m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Тайван

Цена 2260 евро 13-28 октомври 2019
На долу

Тайван

2260 евро на човек

Тайван е на 4-то място в света по височина, като най-високата му точка е Ю Шан 3952 м.н.в.
Островът е открит от португалски колонизатори през 16 век и е наречен „Ilha Formosa“, което в превод означава “ Красив остров.” Страната е известна още и като “Островът на пеперудите,” защото малките острови са дом на близо 400 различни вида пеперуди.

Една от големите забележителности на Тайван е Националният палатен музей, който е дом на над 650 000 екземпляра от китайски бронз, нефрит, калиграфия, живопис и порцелан, като това се смята за една от най-големите колекции на китайско изкуство и предмети в света.

Условия за записване:

*капаро 40% от цената на пътуването

*копие на паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването

*подписан Договор за Организирано пътуване.

 

Минимален брой участници: 10

 

Плащания:

*капаро 40% от цената на пътуването при записване

*доплащане между 40 и 30 дни преди пътуването

 

Важни уточнения: 

*Българските граждани не се нуждаят от визи

*Няма изискване за ваксини и имунизации.

*Пакетната цена включва застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро. Застраховката включва 24часов асистанс на български език.

*Подбробна програма с точен час на среща преди отпътуване, важни телефони и контакти на място, ще бъде предоставена минимум 7 дни преди отпътуването от България.

* Гарант на туроператора по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД  Евроинс АД- Застраховка Отговорност на туроператора, застрахователна полица № 03700100001874 от дата 07,03,2019 г.

* Туроператорът предоставя на клиента възможност за сключване на Застраховка Отказ от пътуване. Застраховката се сключва по желание и се заплаща допълнително, като условията следва да се предоставят при интерес от страна на клиента за конкретно пътуване.

 

Условия за анулиране на пътуването от страна на клиента:

Туроператорьт удържа следните неустойки в случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя:

а) 31 и повече дни преди датата на пътуването – без неустойка

б) от 30 до 21 дни преди датата на пътуването – в размер на 50 % от стойността на пътуването.

в) от 20 до датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

Ако тези срокове не противоречат на условията по тарифите на самолетния билет.

 • Дати на пътуване
  летище София
 • Час на излитане
  16:10 ч.
 • Час на пристигане
  15:10 ч.
 • Облекло
  Удобни дрехи, бански костюми
 • Цената включва
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  настаняване
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  закуски
  Застраховка
  изхранване
  Обеди
  самолетен билет
1
13 октомври - Полет до Дубай
Полет до Дубай в 16.10 ч.. Пристигане в 22,05 ч. Трансфер до хотел Rose Park 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка
2
14 октомври - Дубай полудневен тур на Дубай и кулата Бурж Калифа
Закуска. Сутринта е посветена на полудневна екскурзия в Дубай. Емирството е уникална смесица от бляскави ултра-модерни сгради и стари арабски традиции. Започва се с Бастакия- един от най-старите райони на града с тесни улички и старинни кули. Тук се намира и крепостта Ал Фахиди- най-старата постройка в Дубай. Ал Бастакия датира още от 1690 год., като по това време обхваща едва около 60 сгради, разделени от тесни, лъкатушещи улички. Традиционно място и дом на богати персийски търговци, Бастакия постепенно се променя при откриването на петрол в района. Следват Дубай Марина- известното яхтено пристанище, време за снимки пред прочутия Бурж ал Араб и комплекса Атлантис. Обиколката продължава до Dubai Mall, откъдето се качваме на уникалния Бурж Калифа, до чийто връх, само за 50 секунди отвежда високоскоростен асансьор. Не забравяйте камерите и фотоапаратите, защото от върха се разкриват прекрасни гледки към града и залива. Следобед – свободно време за самостоятелна разходка или екскурзия по желание на доплащане - джип сафари в пустинята. Сафарито завършва в бедуински лагер с вкусна барбекю вечеря. В лагера ни очакват интересни занимания като урок и демонстрация на приготвяне на арабски хляб, боядисване на ръцете с къна, пушене на наргиле. Сафарито е с модерни джипове, спускането с тях по високите дюни е наистина незабравимо. Джип сафари – 55 щ.долара. Вечерта /за тези, които не са на сафари/, ако имаме сили се отправяме заедно до Бурж Калифа, за да видим прекрасните цветни фонтани. С градски транспорт или такси /билетите заплащаме на място/. Нощувка.
3
15 октомври - Дубай-Тайван
Закуска. Нощувката е кратка, защото имаме трансфер малко след полунощ до летището за полет до Тайпе в 3.40 ч. Пристигане в 16.15 ч. Посрещане и трансфер до хотел The Sherwood Taipei 5* - стандартни стаи. Време за почивка.
4
16 октомври - Тайпе
Закуска. Денят започва с посещение на мемориалния комплекс Chiang Kai-shek, построен през 1980 в чест на Чан Кайшъ- министър-председател и президент на Тайван до смъртта си в Тайпе на 5 април 1975 г. Мемориалът е сред най-забележителните архитектурно-паркови комплекси на столицата. След това се отправяме към музея в Националния дворец. В музея има постоянна колекция от близо 700 000 древни китайски артефакти и произведения на изкуството, което го прави един от най-големите подобни музеи в света. Колекцията обхваща 8000 години от историята на китайското изкуството- от неолита до съвременността. Ще видим сградата на хотел Grand Taipei. След това се отправяме към храма Bao-An. Храмът е построен през 1804 година и е декориран в традиционен стил. Продължаваме към небостъргача Taipei 101. От 2004 до 2010 година това е най-високият небостъргач в света. Връщане в хотела и нощувка.
5
17 октомври - Тайпе- Sun Moon Lake
Закуска. След закуска се отправяме към Sun Moon- най-голямото езеро в Тайван. Районът около езерото е дом на племето Тао, едно от аборигенските племена на Тайван. Езерото обгражда малък остров, на име Лалу. Източната страна на езерото прилича на слънце, докато западната- на луна, откъдето идва и името. Ще разгледаме храмовете Holy Monk, Wenwu и пагодата Cihen, висока 46 метра. Пагодата е най-популярната забележителност край езерото. Запазете сили за изкачването до най-високата точка на пагодата, откъдето се открива най-красивата панорама, особено по залез. Нощувка в Fleur de Chine Hotel, Sun Moon Lake (lake view room) 5*
6
18 октомври - Езерото Sun Moon - Тайпе
След закуска потегляме към геопарка Yehliu. Една от водещите дестинации в северната част на Тайван, Yehliu е дом на редица уникални геоложки формации, включително емблематичната "глава на кралицата"- за която се предполага, че е кръстена на древната египетска царица Нефертити или на кралицата на Англия Елизабет I. След това се отправяме към водопада Shifen. Водопадът е висок 40 метра, а при падането на водата в езерото се получава прекрасна дъга ☺ Гледката е наистина много живописна. Железопътната гара, първоначално построена за транспортиране на въглища, се намира точно до старата част на Shifen и днес напомня за историята и културата на Тайван. Продължаваме с пускане на летящи фенери в Shifen. Интересно място за посетителите е нощният пазар в Shihlin . Това е най-големият и най-известният нощен пазар в Тайван, особено по отношение на предлаганата храна, и е предпочитано място за нощен живот сред жителите и посетителите на Тайпе. Нощувка.
7
20 октомври - Тайпе- Yangminshan – Тайпе
Закуска. Посещение на националния парк Yangminshan- един от деветте национални парка на Тайван. Известен е със своите вишневи градини, горещи извори и много еко пътеки. Тук се намира и най-високият угаснал вулкан в Тайван- Седемте звезди (1,120 м). Следобед разходка по Dadaocheng- уникално съчетание от екстравагантна барокова архитектура, традиционни бунгала и западни къщи от червени тухли. Тук ще видите исторически сгради, традиционен фолклорен център, чаени къщи, магазини за тъкани, китайска аптека и местни заведения с богата история. Ще се разходим по улица Dihua, ще се отдадем на чаша ароматно кафе или чай и миг на спокойствие в някое от традиционните кафенета. Dadaocheng е точното място, ако искаме да се докоснем до традиционния начин на живот в Тайпе. Нощувка.
8
21 октомври - Тайван
Закуска. Групата за Палау заминава за Корор, останалите имат свободен ден в Тайпе и летят за Дубай и София на 22 октомври. Свободен ден за самостоятелни разходки в Тайпе. Нощувка.
9
22 октомври - Тайван-Дубай-София
Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00 ч. Свободен ден в Тайпе. Трансфер до летището за полет до Дубай в 23,45 ч.
10
23 октомври - Дубай-София
Кацане в Дубай в 04,15 ч. Полет до София в 10,45 ч. Отново на родна земя в 15,10 ч.

Местоположение

Тайван