m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Сафари и почивка в Кения

Цена 2870 евро 11 дни / 9 нощувки
На долу

Сафари и почивка в Кения

2870 евро на човек

Полети:

 

Дата                           от                    до                                излита           каца

03 август                   София           Доха                           16:35               23:15

04 август                   Доха               Найроби                   01:45               07:10

13 август                   Найроби       Доха                           01:30               06:40

13 август                   Доха               София                       08:30               15:35

 

Цена на човек в двойна стая при минимум 8 човека група                  2 870 евро

Доплащане за единична стая                 350 евро

 

Цената включва

 • Самолетен билет София-Найроби- София с включен 20 кг чекиран багаж
 • 5 нощувки и база на изхранване Пълен пансион
 • 3 нощувки и база на изхранване Полупансион
 • 1 стая за почивка в Найроби на 12/13 август или вечеря в града ресторант Carnivore
 • Всички сафарита, които са споменати в програмата
 • Трансфер по цялата програма със сафари миниван и местен екскурзовод с английски език
 • Минерална вода по време на сафаритата
 • Покритие тип Flying doctors – трансфер по въздух до болница в Найроби при спешен случай. Таксите за лечение са за сметка на туристите.
 • Водач-преводач от ТравълМакс
 • Съдействие на летището

 

Не са включени

 • Виза 51 щ. долара
 • Обаждания по телефон, покупки
 • Напитки по време на хранене в ресторантите
 • Бакшиши
 • Екскурзии извън програмата

Важно! Кандидатстването за виза за Кения става по електронен път с копие на задграничен паспорт и ще бъде извършено от туриситческата агенция, за улеснение на туристите. Цената на визата е 51 USD.

За влизане в Кения трябва да имате отрицателен PCR тест, направен до 96 часа преди пътуването!

QR код за здравно наблюдение е задължителен преди влизане в страната, и който в агенцията ще имаме грижа да набавим преди отпътуване.

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

11 дни / 9 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Дати на пътуване
  03 - 13 август 2021
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  Застраховка
  изхранване
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  входни такси за музеи
  закуска и вечеря
  закуски
  Обеди
1
03 август София - Доха / без храна
Полет от терминал 2 на летище София до Доха в 16:35 ч.
2
04 август Найроби – Амбосели – 265 км/4 ч. / обяд и вечеря
Полетът от Доха каца в Найроби в 07:10 ч. Посрещане и трансфер до Амбосели. Настаняване в Amboseli Sopa Lodge https://sopalodges.com/ или подобен. Следобедно сафари между 16 и 18 ч. на територията на парка Амбосели, разположен в подножието на Килиманджаро. Националният парк Амбосели е обект на ЮНЕСКО от 1991 г. Мястото е популярно с това, че можете да видите стада от свободно пасящи слонове, както и да срещнете хора от племето Масаи. Планината Килиманджаро се вижда от далеч и е с височина от 5895 м. Вечеря и нощувка.
3
05 август Амбосели – 265 км/4 ч. / закуска, обяд и вечеря
Днес денят е запълнен със сафари-приключения из този прекрасен парк, с надежда да се видят още различни диви видове. Сутрешно и следобедно сафари или целодневно до 15 ч. Вечеря и нощувка.
4
06 август Амбосели – езерото Елментейта - 420км/6 ч. / закуска, обяд, вечеря
След закуска потегляме към Източноафриканската рифтова долина, към езерото Елментейта. Името на езерото означва прашно място от езика на масаите и е свързано със сушата и прахта на това място, особено между януари и март. Днес езерото е защитена зона поради разнообразието на птиците и е обявено за обект на наследство от ЮНЕСКО заедно с езерото Накуру и езерото Богория. В южния край на езерото са горещите извори "Kekopey", в които живеят риби. Над 400 вида птици са регистрирани в басейна на езерото Елментейта. То привлича гостуващи фламинго, както по-големите, така и по-малките сортове, които се хранят съответно с ларвите на ракообразните, насекоми и със синьо-зелените водорасли. Живеещата там риба тилапия привлича много птици, ядящи риби, които също така се хранят и с яйцата на фламинго и други птици. Над милион прелетни видове, които преди са били отглеждани в Елментейта, сега се оказва, че са потърсили убежище в езерото Натрон в Танзания. По бреговете на езерото се срещат множество зебри, газели, антилопи кана и семейства от брадавичеста свиня. Обичайно езерото е плитко (около 1 м дълбочина) и граничи с много тинести петна. Основен проблем тук е намаляващата вода в езерото, както и отдръпването на розовото фламинго. Настаняване в Sentrim Elementaita Lodge или подобен. Свободен след обяд или възможност за плаване по ез. Найваша – на доплащане.  
5
07 август ез. Елментейта – рез. Масай Мара – 260 км/5-6 ч./ закуска, обяд, вечеря
Рано сутринта, след закуска потегляме за резервата Масай Мара. По време на пътуването ще имате възможност постоянно да използвате фотокамерите си, защото природата тук ви дарява с красиви гледки и разнообразни видове. Следобедно сафари в най-живописния парк на Кения. В северната част на уникалната Серенгети екосистема, дарена с постоянен приток на вода, се намира удивителния Масай Мара. Впечатляващ е особено по време на голямата миграция, когато 2 млн. гну и зебри мигрират в търсене на вода и храна. Тук е мястото да срещнете Голямата петорка- слон, бивол, лъв, леопард и носорог. Настаняване в Mara Sopa Lodge https://sopalodges.com/masai-mara-sopa-lodge/the-lodge , вечеря и нощувка.
6
08 август резерват Масай Мара / закуска, обяд, вечеря
Днес ще имаме цял ден, за да не пропуснем нищо от разнообразието на дивия живот в един от най-популярните резервати в Африка! Отново имаме две опции – целодневно сафари или две полудневни. Обратно в лоджата. Вечеря и нощувка.
7
09 август рез. Масай Мара – Найроби – Момбаса – 260 км/6 ч./закуска и вечеря
След закуска веднага потегляме към Найроби, от където ще се качим на самолет до Момбаса, защото идва време за напълно заслужена почивка. Полетът е обеден, така че следобяд може да отидем до най-хубавият плаж в Кения – Diani beach. Настаняване в Leopard Beach & Resort 5* https://www.leopardbeachresort.com/ и нощувка.
8
10 - 11 август плаж на Данаи - Leopard Beach & Resort / Полупансион
Два дни за почивка на плажа и да опитате от всички удоволствия, които предоставя хотел Леопард.
9
12 август Момбаса – Найроби / закуска
Закуска и трансфер до Момбаса за следобеден полет до Найроби. Настаняване в хотел за почивка или ресторант Carnivor в Найроби. Трансфер за късен полет до Доха.
10
13 август Найроби – Доха – амстердам / без храна
Полетът от Найроби е в 01:30 ч. Кацане в София в 15:35 ч.

Местоположение

Кения