m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Сафари в Ботсвана

Цена 8070 евро
На долу

Сафари в Ботсвана

8070 евро на човек

Дата                          от                               до                              излита          каца

2 август                     София                      Доха                          13.35               18.15

3 август                     Доха                          Йоханесбург            02.20               09.50

3 август                     Йоханесбург            Маун                         12.05               13.45

11 август                   Виктория Фолс        Йоханесбург            14.05               15.45

11 август                   Йоханесбург            Доха                          20.15               05.35 на 12.08.

12 август                   Доха                          София                      07.35               12.30

 

Цена за сам.билет на човек в икономическа класа                                                                                          1470 евро

Цена на човек за наземните услуги в двойна стая при пътуващи 8 човека /4 двойни стаи/               7098 щ.долара       

Обща цена на самолетен билет и наземна програма                                                                                       8070 евро = 15 820 лв.

Цената включва:

*самолетни билети за вътрешните чартърни полети в Ботсвана

/ Маун-Мореми-Окаванго- Касане/

*2 нощувки в лагер Мореми – включени закуски, обеди, вечери, местен алкохол, освежаващи напитки, всички турове от лагера, парк такси;

*2 нощувки в лагер Окаванго – включени всички закуски, обеди, вечери, активности от лагера, местен алкохол, напитки и парк такси.

*1 нощувка в Чобе- включени закуска, обяд, вечеря, активности в лоджата, напитки и местен алкохол, парк такси.

*3 нощувки със закуски във Виктория Фолс

*трансфер летище-хотел-летище в Маун, Мореми, Окаванго, Касане и Виктория Фолс

*трансфер до ресторант за традиционна вечеря Boma

*традиционна Бома вечеря

*вечерен круиз по река Замбези

*тур на водопад Виктория от страна на Замбия и от Зимбабве

*медицинска застраховка Помощ при пътуване

 

 

Цените не включват:

 • Виза за Южна Африка
 • Виза за Зимбабве
 • Обаждания по телефон, покупки
 • Бакшиши
 • Екскурзии извън програмата „

 

За тази програма няма нужда от сертификат Жълта треска, виза за Замбия, виза за Ботсвана

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

 • Дестинация
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  Застраховка
  изхранване
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  входни такси за музеи
  закуска и вечеря
  закуски
  Обеди
1
1 ден София - Доха
Полет София до Доха и връзка с полет за Маун.
2
2 ден пристигане в Маун
Пристигане на летище Маун с полет от летище София до Доха и Йопанесбург в 13.45 ч. Следва чартърен полет от Маун до Къмпинг Мореми, където при посрещането ви очаква следобедно сафари. Делтата на Окаванго е най-голямата непокътната вътрешна делта в света и е изключително богата на диви животни. Разположена дълбоко в басейна на Калахари, тя се характеризира с криволичещи дълбоководни канали, обрамчени с папирусова тръстика, които се отварят към по-големи лагуни и острови. Захранвана от река Окаванго и от дъждове от планините на Ангола, делтата може да варира по размер от 15 000 кв. км през по-сухи периоди до зашеметяващите 22 000 кв. км през по-влажни периоди. Това е една от най-търсените дестинации в света за наблюдение на дива природа.
3
3 ден Мореми Окаванго сафари
Ден, посветен на Окаванго. Сафари по суша, сафари с лодка, наблюдаване на птици, според графика на лагера. Активности: сутрешно и следобедно сафари, сафари с моторни лодки,  наблюдение на птици.
4
4 ден Мореми - Окаванго
Престоят в Лагера Мореми продължава с различни дейности и забавления за свободното време, предлагани на място. След последното сутрешно сафари и закуска следва чартър до Лагер Окаванго. Нощувка в луксозни сафари палатки, Къмпинг Окаванго. Вклюмени са отново закуска, обяд, вечеря, освежаващи напитки, местен алкохол, парк такси, активностите, организирани в лагера. Сред допълнителните дейности, предлагани под надзора на опитни водачи, са сафари с моторна лодка по делтата на Окаванго и разходка с традиционно мокоро (вид кану). За тези, които искат да се доближат максимално до дивата природа, се провеждат обиколки с екскурзовод на няколко от близките острови с възможност за проследяване на някои от по-големите сухоземни видове. Други възможни опции за още риболов и обиколка с хеликоптер. Лагер Окаванго /бутиков, луксозен лагер/
5
5 ден Окаванго сафари ден
Денят е посветен на делтата на Окаванго, сафари с лодка, наблюдаване на птици. В съпровод от рейнджъри от лагера, може да се приближим до местата, обитавани от местните наземни животински видове.  
6
6 ден Окаванго - Чобе
Свободни дни за дейности по желание - сред възможните варианти са пешеходно сафари или разходка с мокоро (вид кану, издълбано от дънера на дърво) по Делтата. След последна игра и закуска в къмпинга следва чартърен полет до летище Касане. Посрещане на летището от персонала на Chobe Game Lodge и трансфер до мястото за настаняване за следобедно сафари. Нощувка в Стандартна стая, Chobe Game Lodge. Включени са закуска, обяд, вечеря, активностите в лоджата, парк такса, освежителни напитки и местен алкохол. Chobe Game Lodge ***** https://www.chobegamelodge.com/ Допълнителните мероприятия, на които могат да се насладят гостите на хотела, включват речно сафари, еко турове и екскурзии в парка.   Национален парк Чобе се намира в северна Ботсвана, на удобно разстояние с кола до Касане и водопада Виктория. Чобе е първият определен национален парк в Ботсвана и с площ от над 11 700 km2 е един от най-големите. По-голямата зона на Чобе се състои от река Чобе, Савуте и Линянти, които заедно са дом на най-голямата популация от слонове в Африка.
7
7 ден Чобе - водопад Виктория
След сутрешно сафари и закуска следва трансфер през границата до хотела във Виктория Фолс. Вечерта има планиран круиз по залез слънце по река Замбези. Ilala Lodge https://www.ilalalodge.com/ Ilala Lodge е семеен хотел, който предлага лукс и комфорт в сърцето на Виктория Фолс, Зимбабве. Сгушен сред красиви градини, добре обзаведеният хотел е само на осем минути пеша от водопада Виктория, едно от седемте природни чудеса на света. Хотел Ilala Lodge е с идеално разположение и предлага на гостите си лесен достъп до всички исторически обекти, ресторанти и дейности, налични във Виктория Фолс. Капацитетът за настаняване е 73 стаи, с безплатен интернет достъп. Любезният и внимателен персонал на този гостоприемен хотел се грижи посещенията на гостите да бъдат перфектни във всяко отношение.   Посетителите могат също така да се насладят на легендарен зимбабвийски залез от комфорта на елегантните речни крайцери Ra-Ikane, част от хотелската група Ilala Lodge.
8
8 ден водопад Виктория
Днешният ден е посветен на обиколка на водопада Виктория от страната на Зимбабве и Замбия. Водопад Виктория Град Виктория Фолс се намира на южния бряг на река Замбези в западния край на водопада, на който е кръстен. Вик Фолс, както нежно се съкращава, е известен като столицата на приключенията на Африка, с голям брой дейности на открито, от които да избирате. От рафтинг през едни от най-високите бънджи скокове в света до скачане с парашут и разходки с хеликоптер – тук всеки ще намери по нещо за себе си.   Въпреки че градът е не е голям по площ, той предлага наситено усещане за туристите, с многото си занаятчийски магазини, пивоварни за крафт бира, кафенета и много други интересни кътчета, разчитайки в голяма степен на туризма.
9
9 ден водопад Виктория
Ден за релакс в хотела или по избор /на доплащане/ 12/13-минутен полет полет с хеликоптер. За вечерта е организирана традиционна вечеря Boma с танци и барабани, с включен двупосочен трансфер.  
10
10 ден отпътуване за България
Трансфер до летището Виктория Фолс и полети към София /прекачаме отново в Йоханесбург и Доха.

Местоположение

Ботсвана