m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Пътешествие в Иран 2021

Цена 1845 евро 1-10 май 2021
На долу

Пътешествие в Иран 2021

1845 евро на човек

Очарованието на древна Персия!

Пътуването от хиляда мили започва с една стъпка … Лао Дзъ

Условия за записване:

*капаро 40% от цената на пътуването

*копие на паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването

*подписан Договор за Организирано пътуване.

 

Минимален брой участници: 10

 

Плащания:

*капаро 40% от цената на пътуването при записване

*доплащане между 40 и 30 дни преди пътуването

 

Важни уточнения: 

*Българските граждани се нуждаят от виза за Иран

*Няма изискване за ваксини и имунизации.

*Пакетната цена включва застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро. Застраховката включва 24часов асистанс на български език.

*Подбробна програма с точен час на среща преди отпътуване, важни телефони и контакти на място, ще бъде предоставена минимум 7 дни преди отпътуването от България.

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 03700100002573 от дата 08.03.2020 г. С лимит на обезщетение 50 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

 

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.

Условия за анулиране на пътуването от страна на клиента:

Туроператорьт удържа следните неустойки в случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя:

а) 31 и повече дни преди датата на пътуването – без неустойка

б) от 30 до 21 дни преди датата на пътуването – в размер на 50 % от стойността на пътуването.

в) от 20 до датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

Ако тези срокове не противоречат на условията по тарифите на самолетния билет.

 

 • Дати на пътуване
  летище София
 • Час на излитане
  16:00 ч.
 • Час на пристигане
  02:15 ч.
 • Облекло
  Специални изисквания за облекло
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуска и вечеря
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуски
  Застраховка
  изхранване
  Обеди
1
1 ден - София –Истанбул- Шираз
Среща на летище София в 14.00 ч. на терминал 2, за полет до Истанбул  в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 17.15 ч. Следващ полет от Истанбул в 20.50 ч. Кацане в Шираз в 02.15 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Royal 4*. Нощувка. http://royalshirazhotel.com/  
2
2 ден - Шираз
Закуска. Закуска. Днес ще посетим  градината Ерам, изградена в средата на 13 век. Също ще разгледаме и градините Нараджестан, които са с невероятна изработка от плочки, огледала и др., построена между 1879 – 1886 г.  от семейство Гавам. Ще видим и красивата розова джамия "Насир ал Молк". Следва  посещение на гробниците на поетите Хафез и Сади - при гробницата на Хафез местните жители обичат да се разхождат и да рецитират поезия в градините. В края на дена ще посетим комплекса Вакил с блестящата огледална декорация на храма Алиебне Хамзе. Нощувка.
3
3 ден - Персеполис – Некрополис – Пасаргад – Язд
Закуска и потегляме за Язд, 45 км на север от Шираз спираме в Персеполис /в листата на ЮНЕСКО/ в превод „града на персийците”. Персеполис бил някога церемониална столица на първата Персийска Импария от 6 в. пр.н.ера. Дарий Велики започва строителството на Персеполис около 515 г.пр.н.ера, а неговите наследници добавят нови постройки и дворци до 330 г.пр.н.ера, когато Александър Македонски напада Персия и разрушава столицата. Следва още един уникален обект - Нагше Ростам /Некрополис/. Древният Некропол се намира само на 12 км. от Персеполис и е от епохата на Ахеменидите /550-330 г-пр.н.ера/. Известен е с четирите огромни гробници, изрязави високо в скалите. Под гробниците, ниско до земята се намират скални барелефи от епохата на сасанидите, изобразяващи царе срещащи богове или в битка, а най-известният е барелефа с Шапур I яздещ кон. Следва още един паметник от листата на ЮНЕСКО – древната стоица на Кир Велики – Пасаргад, основателя на Персийската империя и династията на Ахеменидите. Тук е и неговата гробница. Отпътуваме за град Язд. Настаняване в хотел Dad 4 http://dadhotel.com/. Нощувка.
4
4 ден - Язд – Найн – Исфахан (330 км)
Закуска. Язд се намира на пътя за централна Азия, между Исфахан и Керман и има дълга история на адаптиране на архитектурата към пустията около града. Язд се слави с занаятчиството си, копринените изделия, сладкишите, с акведукта- дълбоко под земята разположена мрежа от канали. За да се понасят по-леко летните горещини много от къщите имат подземни части и вятърни кули – уникален естествен климатик. Започваме с посещение на зороастрийски храм, където огъня гори от 470 г. , градина Даулатад от 18 век за формалния управител. По-късно посещаваме храма на Сайед Джафер, покрита с десетки хиляди огледални плочки, осветяващи джамията. Раглеждаме Петъчната джамия (14 в.), пригодена като работилница за тъкане на коприна и гробницата на Александър от 3 век. Отпътуваме за Исфахан. По пътя спираме да разгледаме старата джамия Найн и местния базар.Настаняване и нощувка в хотел Piruzy 4* www.piroozyhotel.com/
5
5 ден - Исфахан
Закуска. Посещение на площад Нагш е Джахан, известен като Имам (ЮНЕСКО) – в превод „лицето на света”, който е един от най-големите в света. Около площада се издигат изключителни сгради от Сефевидите – двореца на Али Капу, джамията Имам, жамията Шейх Лотфола – друг шедьовър от 1603 г, на север – разширения базар, където можем да видим занаятчии, изработващи метални изделия, персийски миниатюри, печатащи сложни дизайни на плат и други дейности. Следобед ще посетим Тридесет и трите арки и мостовете Каджу, обхващащи река Заяндеруд. Обиколката завършва с посещение на музея за музика. Нощувка.
6
6 ден - Исфахан
Закуска. Денят е посветен на столицата от епохата на Сафавидите. Разглеждаме Петъчната джамия и двореца Чехелсутун или двореца на четиридесетте колони, красивите мостове на Исфахан. Нощувка.
7
7 ден - Исфахан – Абянех - Кашан (289 км)
Закуска и потегляме към селцето Абянех, вземете по-топли дрехи. Там обикновено е по-студено, защото е разположено в планините и е възможно да превали. Абянех е известно още като червеното селище на Иран, заради изградените от червени кирпичени тухли къщи, а местните хора и днес съблюдават старите обичаи и носят традиционните пъстроцветни дрехи. Продължаваме по пътя, за да видим Кашан, известен от векове със своята керамика, плочки, грънчарство, текстил, килими и коприна. Ще разгледаме градината Фин и къщите Боружердиех и Табатабаейха, както и джамията Ага Бозорг и Мадрасах. Нощувка в Кашан, в хотел Khane Ameriha Traditional Hotel 4* http://www.sarayeameriha.com
8
8 ден - Кашан – Ком – Техеран
Закуска и продължаваме към Техеран. По пътя ще видим свещения храм на Хазрате Мазумех и музеи. По-късно ще разгледаме дворцовия комплекс Няваран и базара Тажриш в Техеран. Следва посещение на археологическия музей и ислямската художествена галерия. Пред-ислямския археологически музей от историята на Персия от 5 хилядолетие преди Христа до 648 г. сл. Хр. Време е да се запознаем с дворцовия комплекс Голестан /името му в превод означава Двореца на розите/ - бившият кралски комплекс и най-старият от историческите паметници в града. Той е част от групата кралски сгради, които някога били заградени от стените на Цитаделата. Следва посещение на съкровищницата. Притежание на Централната банка, Съкровищницата или Музеят на съкровищата е едно от най-посещаваните места в Техеран. В двореца Голестан, на много от картините и фотосите се виждат членове на кралските фамилии Кахар и Сафавиди, накичено с прелестни бижута. Точно тези съкровища се намират в музея. Отворен е само 4 дни от седмицта и само за 2 часа. Посещение на местния базар. Разположен в подножието на Елбурс и на около 90 км. от Каспийско море, Техеран, заедно с предградията наброява 13 млн.души население. Настаняване в Техеран и нощувка в хотел Enghlab 4*  http://enghelab.pih.ir/   
9
9 ден - Техеран
Закуска и разглеждане на града. Техаран е модерен и оживен метрополис с население от 12 милиона души. Градът е столица на Иран още от 18 век и въпреки трафика и многобройното население, си струва да се посети. Разположен сред високите планини на Алборз, в града се намират много кралски дворци, както и някои от най- интересните музеи на Средния изток. Посещение на двореца Саад Абад, чиято първа сграда в комплекса е населена от управителя Каджар през 19 век. Следва Централната банка на Иран, музея за бижута, и ще видим коя е може би най-добрата колекция от скъпоценни камъни в света. По-късно следва трансфер до Дар Бенд за вечеря. Нощувка
10
10 ден - Техеран– отпътуване рано сутринта в 06.00 ч. за Доха и София
Закуска. Освобождаваме стаите в 12:00 ч. и трансфер до международното летище в Техеран за полет до София в 15:20 ч. Кацаме на родна земя в 20:45 ч.

Местоположение

Иран