m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Антарктида

Леденият континент

Антарктида- най-студеният, най-високият, най-сухият и най-ветровитият континент на земята. Сюрреалистичната отдалеченост на Антарктика, екстремният студ, огромните плаващи ледници и планинските вериги, както и безбройните екзотични животински видове неизменно вдъхновяват всеки, който реши да посети тази част от земното кълбо. Днес посетителите могат да се изкачат до антарктическите върхове или да плават с каяк по ледените води. Но нищо не може да се сравни със скалистите цепнатини на величествените ледници и великолепният простор на полярната шапка.

 

Антарктика е дом на някои от най-необичайните животински видове в света. Някои, като огромните китове, мигрират отдалеч, докато други, като например тюленът на Уедъл и императорския пингвин, живеят около континента. Милиони морски птици прелитат над Южния океан, а видове като албатроси и буревестници обикалят в близост до водите. Животните тук като цяло не се страхуват от хората: посетителите обикновено не предизвикват нищо повече от незаинтересованото прозяване на тюлени и пингвини, фокусирани върху това да се грижат за своите малки.

 

На бреговете на Антарктика са написани имената на изследователите

на континента. Известните изследователи от Кук до Амундсен са се опитали да опознаят отблизо тази огромна, загадъчна земя – всеки от тях с различна степен на успех. Посетителите могат да последват стъпките на тези велики откриватели и да си представят какво е било да плаваш край огромните ледници на малка дървена лодка или да караш шейна през полярното плато.

 

Няма място на Земята, което да може да се сравни с тази огромна бяла пустиня от сняг, лед, вода и скали- Антарктика е просто зашеметяваща.

Галерия