m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Антарктида

Цена 7819 евро 17
На долу

Антарктида

7819 евро на човек

Антарктическа Ледена епоха

Важно

Цените са на човек в двойна стая и двойна или тройна каюта и включват:

 • самолетен билет София – Буенос Айрес – София с прекачване в Европа;
 • самолетен билет Буенос Айрес – Ушуая – Буенос Айрес;
 • 2 нощувки със закуски в Ушуая;
 • два трансфера Международно летище – летище за вътрешни полети на отиване и връщане;
 • два трансфера летище – хотел – летище в Ушуая;
 • два трансфера хотел – пристанище – хотел в Ушуая;
 • Арктически круиз с 11 нощувки;
 • закуски, обеди, вечери, питиета, кафе, чай, леки закуски по време на круиза;
 • всички екскурзии на сушата по време на круиза;
 • информативни лекции на кораба;

Условия за записване:

*капаро 40% от цената на пътуването

*копие на паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването

*подписан Договор за Организирано пътуване.

 

Минимален брой участници: 2

 

Плащания:

*капаро 40% от цената на пътуването при записване

*доплащане между 40 и 30 дни преди пътуването

 

Важни уточнения: 

*Българските граждани не се нуждаят от визи

*Няма изискване за ваксини и имунизации.

*Пакетната цена включва застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро. Застраховката включва 24часов асистанс на български език.

*Подбробна програма с точен час на среща преди отпътуване, важни телефони и контакти на място, ще бъде предоставена минимум 7 дни преди отпътуването от България.

* Гарант на туроператора по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД  Евроинс АД- Застраховка Отговорност на туроператора, застрахователна полица № 03700100001874 от дата 07,03,2019 г.

* Туроператорът предоставя на клиента възможност за сключване на Застраховка Отказ от пътуване. Застраховката се сключва по желание и се заплаща допълнително, като условията следва да се предоставят при интерес от страна на клиента за конкретно пътуване.

 

Условия за анулиране на пътуването от страна на клиента:

Туроператорьт удържа следните неустойки в случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя:

а) 31 и повече дни преди датата на пътуването – без неустойка

б) от 30 до 21 дни преди датата на пътуването – в размер на 50 % от стойността на пътуването.

в) от 20 до датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

Ако тези срокове не противоречат на условията по тарифите на самолетния билет.

 • Дати на пътуване
  София
 • Час на излитане
  -
 • Час на пристигане
  -
 • Облекло
  -
 • Цената включва
  визи
  екскурзовод
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  закуска и вечеря
  закуски
  Застраховка
  изхранване
  настаняване
  Обеди
  самолетен билет
1
18 ноември - София – Буенос Айрес
Полет от София за Буенос Айрес с прекачване в Европа.
2
19 февруари - Буенос Айрес - Ушуая (Огнена Земя, Аржентина)
Пристигане на Международтоно летище в столицата на Аржентина. Трансфер до летището за вътрешни полети и полет до Ушуая. Посрещане на летището в Ушуая и трансфер до хотел Mil 810 **** в центъра на град . Свободно време за разходка в най-южния град на земята. Нощувка.
3
20 § 21 ноември - на път
През тези два дни корабът минава през протока Дрейк на път към зоната на Антарктическия кръг. Тук може да се видят Скитащи Албатроси, Сивоглави Албатроси, типични за Антарктическия океан морски птици. Първа среща с айсберг ви очаква при Южните Шетландски острови. Ако условията са добри Капитанът може да разреши преминаване през тесния Английски проток между остров Робърт и остров Гринуич или през протока Mc Farlane между остров Гринуич и остров Ливингсът. След това (в края на третия ден от водното пътешествие) вече може да се навлезе в Антарктически води и да се види остров Aitcho от Южните Шетландски острови. Ако условията не позволяват преминаването през Английския проток, плаването продължава направо на юг от Ливингстън. Южните Шелтландски острови са силно обветрени и често са обгърнати от мъгла. Предлагат огромно разнообразие от цветна трева, лишеи и мъхове, както и възможност за среща с различни видове пингвини и антарктически морски птици.
4
20 - 27 ноември - Антарктика
На 6-тия ден от пътуването се акостира за пръв път до антарктическа земя при Hannah Point, където ви очаква голямо разнообразие от пингвини, арктически морски птици, огромни тюлени, бавно влачещи тела по сушата. При остров Deception отново се прави опит за слизане на сушата. Островът образува естествено пристанище за корабите, като тук може да видите горещи извори, изоставена китоловна станция, хиляди морски птици и Доминикански чайки, кафяв и Южнополярен морелетник. Буревестниците (вид арктически птици) гнездят в руините на китоловната станция в залива Whalers. Ако обичате пешеходните преходи можете да се изкачите от Baily Head по билото до залива Whalers, докато корабът бавно се придвижва през канала Neptune’s Bellow от югоизточната част на остров Deception. Отплаване на юг към островите Orne, известни с колониите пингвини и прекрасни гледки към протока Gerlache и към остров Cuverville- малък стръмен остров, разположен между планините на Антарктическия полуостров и остров Danco. Тук ви очаква голяма колония от пингвини Gentoo, размножаващи се двойки кафяви буревестници. Пристанище Неко и залива Парадайс са известни с многобройните си айсберги и стръмни фиорди и тук имате възможност да стъпите на Антарктическия континент. Имате възможност да направите круиз с лодка между величествените ледени блокове. Отплава се към остров Petermann през канала Lemaire. Сред любопитните обитатели на острова са пингвините Adelie, синеоки корморани, типични за тези най-южни райони. Може да опитате да слезете на сушата на остров Pleneau, за да се насладите на южните слонски тюлени, на гърбави китове (при повече късмет). Отплава се отново на юг край Argentine Islands към Кристъл Саунд- южно от полярния кръг. Пейзажът е впечатляващ с високите планински хребети и огромните глетчери. Акостирате отново при Fish Islands край едни от най-южните колонии от пингвини Adelie и синеоки корморани на Антарктическия полуостров. При остров Detaille и пролива Кристъл Саунд, разположени южно от Полярния кръг достигате най-далечната южна точка от маршрута си. Отново потегляте на север през канала Neumayer и протока Gerlache към островите Melchior и техните приказни ледени пейзажи, високи айсберги, родина на няколко вида тюлени и китове.
5
28 - 30 ноември - на път
По път на север и докато пресичате протока Дрейк отново ви съпровожда цяла селекция от морски птици.
6
01 декември - Ушуая
Сутринта се акостира на пристанището в Ушуая. Трансфер от пристанището до хотел Mil 810 **** в центъра на град и свободно време за самостоятелна разходка в града. Нощувка.
7
02 декември - Ушуая – отпътуване за София
Закуска и трансфер до летището за полет до столицата. Следващ полет за Европа.
8
03 декември - Отново на родна земя
Връзка с полет за София и връщане на родна земя.

Местоположение

Антарктида - най-южният континент, най-студеният и сух регион на земята!
Антарктида е континент, обграждащ Южния полюс на Земята. Заема централната част на географския регион Антарктика в Южното полукълбо, почти изцяло на юг от Южния полярен кръг, и е ограден във всички посоки от Южния океан. С площ 14 000 000 km² континентът е пети по големина в света след Азия, Африка, Северна и Южна Америка, и пред Европа и Австралия. Около 98% от територията на Антарктида е покрита с лед със средна дебелина 1,6 km. Това е континентът с най-ниски средни температури, най-ниски валежи, най-силни ветрове и с най-голяма средна надморска височина.[1] Цялата територия на Антарктида представлява ледена пустиня, като годишните валежи са едва 200 mm по крайбрежието и далеч по-малко във вътрешността.[2] Минималните температури могат да достигнат -89 °C. На континента могат да оцелеят само приспособени към студа растения и животни, като пингвини, перконоги, кръгли червеи, бавноходки, акари, много водорасли и други микроорганизми, както и някои представители на тундровата растителност. Антарктическите риби са обект на промишлен риболов, под името „ледена“ риба на пазара е Champsocephalus gunnari.