m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Полша – голяма обиколка

Цена 2178 евро 13 дни / 12 нощувки
На долу

Полша – голяма обиколка

2178 евро на човек

Полети:

Дата                излита от      каца в                         излитане       кацане          

22 август             София                  Варшава                              18,15                      19,15

3 септември        Варшава              София                                  14,40                      17,35

Уточнение: билетът включва чекиран багаж до 20 кг. и ръчен /кабинен/ багаж до 6 кг.

 

Цена на човек в двойна стая                     2178 евро

Доплащане за единична стая                   310 евро

 

Цената е валидна при 10 човека и включва:

*самолетен билет с чекиран багаж 20 кг. и включени лет.такси

*12 нощувки

– 4 нощувки във Варшава

– 3 нощувки в Краков

– 1 нощувка на Мазурските езера

– 2 нощувки в Гданск

– 2 нощувки в Торун

*12 закуски

*всички трансфери с минибус 19/20 местен

– Варшава-Краков

-Краков-Закопане

-Закопане-Варшава

-Варшава-Мазурски езера-Гданск

-Гданск-Торун-Варшава

-летище-хотел-летище

*всички посещения, описани в програмата

*всички екскурзии по програмата

*застраховка Помощ при пътуване

*водач от ТравълМакс при минимум 10 човека

 

Цената не включва:

*доплащане за единична стая

*обеди и вечери

*бакшиш и лимни разходи

 • Дестинация
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
22 август Пристигане в Полша
Пристигане в 19,15 ч. във Варшава с директен полет от София. Трансфер до хотел Campanile 3*- https://varsovie.campanile.com . Хотелът се намира в центъра на града, на около 10 мин. пеш от Централната гара. Настаняване и нощувка.
2
23 август Варшава – Честохова - Краков закуска
Днес потегляме на юг, като първата ни спирка е в Честохова /на около 220 км, 3,5 часа/. Манастирът в Ясна Гора /Светлата планина/ е едно от най-важните поклоннически места заради Черната Мадона. Мадоната е силно почитана от католиците в страната и всяка година милиони поклонници идват в манастира, за да и се поклонят. Строителството на манастира започва през 1382 година   Продължаване за Краков /около 140 км., 2 часа път/. Настаняване в хотел Vienna House 3* http://www.viennahouse.com/en/easy-cracow/the-hotel/overview.html . Нощувка. Хотелът се намира в центъра на града, на около 15 мин. пеш от стария град. Срещу хотела се намира сградата на операта в Краков, метро и трамвайна спирка.
3
24 август Краков закуска
Сутринта е посветена на Краков. Обиколката включва стария град с пазарния площад, църквата Дева Мария и кафе Флорианска, възвишението на Кралския Вавел с Катедралата. Хълмът Вавел се намира в центъра на Краков, като дворецът е построен по заповед на Кажимеж III Велики, той се състои от редица структури в полско-италиански ренесансов стил около главния вътрешен двор. Намира се на левия бряг на река Висла. Посещаваме Катедралата от 14 век, където са погребани Казимир Велики, Сигизмунд, Ян Собиески. Солната мина Виеличка се намира но 20 км. от Краков и е включена в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Подземният мистериозен лабиринт отвежда галерии и ниши с уникални скулптури в скалите. Днес туристи се допускат до 130 м под земята, а дълбочината на някога действащата шахта за добиване на соли е 327 метра. Общата дължина на тунелите, разположени на 9 нива е 300 км. Първият тунел в мината е прокопан през 1280 г., а светът научава за нея за пръв път от папски документ. През 1918 г. е национализирана, а през Втората световна война е превърната в склад. Добивът в мината е прекратен през 1993 г. Връщане в Краков, нощувка. Важно: в солната мина има общо около 800 стъпала, от които 300 са в самото начало. Нужни са удобни за ходене обувки, както и топли дрехи, предвид дълбочината, до която навлизаме.
4
25 август Краков – Закопане- Краков закуска
Днес потегляме към Закопане /около 2 часа път в посока 110 км./. Пътят носи освежаваща наслада и глътка свежест от полския планински район. По пътя за Краков ще спрем на р. Дунаец, за да вдигнем адреналина с един рафтинг по реката. Ще се насладите на красивите планински гледки от друга гледна точка! Дунаец е десен приток на р. Висла, с дължина 247 км, от които 27 км са по границата на Полша и Словакия, образувайки живописен каньон.   Пешеходна разходка по главната улица Круповки, посещение на музея Татра, храма Крзептовки и църквата Jaszczurowka. Вземаме си и леки якета, защото турът завършва с разходка с кабинковия лифт до върха на планината Губаловка, откъдето се откриват чудни гледки към Татрите и градчето. Връщане в Краков, нощувка. Днешната екскурзия продължава около 10-11 часа.
5
26 август Краков – Варшава закуска
Днес се връщаме в столицата, на около 400 км. от Краков / 4 часа път. След настаняване в хотел ни предстои пешеходна разходка в стара Варшава. Денят продължава с разглеждане на стария град и Кралския площад с колоната на Крал Сигизмунд Ваза- вход към Кралския дворец. Свободна вечер и нощувка във Варшава.
6
27 август Варшава закуска
Денят е посветен на известния Кралски маршрут на Варшава с многобройните църкви, включително Светия Кръст, където се намира сърцето на Шопен. Спираме за кратко пред Парламента и продължаваме към комплекса и парка Лазиенки и Кралския Дворец. Някогашната Кралска резиденция днес съхранява над 140 произведения от кралската колекция. На територията на комплекса се намира и един от последните дворцови театри от 18 век в Европа. Нощувка във Варшава.
7
28 август Варшава – Мазурски езера закуска
Сутринта потегляме към района на Мазурските езера. Пристигане в град Олщин и настаняване в хотел Omega Olsztyn *** https://www.omegahotel.pl/ . Хотелът е на брега на езерото Укиел и на 15 минути пеша от старата част на града. Следобед потегляме към Манастира Свиета Липка /Светата Липа/. Католическата Базилика е поклонническо място и светилище, посветено на Дева Мария. Строителството му започва през 17 век, а самата Базилика е един от най-красивите барокови образци в страната. Известна е още с органа с движещи тръби, считан за един от най-добрите църковни органи в света. Храмът и метоха са основани от Исусовото общество, инициирани са от Кардинал Стефан Радзиейовски през 1688 год. Заради огромния и постоянно нарастващ поток от поклонници, комплексът е разширяван допълнително до 1708 година. Самата Базилика е разкрасена с дарения от заможни поляци като Ладислас IV, Кралица Мария Казимир, Станислас Лешчински /крал на Полша и Велик Княз на Литва/ и съпругата му Катерина. Вълчата бърлога- остатък от централа на Хитлер в Полша. От това място Хитлер командва нацистката организация и държава от 1941 до 1944 година. Нощувка.
8
29 август Мазурски езера – Малборк – Гданск закуска
Днес пътуваме за Малборк /около 220 км. от езерата, 3 часа път/. Замъкът Малборк е най-големият Средновековен замък в Европа, включен е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Малборк се намира в областта Помезания и е разположен на десния бряг на река Ногат. Строителството на замъка започва през 13 век от тевтонските рицари и продължава около 230 години.  Средновековният замък се простира на 20 хектара.   Отпътуваме за Гданск на още около 80 км. от замъка. Настаняване в хотел Dom Muzyka *** http://dommuzyka.pl/en/, разположен в центъра на града, на 10тина минути пеш от стария град.  
9
30 август Гдансk закуска
Денят е посветен на Гданск, Гдиня и Сопот. Започваме с Кралския маршрут от улица Длуга и Дългия пазар, сградата на Общината отвън, сградата на Съда, фонтана на Нептун –символът на Гданск. Посещаваме още църквата Дева Мария- най-голямата тухлена църква в Европа, Катедралата Олива с прочутия орган от 18 век. Свободно време за обяд. Следобед продължаваме с разглеждането на Сопот-известният полски курорт на Балтийско море. Тук се намира най-дългият кей на континента. В края на обиколката е Гдиня- пристанище, известно с кораба Дар Поморза и бойния кореб Блискавица. Връщане в Гданск, нощувка.
10
31 август Гданск – Торун закуска
След закуска се отправяме към пристанището за круиз по маршрута Гданск – Вестерплате /мястото, където започва Втората световна война/. Разходката е с красивия кораб „Черната перла“ или с „Лъвския Галеон“. Круизът продължава 90 минути и е посветен на историята на Гданск и Вестерплате. Не спираме във Вестерплате. Следва трансфер до Торун около 170 км/3 часа. Настаняване в хотел Gotyk ***, намира се в стария град. Минибусът няма да може да спре пред хотела, но ще го доближим максимално. (http://www.hotel-gotyk.com.pl/en). Нощувка в Торун.
11
1 септември Торун закуска
Сутринта е посветена на разглеждане на Торун. Старият град впечатлява със защитните си стени и кули, включени в списъка на ЮНЕСКО. Слевда разходка до Общината, посещение на Катедралата, паметника и къщата на Коперник. Няма да пропуснем колекцията от джинджифилови сладки на Музея в Торун, може и сами да приготвим традиционни полски сладки в него. Свободно време. Нощувка.
12
2 септември Торун – Варшава – двореца Виланов закуска
Днес се връщаме в столицата, а следобед се отправяме на последна полска разходка, за да разгледаме двореца Виланов. По своята архитектура Виланов е барокова резиденция, характеризираща се с широко дворно пространство пред основната сграда и красиви градини с езеро в задната част. Виланов е построен в последната четвърт на 17-ти век за крал Джон III Собиески. След това е бил използван, разширяван и преустройван от следващите полски владетели.  
13
3 септември отпътуване от Полша закуска
Трансфер до летището за полет до София.

Местоположение

Полша