m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Мексико 19 февруари – 04 март 23

Цена 3550 евро 14 дни/ 12 нощувки
На долу

Мексико 19 февруари – 04 март 23

3550 евро на човек

ПОЛЕТИ с България еър и Иберия:
Дата                          от             до                        излита каца
19 февруари            София     Мадрид                10:50 13:30
19 февруари            Мадрид   Мексико сити       16:40 22:15
23 февруари            Мексико  Туксла Гутиерес   06:50 08:28
3 март                      Канкун     Мексико                16:35 18:05
3 март                      Мексико  Мадрид                  20:15 13:55 на 4 март
4 март                      Мадрид   София                   18:00  22:20

Цена на човек при група от 10 човека:
Човек двойна стая Superior room: 3550 eвро
единична стая – 4017 евро
Barcelo Maya Tropical 5*

Доплащане за полети Премиум икономи на полетите Мадрид-Мексико и Мексико-Мадрид /останалите полети са икономи класа/ 345 евро

Пакетните цени са на човек в двойна стая при група от 10 човека и включват:
*самолетен билет София – Мадрид- Мексико сити / Канкун-Мексико-Мадрид – София в икономическа класа с включен чекиран багаж
*самолетен билет Мексико Сити – Туксла Гутиерес в икономическа класа и чекиран багаж
*9 нощувки със закуски по време на обиколната програма
*3 нощувки на All Inclusive на Ривиера Мая
*водач от България с групата
*екскурзовод по време на обиколката в Мексико
*всички трансфери по програмата
*всички посещения, описани в програмата
*застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро и Ковид покритие
*бакшиши
*лет.такси

Цените не включват:
*застраховка Отмяна на пътуване
*вечери по време на обиколната програма – 220 щ.долара на човек

Хотели по програмата за обиколка:
Мексико сити NH Collection Centro Historico 4*
Hotel NH Collection Mexico City Centro Histórico | nh-hotels.com
Сан Кристобал DIEGO DE MAZARIEGOS 4*
Hotel Diego de Mazariegos
Паленке Villa Mercedes 4*
Welcome to Villa Mercedes Hotels & Resorts (hotelesvillamercedes.com)
Кампече Plaza Campeche 4*
Contacto – Hotel Plaza Campeche
Мерида El Conquistador 4*
Hotel El Conquistador – Hotel in Merida Yucatan – Mexico

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

14 дни/ 12 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
19 февруари София-Мадрид-Мексико
Полет от София в 10,50 ч. Пристигане в Мадрид в 13,30 ч. Следващ полет за Мексико сити в 16,40 ч. Полетите са на един билет и багажът се чекира директно до Мексико сити. Пристигане в Мексико в 22,15 ч. Ще бъдем изумени от размерите на града още в момента, в който кацнем на летището. Посрещане от представител на партньорската фирма и трансфер до хотела. Настаняване в хотел и нощувка.
2
20 февруари Мексико сити
Закуска. Започваме деня с опознаването на един от най-големите и вълнуващи градове в света. Първа спирка е „Сокало“ – основният площад и сърцето на града, където ще видим катедралата Метрополитен – една от най-старите в Америка и Националният дворец, в който се намират известните стенописи на Диего Ривера. Следват руините на Темпло Майор, един от на-известните храмове на Ацтеките и тяхна столица Теночтитлан.. Пътувайки по красивото Пасео де ла Реформа авеню отиваме до Чапултепек парк за да посетим Археологическия музей. Смята се, че е един от най-добрите Археологически музеи в света. Тук ще видим прословутия каменен календар на Ацтеките, както и много други вълнуващи съкровища. Разглеждането може да продължи и два дена, но нашето посещение ще бъде около два часа. Като столица на Мексико, Мексико сити е мозайка от контрасти и микс от „цяло Мексико“ на едно място.
3
21 февруари Теночтитлан – Ксочимилко
Денят започва с пътуване по най-големият булевард в света към южните части на града. Следва разходка в кампуса на Националния Университет на Мексико /в списъка на Световното културно наследство/. Разглеждаме стенописите и скулптурите, дело на Диего Ривера, Давид Алфаро Сикейрос. Кампусът е строен в периода 1950 – 1954 година и е една от емблематичните модерни архитектурни забележителности на Мексико. Ще минем край Олимпийския стадион на път за Ксочимилко- едно от най-живописните места на Мексико сити. Тук се е намирала столицата на Ацтеките- Теночтитлан. Днес Ксочимилко е забележителен с плаващите градини, водните канали, ярко декорирани гондоли. Посещение на къщата на Фрида Кало /само с предварителна резервация/. Връщане в хотела. Нощувка.  
4
22 февруари Пирарамидите на Теотиуакан и храма на Гуадалупе
След закуска тръгваме към Храма на девата от Гуадалупе, поклонническо място за милиони мексиканци и хора от цял свят. След това се отправяме към Теотиуакан- в превод- „мястото където са създадени боговете”, едно от най-значимите за страната. Смята се, че градът е наброявал 200 000 жители в периода на просперитета му. По това време Теотиукана е бил най-големия град на Американския континет и един от най-големите в света. До напускането на неговите жители около 8-ми век, се смята, че градът е бил най-значителния цивилизационен център на антично Мексико. По време на разходката ще видим ( и може би изкачим) пирамидите на Слънцето и на Луната, ще се спуснем по булеварда на Смъртта и ще посетим Храма на Пернатата змия - Templo de Quetzalcóatl с неговите уникални каменни „оперени змии”. Ще видим още Храмът на Пеперудите и Цитаделата. Нощувка.
5
23 февруари Туксла Гутиерес -каньонът Симидеро–Сан Кристобъл
Ставането ни тази сутрин ще е необичайно рано заради ранен полет до Туксла Гутиерес. Кацане в Туксла Гутиерес и отпътуване към Каньона Сумидеро. Следва разходка с лодка по каньона, който достига до 1000 м. в най-високата си точка, дълъг е 13 км. и на места завива на почти 90 градуса. Каньонът е заобиколен от парк с предимно широколистна тропическа растителност, в която живеят крокодили, маймуни и много видове птици. Ще се насладим на причудливи скални формирования. След това продължаваме към Сан Кристобъл, като ще минем през небезизвестния град Чиапа де Корсо (окло 1 1/2ч.). Нощувка в Сан Кристобъл.
6
24 февруари Коренно население Зинакантан и Сан Хуан Чамула
Днес ни предстои екскурзия пълна с мистицизъм. Най-интересното предстои. Ще посетим високопланиските селища на Сан Хуан Чамула, където живеят едни от най-отличителните общности в Мексико – Цоцил Мая, с уникална религия, която съчетава традиционните вярвания с католицизма и включва жертвоприношения на животни, шамани, фойерверки и газирани напитки. На пръв поглед това село в южния мексикански щат прилича на всяко друго в региона: скромни едноетажни къщи, магазини продаващи бои и саксии, безалкохолни напитки и тортили, жени в цветни тъкани тоалети, бездомни кучета, постоянен звън на мобилни телефони, но те са уникални по рода си. Имат собствена часова зона, свой собствен език, обичаи и уникална религия, която съчетава традиционните, предиспански вярвания с католицизма. Местните общности са самоуправляващи се, имат свои училища, полиция, и затвор – една килия за жените и една за мъжете, които са полу-отворени за да изложат престъпниците на публичен срам. Връщаме се в Сан Кристобъл за самостоятелна разходка. Нощувка.
7
25 февруари Сан Кристобъл – Агуа Азул (около 4 ½ ч) – Паленке (около 1.20 ч)
Днес отпътуваме за Паленке. По пътя ще спрем при водопада Агуа Азул (синя вода) за едно истинско къпане във тюркоазените води, което е отличителното на този водопад. Тя е с много високо минерално съдържание, откъдето идва и цветът ѝ. Продължаваме към Паленке. Нощувка.  
8
26 февруари Паленке – Кампече
Посещение на археологическия комплекс на Паленке, един от най-значимите за света на Маите. Градът Лакамха, както се е казвал по време на античната цивилизация, разцъфтява през 7-ми век, по времето на легендарния крал Пакал, чиято гробница е намерена в една от най-емблематичните забележителности в комплекса – Храмът на йероглифите. Руините са прекрасни с техните красива архитектура и изящни скулптури и резби създадени от древните хора. Забележителността е част от Световното културно наследство. Отпътуване към Кампече- чаровно градче, интересно с бароковата си архитектура и пленителна атмосфера. Последните години в града бяха възстановени много ог историческите сгради, което го превърна в едно от най-интересните за фотографиране градчета в Мексико. Пристигане в Кампече, пешеходна разходка в града. Настаняване в хотел и свободна вечер. Нощувка.
9
27 февруари Кампече – Ушмал (около 2 ч) – Мерида (около 1 ч)
Денят започва с трансфер до Уксмал (означава, посторен три пъти), който се намира по път за Мерида, в региона Пуук и също е обявен за Световно културно наследство. Смята се, че най-добре представлява стилът Пуук, доминиращия архитектурен стил в региона. Ше разгледаме Пирамидата на магьосника, Площада на монахините, Двореца на губернатора, спортното игрище. Следва обяд в местен ресторант и продължаваме към Мерида. Наречен още „Белият град”, той е основан през 1542 г. от испанеца Франсиско де Монтехо. В днешни дни Мерида е столица на щата Юкатан и все още има силно влияние от наследството, културата, зашеметяващата архутектура, прекрасните паркове и вкусната кухня на маите. Денят завършва с панорамен тур на града, в който ще видим булевард Монтехо и Плаза Гранде. Нощувка.
10
28 февруари Мерида – Чичен Итца (около 2 ч) – Ривиера Мая (около 3 ч)
Чичен Итца е бил един от големите и важни във всяко едно отношение градове на Маите. Безспорно е най-добре запазеният до наши дни на целия полуостров Юкатан и съвсем наскоро е обявен за един от „Новите седем чудеса на света”. Забелязват се няколко архитектурни стилове и основните му забележителности са Храмът на Кукулкан – Ел Кастийо, Игрището за игра с топка, Стената на черепите, Храмът на ягуара, Хилядата колони, Обсерваторията и Свещеното сеноте. След като разгледаме Чичен Итца се оправяме към сеноте Ил Кил за освежаващо плуване и подкрепящ обяд. Продължаваме към Ривиера Мая. Настаняване в хотел Barcelo Maya Tropical *****. Нощувка.
11
1 и 2 март Ривиера Мая All Inclusive
Свободни дни за почивка на Ривиера Мая.
12
3 март отпътуване от Канкун и Мексико
Закуска. Трансфер към летището в Канкун за полет от Канкун за Мексико сити и връзка с полет за Мадрид в 20,15 ч.
13
4 март Мадрид-София
Пристигане в Мадрид в 13,55 ч. на 5 март. Следващ полет за София в 18,00 ч. Отново на родна земя в 22,20 ч.

Местоположение

Mexico