m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Азербайджан

Цена 895 евро -
На долу

Азербайджан

895 евро на човек

Мечтай, откривай, потопи се в чудесата на света …

Важно

Цената включва:
*самолетен билет с лет. такси София-Баку-София в икономическа класа;
*Трансфер със Спринтер за целия тур
*Настаняване в хотелите, посочени в програмата
*Закуска в хотелите
*Екскурзовод на руски/английски език за обиколките
*водач от ТравълМакс
*Застраховка Помощ при пътуване

Доплащане виза за Азъбрайджан – 60 лева
Доплащане за обяд по желание – 22 щ.долара за обяд/човек на ден

Условия за записване:

*капаро 40% от цената на пътуването

*копие на паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването

*подписан Договор за Организирано пътуване.

 

Минимален брой участници: 10

 

Плащания:

*капаро 40% от цената на пътуването при записване

*доплащане между 40 и 30 дни преди пътуването

 

Важни уточнения: 

*Българските граждани се нуждаят от виза за Азербайджан

*Няма изискване за ваксини и имунизации.

*Пакетната цена включва застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро. Застраховката включва 24часов асистанс на български език.

*Подбробна програма с точен час на среща преди отпътуване, важни телефони и контакти на място, ще бъде предоставена минимум 7 дни преди отпътуването от България.

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 03700100002573 от дата 08.03.2020 г. С лимит на обезщетение 50 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.

 

Условия за анулиране на пътуването от страна на клиента:

Туроператорьт удържа следните неустойки в случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя:

а) 31 и повече дни преди датата на пътуването – без неустойка

б) от 30 до 21 дни преди датата на пътуването – в размер на 50 % от стойността на пътуването.

в) от 20 до датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

Ако тези срокове не противоречат на условията по тарифите на самолетния билет.

 

 

 • Дати на пътуване
  -
 • Час на излитане
  -
 • Час на пристигане
  -
 • Облекло
  -
 • Цената включва
  визи
  екскурзовод
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  закуска и вечеря
  закуски
  Застраховка
  изхранване
  настаняване
  Обеди
  самолетен билет
1
3 септември
Пристигане в Баку с директен полет на Azerbaijan Airlines. Трансфер до хотел Azcot Hotel **** в центъра на Баку. Пристигане в хотела, настаняване, нощувка.
2
4 септември - Баку
Закуска в хотела. Отпътуване към стария град. Разходка и посещение на кулата Maiden ( IX век). Обиколката днес продължава с двореца Shirvanshakhs (XV век), Karvansarai Multani и Bukhara(XV век), където са заснети съветските филми “ Диамантената ръка “, “Човекът-амфибия “,“ Техеран 43 “ и много други. Продължаваме с разглеждане на Музея на килима- показва в детайли видовете килими според начина на изработване, според украсата и според предназначението на килима. Свободно време за обяд. Разходка по крайбрежната улица и Малката Венеция, Martyrs Avenue, центъра Гайдар Алиев. Нощувка.
3
5 септември - полуостров Абшерон
Закуск и отпътуване за полуостров Абшерон, ограден от три страни с морета, с много горещо лято и мека зима, Абшерон е любимо място наместните за почивка. За нас са интересни историческите паметници, сред които Храма на огнепоклонниците- древно култово съоръжение, построено на мястото, откъдето излиза природен газ. Храмът е възстановен през 18 век, а в килиите на някогашните покронници днес е поместен музей. Продължаваме към селцето Мехемедли, до него се намира хълма Янардаг „Огнената планина“. Планината наистина е горяща, някога на полуострова имало многобройни места, от които излизал природен газ, който при достигане на повърхността на земята се възпламенявал. Днес Янардаг е едиственото място в страната, където може да се види пламнал на земната повърхност газ. Връщане в Баку около 15.00 ч., нощувка.
4
6 септември - Гобустан
Закуска в хотела. Около 09.00 ч. се отправяме към Гобустан (включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО) и разглеждане на праисторическите рисунки с резба върху камък, датиращи още от Каменната епоха. Сюжетите на рисунките са доказателство, че преди 10 000 години в тези места са живели хора, ловували изчезнали вече видове животни. Посещение на Музея Гобустан. Сред интересните артефакти са скала с латински надпис, който разказва за пребиваването на римски легион през 1 век в Гобустан. Следва посещение на центъра Гайдар Алиев. Дизайнът на сградата е интересен с това, че няма нито един прав ъгъл. Проектът е разработен от Заха Хадид. Връщане в Баку, свободно време. Нощувка в Баку.
5
7 септември - Габала
Закуска в хотела и отпътуване за Габала в 09.00 ч. Първата спирка днес е в Шамаки, където ще разгледаме Мавзолея Йеди Гумбаз , посветен на шаховете на Азербайджан от 14 век. Продължаваме с посещение на джамията Джума от 12 век и фото спирка при каньона Муганли. Следва разходка в селцето Ниш, населено от удини. Удините са христианска кавказка общност, населяваща района на Ниш. Те са потомци на древните албанци и са запазили своят самобитен език и релегия. Тук ще посетим храма Йотари, както и руините на древна Габала- първата столица на Азербайджан. Денят продължава с разходка в селцето Ивановка и Лаик. Пристигане в Габала и настаняване в Qafqaz Gabala Sport Hotel ****.
6
8 септември - Шеки, Киш - Баку
Закуска в хотела. В 8.30 ч. отпътуване за Шеки. Посещение на планинското село Киш, където се намират останките от древни албански църкви. Пешеходна разходка в Шаки и посещение на Двореца Шаки Хан /прекрасен образец на дворцовата архитектура от времето на Сафавидите. Продължаваме с флклорния музей на Шаки, разположен в стар албански храм. Завършваме програмата с посещение на Кервансарай Шаки. Връщане в Баку и настаняване в хотел Austin Baku ****. Нощувка.
7
9 септември - Баку
Закуска. Свободен ден в Баку. Препоръчваме ви разходка в стария град и по крайбрежния булевард. Желаещите да се качат до върха над залива потеглят от хотела към лифта. Спускане от хълма с лифт до града. По желание доплащане за круиз в залива на Баку. Нощувка в Баку.
8
10 септември - отпътуване от Баку
Закуска в хотела, трансфер до летището за директен полет до София в 08,30 ч.

Местоположение