
2 нощувки Оахака – Mision de los Angeles ****
2 нощувки Сан Кристобъл – Mision del Valle ****
1 нощувка Паленке – Chan-Kah Village ****
1 нощувка Кампече – Plaza Campeche ****
1 нощувка Мерида – GAMMA Merida ****

3 нощувка в Канкун в хотел VIVA Wyndham Maya 4* на плажа

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

 • Дестинация
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
10 ноември София-Истанбул-Мексико
Полет от София в 21,15 ч. Пристигане в Истанбул в 23,40 ч.
2
11 ноември Мексико сити
Полет за Мексико сити в 02,30 ч. Кацане в столицата на Мексико в 08,15 ч. Ще бъдем изумени от размерите на града още в момента, в който кацнем на летището. Посрещане от представител на партньорската фирма и трансфер до хотела. Като столица на Мексико,  Мексико сити е мозайка от контрасти и микс от „цяло Мексико“ на едно място. Перфектното място за начало на нашето пътешествие. Нощувка.
3
12 ноември Мексико сити – Исторически център и Археологически музей/ около 6 ч.
Започваме деня с опознаването на един от най-големите и вълнуващи градове в света. Първа спирка е „Сокало“ – основният площад и сърцето на града, където ще видим катедралата Метрополитен – една от най-старите в Америка и Националният дворец, в който се намират известните стенописи на Диего Ривера. Следват руините на Темпло Майор, един от на-известните храмове на Ацтеките и тяхна столица Теночтитлан.. Пътувайки по красивото Пасео де ла Реформа авеню отиваме до Чапултепек парк за да посетим Археологическия музей. Смята се, че е един от най-добрите Археологически музеи в света. Тук ще видим прословутия каменен календар на Ацтеките, както и много други вълнуващи съкровища. Разглеждането може да продължи и два дена, но нашето посещение ще бъде около два часа и затова, който иска може да остане до края на работния ден и да се пробере с хотела с такси. Нощувка.
4
13 ноември Пирарамидите на Теотиуакан и храма на Гуадалупе / около 8 ч.
След закуска тръгваме къ Храмът на девата от Гуадалупе, поклонническо място за милиони мексиканци и хора от цял свят. След това се отправяме към Теотиуакан- в превод- „мястото където са създадени боговете”, едно от най-значимите за страната. Смята се, че градът е наброявал 200 000  жители в периода на просперитета му. По това време Теотиукана е бил най-големия град на Американския континет и един от най-големите в света. До напускането на неговите жители около 8-ми век, се смята, че градът е бил най-значителния цивилизационен център на антично Мексико. По време на разходката ще видим ( и може би изкачим) пирамидите на Слънцето и на Луната, ще се спуснем по булеварда на Смъртта и ще посетим Храма на Пернатата змия - Templo de Quetzalcóatl с неговите уникални каменни „оперени змии”. Ще видим още Храмът на Пеперудите и Цитаделата. Нощувка.  
5
14 ноември Мексико сити – Пуебла- Оахака
След закуска напускаме Мексико сити около 8.00 ч. Пътуването (около 2 ч.) продължава към Пуебла – четвъртия по големина град в Мескико. Ще минем покрай заснежените вулкани Popocatepetl (5464 м) – Димящата  планина и Iztaccihuatl (5230 м) – Спящата дама.  Следваща ни спирка ще бъде Санта Мария Тонанцинтла и храмът с богато декорирани стени от коренното население. Продължаваме (около 4 ч.) към Пуебла (Градът на ангелите) за обяд в местен ресторант и след това ще посетим невероятните: Параклисът на Росари, Катедралата, главният площад и прекрасният исторически център. След това продължаваме към Оахака – един от най-живописните колониални градове на Мексико, известен с многобройните си автентични традиции, рефлекриращи върхи ръчно изработените изделия и местна кухня. Нощувка в Оахака.
6
15 ноември Оахака – Монте албан – Митла – Туле / около 8 ч.
Монте Албан е археологически комплекс намиращ се само на няколко километра от Оахака и означава „Бяла планина”, построен е в плато на 1940 м и е бил столица на античните „сапотеки”. Ще намерим културни следи от различни цивилизации – пирамиди, храмове,  гробници, спортна площадка  и други мистични обекти. Ще изкачим най-високата точка от която ще видим прекрасна гледка към долината на Оахака. Продължаваме към Митла – античен церемониален център на „сапотеките”, известен с външните си мозайки с различен геометричен дизайн и уникален начин на декорация. Съвсем наблизо се намира и църквата Сан Пабло, построена от Испанците през 16-ти век, изцяло от руини. На връщане към Оахака ще спрем при много известното дърво Туле. Това е кипарис и има най-силния ствол на дърво в света. На около 1500 г то има един от най-широките в диаметър стволове – около 12 м. Намира се в двора на църква в живописния град Санта Мария дел Туле. Първоначално се е смятало, че това са стволовете на няколко дървета, но след проучване и анализ се оказало, че това е едно единствено дърво.  Пристигайки в Оахака ще разгледаме Катедралата, църквата Санто Доминго, Музеят на златото и пазарът „20-ти ноември”.  Нощувка.
7
16 ноември Оахака – каньонът Симидеро – Сан Кристобъл
Ставането ни тази сутрин ще е необичайно рано, защото около 04.00 ч сутринта тръгваме за прекрасният щат Чиапас. Предстои ни дълъг ден предимно в пътуване (около 9 ч.) Основната ни цел е разходка с лодка по каньона Симидеро, който достига до 1000 м.  в най-високата си точка, дълъг е 13 км. и на места завива на почти 90 градуса. Каньонът е заобиколен от парк с предимно широколистна тропическа растителност, в която живеят крокодили, маймуни и много видове птици. Ще се насладим на причудливи скални формирования. След това продължаваме към Сан Кристобъл, като ще минем през небезизвестния град Чиапа де Корсо (окло 1 1/2ч.). Нощувка в Сан Кристобъл.  
8
17 ноември Коренно население / около 8 ч.
За днес по програма имаме екскурзия пълна с мистицизъм. Най-интересното предстои. Ще посетим високопланиските селища на Сан Хуан Чамула, където живеят едни от най-отличителните общности в Мексико – Цоцил Мая, с уникална религия, която съчетава традиционните вярвания с католицизма и включва жертвоприношения на животни, шамани, фойерверки и газирани напитки. На пръв поглед това село в южния мексикански щат прилича на всяко друго в региона: скромни едноетажни къщи, магазини продаващи бои и саксии, безалкохолни напитки и тортили, жени в цветни тъкани тоалети, бездомни кучета, постоянен звън на мобилни телефони, но те са уникални по рода си. Имат собствена часова зона, свой собствен език, обичаи и уникална религия, която съчетава традиционните, предиспански вярвания с католицизма. Местните общности са самоуправляващи се, имат свои училища, полиция, и затвор – една килия за жените и една за мъжете, които са полу-отворени за да изложат престъпниците на публичен срам. Връщаме се в Сан Кристобъл за самостоятелна разходка. Нощувка.
9
18 ноември Сан Кристобъл – Агуа Азул (около 4 ½ ч) – Паленке (около 1.20 ч)
Днес отпътуваме за Паленке. По пътя ще спрем при водопада Агуа Азул (синя вода) за едно истинско къпане във тюркоазените води, което е отличителното на този водопад. Тя е с много високо минерално съдържание, откъдето идва и цветът ѝ. Продължаваме към Паленке. Включена вечеря. Нощувка.
10
19 ноември Паленке – Кампече (около 6 ч)
Посещение на археологическия комплекс на Паленке, един от най-значимите за света на Маите. Градът Лакамха, както се е казвал по време на античната цивилизация, разцъфтява през 7-ми век, по времето на легендарния крал Пакал, чиято гробница е намерена в една от най-емблематичните забележителности в комплекса – Храмът на йероглифите. Руините са прекрасни с техните красива архитектура и изящни скулптури и резби създадени от древните хора. Забележителността е част от Световното културно наследство.  Отправяме се към Кампече. Чаровен град пълен с морска история, испанска барокова архитектура и старинна красота. Последните години в градът са били реноворани стотици централни къщи и това го прави един от най-фотогеничните колониални градове в цяло Мексико. Панорамна обиколка на града и включена вечеря. Нощувка.
11
20 ноември Кампече – Уксмал (около 2 ч) – Мерида (около 1 ч)
Денят започва с трансфер до Уксмал (означава, посторен три пъти), който се намира по път за Мерида, в региона Пуук и също е обявен за Световно културно наследство.  Смята се, че най-добре представлява стилът Пуук, доминиращия архитектурен стил в региона. Ше разгледаме Пирамидата на магьосника, Площада на монахините, Двореца на губернатора, спортното игрище. Следва обяд в местен ресторант и продължаваме към Мерида. Наречен още „Белият град”, той е основан през 1542 г. от испанеца Франсиско де Монтехо. В днешни дни Мерида е столица на щата Юкатан и все още има силно влияние от наследството, културата, зашеметяващата архутектура, прекрасните паркове и вкусната кухня на маите. Имаме панорамен тур на града, в който ще видим булевард  Монтехо и Плаза Гранде. Нощувка.
12
21 ноември Мерида – Чичен Итца (около 2 ч) – Канкун (около 3 ч)
Изключително известният комплекс Чичен Итца е бил един от големите и важни във всяко едно отношение градове на Маите. Безспорно е най-добре запазеният до наши дни на целия полуостров Юкатан и съвсем наскоро е обявен за един от „Новите седем чудеса на света”. Забелязват се няколко архитектурни стилове и основните му забележителности са Храмът на Кукулкан – Ел Кастийо, Игрището за игра с топка, Стената на черепите, Храмът на ягуара, Хилядата колони, Обсерваторията и Свещеното сеноте. След като разгледаме Чичен Итца се оправяме към сеноте Ил Кил за освежаващо плуване и подкрепящ обяд. Продължаваме към Канкун. Настаняване в хотел 4* /разположен на плажа/ и нощувка.
13
22-23 ноември VIVA Wyndham Maya 4* All Inclusive
Имате два дни за плаж и почивка!
14
24 ноември отпътуване от Мексико
Закуска. Трансфер до летище за полет до Истанбул в 10,05 ч.
15
25 ноември Истанбул-София
Кацане в Истанбул в 10,30 ч. Полет за София в 20,10 ч. Отново на родна земя в 20,25 ч.

Местоположение

Мексико