m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Канада – полярни мечки

Цена 4690 евро 7 нощувки
На долу

Канада – полярни мечки

4690 евро на човек

Полети:

Дата:                    От:                        До:                       Излита:                Пристига:

6 ноември         София                  Варшава              14:40                    15:40

6 ноември         Варшава              Торонто              16:45                     20:30

7 ноември         Торонто              Уинипег              10:00                     11:30

13 ноември       Уинипег              Торонто              07:30                    10:59

13 ноември       Торонто              Варшава             22:25                     12:40

14 ноември       Варшава              София                   14:30                     17:25

 

Цена на самолетните билети 1030 евро – икономическа класа с включени такси и багаж.

 

Цената  включва:

*полет Уинипег-Чърчил-Уинипег

*1 нощувка в Торонто

*3 нощувки в Уинипег

*3 нощувки в Чърчил

*трансфери летище-хотел-летище в Уинипег

*трансфери летище-хотел-летище в Чърчил

*тур в Чърчил

*посещение на музея на инуита

*посещение на Парк Канада

*презентация

*разходка с кучешки впряг

*2 пълни дни турове с Тундра Бъги – Полярни мечки

*закуска, обяд и вечеря всички дни без последния в Уинипег /от закуска на 8 ноември до вечеря на 11 ноември/. Последният ден 12 ноември няма включена храна!

*всички такси

*Застраховка Помощ при пътуване с покритие Ковид 19

*водач при минимум 10 човека.

 

Условия и документи за записване:

*Копие на задграничен паспорт;

*Депозит, в размер на 1600 евро;

 

Доплащане – до 25 дни преди отпътуване

 

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

 • Дестинация
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуска и вечеря
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  закуски
  изхранване
  Обеди
1
6 ноември София – Варшава – Торонто
Полет за Варшава в 14,40 ч. Кацане във Варшава в 15,40 ч. и излитане за Торонто в 16,45 ч. Пристигане в Канада в 20,30 ч. Канада е отворена за пристигащи от Европа, като изисква от всички задължително: сертификат за завършен пълен цикъл на ваксиниране с одобрена в Канада ваксина, отрицателен тест тип PCR, направен в рамките на 72 часа преди пристигането в Канада, попълнен предварително здравно-информационен формуляр /тестът се прикача в него/. За български граждани се изисква само ETA формуляр, попълнен и одобрен предварително. Трансфер с шатъл до хотел 3* в района на летището. Нощувка.  
2
7 ноември Торонто- Уинипег
Полет от Торонто до Уинипег. Пристигане в Уинипег в 11,30 ч. Трансфер до хотел в града, настаняване в запазената за вас стая. Нощувка.
3
8 ноември Уинипег – Чърчил
Рано сутринта трансфер до летището на Уинипег за полет до Чърчил. Пристигане в Чърчил, посрещане, трансфер до хотела. Днес имате разглеждане на Чърчил с екскурзовод и бус. Ще се запознаете с местните забележителности като Нос Мери и укреплението за отбрана. Няма да пропуснете пристанището на Чърчил, музея на инуита, в който се пазят колекции от инуитски  надписи, канута, артефакти от пре-дорсет, дорсет /8 век пр.н.ера/, периода туле, съвремие. Нощувка в Чърчил.   Разположен на западния бряг на залива Хъдсън и недостъпен по път, се намира малкото  северно пристанище Чърчил. Пътуването с Бъги Тундра е най-удобното и безопасно за наблюдаване на полярните мечки в техния естествен хабитат. Периодът, в който е най-добрата възможност да се видят е през Октомври – Ноември, когато мечките мигрират към крайбрежието в очакване на зимата и замръзването на залива Хъдсън. Когато всичко замръзне, мечките спокойно се отправят към леда, за да ловуват любимите си тюлени.
4
9 и 10 ноември Чърчил
Два дни, посветени на търсене на полярни мечки. По време на туровете има включен обяд и напитки. Бъгитата са добре отоплени, имат санитарен възел. Колите са високопроходими, макар че правилата са стриктни и са посветени на опазване на екосистемите на суб-арктическя район. Капацитетът на бъгитата е 40 човека, но за удобство и безопасност се допускат 22 само. Платформите позволяват спокойно наблядаване и снимане. Вечер предстои среща с трапер, който да сподели начина на живот в тези тежки условия. Нощувки в Чълчил.
5
11 ноември Чълчил – Уинипег
Днес предстои разходка с кучешки впряг с местен експерт. Запознаване с кучетата от впряга, ще чуете историите на местните за навиците и приумиците на кучетата. Разходка в горски район с впряга около миля. Посетителският център в парка разказва  за търговията с кажи в района, предлага макети, представящи детайли от отминалите времена. Вечерен полет от Чърчил за Уинипег. Трансфер до хотел и нощувка.
6
12 ноември Уинипег
Свободен ден за самостоятелни разходки. Нощувка.
7
13 ноември Уинипег-Торонто- Варшава
Полет от Уинипег в 07,30 ч. Кацане в Торонто в 10,59 ч. Следващ полет за Варшава в 22,25 ч.
8
14 ноември Варшава -София
Пристигане в Турция в 12,40 ч. Следващ полет за София в 14,30 ч. Отново на родна земя в 17,25 ч.

Местоположение

Canada