m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Мадагаскар

Любопитни лемури, уникално красиви цинги, Алеята на баобабите, Смарагдово море,

Мадагаскар- удивителният остров далеч от света

Мадагаскар е удивителен природен спектакъл, който ще ви плени завинаги!

Провинция Диего Суарез носи името на двамата португалски изследователи- Диего Диаз и Фернандо Суарез, които откриват Мадагаскар през 1506 година.

Чудно красиви заливи с дълги бели плажове и кристални тюркоазени води са истинска природна находка в северен Мадагаскар. Имената на заливите  отговарят на красотата им – Гълъбовия залив, Залива на дюните, Залива Сакалава.

Националният парк  Montagne d’Ambre се намира в северната част на острова и е известен с ендемичните си видове флора и фауна, с красивите водопади и кратерни езера. Има над 75 вида птици, 25 вида млекопитаещи, много безгръбначни, пеперуди, дневни и нощни лемури.

Носи Бе е цел на дайвърите от цял свят, но е известен още и с ароматното растение Иланг Иланг, с прекрасните бели плажове, кокосовите палми, сините си лагуни и причудливо красивите малки островчета. Покрит е с хълмове и долини, от които се носи аромат на цветя и плодове.

Носи Танкели е известен с подводния си парк и е защитен район, на около 40 мин. път от Носи Комба. Един удивителен спектакъл от пъстроцветни корали, започващ само на метри под повърхността на водата. Няма нужда да се гмуркате, за да се насладите на този природен спектакъл, той се случва пред вас!

Представяме ви царството на лемури, баобаби, островът на епичните пейзажи!

Само за 300 км. може да смените дъждовна гора с пустиня, малко са местата на земята, които предлагат подобен уникален природен калейдоскоп.

Отвеждаме ви на четвъртият по големина остров в света!

 

 

Галерия