m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Сафари в Ботсвана през октомври 2021

Цена 3410 евро 9 дни / 6 нощувки
На долу

Сафари в Ботсвана през октомври 2021

3410 евро на човек

дата на тръгване – 15 октомври 2021

 

Пакетна цена на човек, при събран минимум от 8 човека –  3410 евро

 

Доплащане за единична стая – 580 евро

 

 

Цената е на човек, настанен в двойна стая и включва:

 

*Самолетен билет София – Йоханесбург – Маун – Касане – Йоханесбург – София

*Самолетен билет от Маун до лагера Пом-Пом

*Настаняване на база Пълен пансион в лоджовете по програмата

*6 нощувки в лоджите в програмата

*активности, както са описани по програмата

*Транспорт с климатизиран минибус

*Водач-преводач от ТравълМакс

*Медицинска застраховка, покриваща COVID-19

 

Цената не включва:

 

*Дейности, които са извън програмата

*Бакшиши и разходи от личен характер

*PCR тестове

*Транзитна виза за Южна Африка – 65 лв – налага се, поради това, че трябва да се вземе багажа на летището в Йоханесбург и да се чекира отново на SA Airlink

 

 

Към момента, за Ботсвана е необходим отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пристигане на място. На летището в Маун ще се направи БЕЗПЛАТЕН бърз тест на всеки пристигнал.

Ваксинираните лица също трябва да предоставят негативен резултат от PCR тест.

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

9 дни / 6 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Дати на пътуване
  15 октомври 2021
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  Застраховка
  изхранване
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  входни такси за музеи
  закуска и вечеря
  закуски
  Обеди
1
1 ден Полет до Истанбул
В днешния ден се срещаме на летище София, 2 часа преди полета до Истанбул. Кацане в 22:55 и се придвижваме за следващия полет.
2
2 ден Истанбул – Йоханесбург – Маун
В 01:45 ч. излита полета до Йоханесбург и пристига в 10:20 ч. Веднага се прехвърляме на полет за Маун в 12:05 ч. Пристигаме в Ботсвана в 13:40 ч. Полет от Маун до лагера Пом Пом. Очарователен лагер, разположен на остров Пом Пом в частна концесия в началото на речната система Ксудум. Намира се на западната граница на Резервата Мореми. Предлага интересни сафари опции по земя и по вода. Лагерът е традиционен, удобен и разполага само с 8 палатки, издитнати на дървени декове. Стаите са в стил Меру с модерно обзавеждане и с баня. Верандата е с гледка към лагуната Пом Пом. Птици, риболов, сафари, разховки с гид, мокоро /сафари с лодка/, нощни разходки с джип.
3
3 ден Пом-Пом кемп - активности / пълен пансион
Свободен ден за сафари в района лоджата с джип или лодка. На рецепция ще получим пълна информация и ще стиковаме всички възможности за фото сафари.
4
4 ден Пом Пом кемп – Лоджа Сплаш / пълен пансион
След закуска, трансфер до лоджата Сплаш, в  сърцето на делтата на Окаванго и частен резерват Kwara. Резерватът Kwara споделя 30-километрова водна граница с известния резерват „Мореми“ и уникалното му местоположение може да се похвали както с постоянни водни, така и със сезонни заливни равнини и с обширна пустиня. Предпочитан заради  лабиринтите с постоянни водни канали и тайни острови, този район предлага перфектното делта изживяване и се смята за един от най-добрите в Ботсвана за наблюдение на диви животни и дейности. Самостоятелната палатка-бунгало има вътрешна баня с тоалетна, външен душ, удобно легло и тоалетни принадлежности. Всички възможни активности са включени в цената.
5
5 ден Лоджа Splash / пълен пансион
Пълен ден, в който ще можем да се включим в различни варианти на фото сафари – по вода или по земя, можем да се разходим с гид (ако не ни е страх). Нека не забравяме, че резерватите в Ботсвана са най-популярни с присъствието на „Голямата петорка“, а именно лъв, гепард, бивол, слон и носорог. Трябва да добавя и доста притеснителните хипопотами, които са изключително агресивни, ако им нарушиш спокойствито, особено при плаване с лодка по ръкавите на делтата. Нощувка.
6
6 ден Лоджа Splash – Chobe Safari Lodge / пълен пансион
След закуска, трансфер до лоджата Чобе Сафари, където ще отседнем още 2 дни. Лоджата се намира в сърцето на НП Чобе, популярен с голямата популация на слонове. Този парк има територия от 11 700 кв. км. в северозападна Ботсвана и е обявена за Национален парк през 1968 г. На територията му се срещат 44 вида бозайници – слонове, зебри, африкански бивол и др. и над 80 вида птици. Основните жители са бушмените, наречени Сан. Днес могат да се видят техни рисунки по скалите в скалистите хълмове на парка. Река Чобе в северната част на парка Чобе е негова линия  на живота и постоянен водоизточник. Паркът е известен с групи от лъвове, които се хранят с малки слонове, а понякога успяват да се преборят и с възрастен индивид. Също така, има голяма популация на слонове – ок. 50 000. Това е видът Калахари, който се характеризира с крехки кости и къси бивни. През сухия сезон тези слонове пребивават в районите на река Чобе и река Линянти. В дъждовния сезон те извършват 200-километрова миграция към югоизточния участък на парка. В стаите има баня с тоалетна и принадлежности, легло с балдахин, WiFi, телевизор, сейф, климатик.
7
7 ден Chobe Safari Lodge / пълен пансион
Още един ден в прекрасния НП Чобе, където ще опитаме късмета си в „преследване“ на дивите видове. Нощувка.
8
8 ден Касане - Йоханесбург / закуска
Преди обяд транфер до Касане и полет до Йоханесбург. Кацане към 15:45 ч. и прехвърляне за полет за Истанбул в 18:15 ч.
9
9 ден Истанбул – София
Кацаме в Истанбул в 04:50 и имаме следващ полет в 07:35. Приземяваме се на летището в София в 08:45 ч.

Местоположение

Ботсвана