m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Азербайджан, Грузия и Армения 2021

Цена 2155 евро 19 - 31 май 2020
На долу

Азербайджан, Грузия и Армения 2021

2155 евро на човек

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАБЕЛЕЖКИ:
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност

*Здравни изисквания: няма изисквания за ваксини

*Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава

*Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.

*Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Азербайджан се изискват визи. Необходими документи- 1 снимка сканирана и копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на екскурзията. 

*Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, важни контакти като водач , лице за контакт на място) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

*Валута на страните: Азербайджан- манат, Армения- драм, Грузия- лари.

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 03700100002573 от дата 08.03.2020 г. С лимит на обезщетение 50 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

 

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.

Полети с Аерофлот: очаквайте нови дати за 2021

Пакетна цена на човек в двойна стая при минимум 10 човека група: 2 155 евро

Доплащане за единична стая: 390 евро

Цената включва:

-самолетен билет и лет.такси София-Баку / Ереван-София в икономическа класа с включен багаж

– 3 нощувки в Азербайджан, 3 нощувки в Армения и 4 нощувки в Грузия + 1 допълнителна до 00 ч., поради среднощният полет от Ереван;

– база на изхранване: закуска и вечеря;

– Транспорт по програмата с лицензиран бус (климатик);

– местен професионален екскурзовод на английски език;

– Вход за посещаваните обекти;

– Бутилка вода на ден;

– 1 вечеря в Тбилиси с фолклорно шоу и домашно вино;

– медицинска застраховка за пътуването.

 

Цената не включва:

– виза за Азербайджан – 30 USD

– Алкохол

– Обеди

– разходи от личен характер

 

*Доплащане, ако групата е 8 човека: 150 евро на човек

 

Условия за записване:

-800 евро при записване

-копие на задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от пътуването

 

За Армения и Грузия българските граждани не се нуждаят от виза, но трябва да притежават паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на влизане в страната!

За Азербайджан се вади виза, за която ще ви е необходим:

 • паспорт, валиден поне 6 месеца и 1 празна страница в него

 

Няма изискване за задължителни ваксини и имунизации за посещение на трите държави. 

 • Дестинация
 • Дати на пътуване
  20 май - 03:55 ч.
 • Час на излитане
  31 май - 02:45 ч.
 • Час на пристигане
  31 май - 11:35 ч.
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
19 май София – Москва
Сбор на летище София, терминал 2, два часа преди полета. Кацаме в Москва и излитаме за Баку в 23:50 ч.
2
20 май Москва – Баку закуска
Пристигане в 03:55 ч. и трансфер до хотел MidTown 4* http://www.midtownhotel.az/ или подобен. Настаняване. Днес предстои обиколка на Баку, която включва исторически и архитектурни паметници на града. След това ще разгледаме Ичеришехер или вътрешния град -  посещение на девическата кулата (Maiden Tower) от IX век, двореца Shirvanshakhs  (XV век), Karvansarai Multani и Bukhara(XV век), където са заснети съветските филми “ Диамантената ръка “, “Човекът-амфибия “,“ Техеран 43 “ и много други. Продължаваме с разглеждане на Музея на килима- показва в детайли видовете килими според начина на изработване, според украсата и според предназначението на килима. Вечерна разходка в града, включително и подновения площад с фонтаните, възможност да си напазарувате сувенири. Нощувка.
3
21 май Баку – Абшерон – земята на свещения огън закуска
Закуска в хотела. Около 09.00 ч. се отправяме към Гобустан (включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО), разглеждане на праисторическите рисунки с резба върху камък, датиращи още от Каменната епоха. Сюжетите на рисунките са доказателство, че преди 10 000 години в тези места са живели хора, ловували изчезнали вече видове животни. Географски район Гобустан е разположен в източен Азербайджан и граничи с южния склон на билото на Големия Кавказ на север, река Пирсаат на запад, планините Харами и Мишов на юг, Каспийско море и п-в Абшерон на изток. Екскурзия до Атешгах или Храма на огнепоклонниците- древно култово съоръжение, построено на мястото, откъдето излиза природен газ. Храмът е от XVII век, а в килиите на някогашните поклонници днес е поместен музей. При разкопки са открити и артефакти от по-стари времена. Петоъгълния комплекс е с отворен двор с храм-жертвеник в центъра, като свещено място за молитви. С президентски указ, Атешгах е обявен за исторически и архитектурен резерват. Този музей на открито е възстановен, а сега там са отворени и магазини за сувенири и работилници. Продължаваме към селцето Мехемедли, до него се намира хълма Янардаг „Огнената планина“. Планината наистина е горяща, някога на полуострова имало многобройни места, от които излизал природен газ, който при достигане на повърхността на земята се възпламенявал. Днес Янардаг е едиственото място в страната, където може да се види пламнал на земната повърхност газ Връщане в Баку, свободно време. Нощувка в Баку.
4
22 май Баку – Шамаха – Шеки (244 км/3 часа) закуска
Днес, след закуска, се отправяме на север към гр. Шеки. По път спираме на мавзолея Дири Баба в Мараза и на мавзолея Йеди Гумбаз в Шамака, посветен на шаховете на Азербайджан от 14 век. Неговите великолепни куполи се издигат над тихите и самотни пейзажи и създават мистериозна атмосфера. Мавзолеят Дири Баба е построен върху скала и прилича на голямо гнездо на орел. За да го разучите, ще трябва да сте силни, защото се изкачва права скална стена, но след това ще бъдете удовлетворени от това, което ще видите Продължаваме по пътя кум Муганли с невероятна гледка към планината. Районът е важен център на Транс-Кавказкия транспортен път, който минава оттам, като е бил независимо ханство до 20-те години на XIX век. Ханския дворец е бил построен през 1762 г., със сложна украса и богати шарки от външната страна. Ще се посетят и няколко по-стари кервансараи и джамии. Удоволствие е да се разхождаш из Шеки, с криволичещи улици и традиционни къщи, създаващи усещането за минали години. Настаняване и нощувка в Sheki Saray Hotel **** http://www.shekisaray.az/ или подобен.
5
23 май Шеки – Тбилиси (280 км/3,30 часа) закуска
Закуска и посещение отново на града, като този път се насочваме към лятната резиденция на хана, изградена XVIII век с уникални фрески, както и Историческия музей с артефакти от различни ери. Придвижваме се до границата между Азърбайджан и Грузия (Лагодеки), оформяме граничните формалности и сменяме транспорта и гида. Ще пътуваме в източната част на Грузия, региона Какети, известен със своите лозя и производство на вино. Посещение на местна къща. Обядът ще бъде под съпровода на певци в национални костюми. Посещаваме Сигнаги – дома на няколко исторически и архитектурни паметника. Градът е заобиколен от високи стени, останали от крепост от XVIII век и на височина 790 м н.м.р.. Гледката отгоре е към долината Алазани и планината Кавказ. Продължаваме към манастирския комплекс Бодбе (IX в) и след това към столицата Тбилиси. Настаняване в хотел Astoria**** https://astoriatbilisi.ge/ или подобен. Нощувка.
6
24 май Тбилиси - обиколка на града закуска
След закуска  се отправяме на обиколка на Грузинската столица – старата част. Тбилиси (буквално “топла пролет”) е столицата и най- големият град в Грузия, разположен на брега на река Мтквари. Основан е през 5 век от Вактанг Горгасали, грузинския крал на Иберия. Като град със стратегическо местоположение между Европа и Азия и част от историческия Път на коприната, Тбилиси често е бил обект на съперничество междуразлични сили и империи. Историята на града може да се види през неговата архитектура. Обекти за посещение: Старият град- църкватаМетечи и статуята на крал Вактанг Горгасали; Абанотубани - древна област на Тбилиси, известна със серните си бани; крепостта Нарикала - древна крепост, с изглед към Тбилиси. Улица Шарден- модерна улица в Тбилиси с кафенета. Мостът на мира- дълъг пешеходен мост,проектиран от италиански архитект (2010). Посещение на националния музей. С автобус /кола –булевард Шота Руставели - главният булевард на Тбилисии площадът на Свободата. Нощувка.
7
25 май Тбилиси , Мцхета, Гори, Уплисцихе, Тбилиси (200 км/2,40 ч.) закуска
След закуска, посещаваме Мцхета - старата столица на Грузия, важен културен и религиозен център, част от списъка на ЮНЕСКО, където св. Нино е преминал към християнството в кралство Кот Д’Ивоар. Посещение на църквата Джвари и катедралата Светицховели, обширна сграда от XI в., който има удължен кръст от растения. Украсена е с великолепни каменни скулптури, отвън и отвътре. Смята се, че там е положен хитонът на Господ Исус Христос. Посещение на пещерния град Уплисцихе (I хилядолетие), населен до XIV в. Оттогава пещерите са обособени в апартаменти, магазини и обществени сгради. Връщане в Тбилиси и нощувка.
8
26 май Садакло – Хагарцин – Гошаванк - Ереван (300 км/ 5 ч.) закуска
Ставаме рано и след закуска се придвижваме до границата с Армения Садакло. Посещаваме манастирите Хагарцин и Гошаванк. Гошаванк е най-обширния културен, религиозен и образователен център в Средновековна Армения. Отпътуваме за Ереван – столицата на Армения. Настаняване в хотел Opera Suite **** https://operasuitehotel.com/ или подобен. Нощувка.
9
27 май Ереван - обиколка (6 часа тур) закуска
Градът е известен от векове като “Розовия град”, заради цвета на камъните, с които е бил построен. Посещение на площад Република, Домът на опера и балет, парка“Каскад”. Следва посещение на музея на ръкописите Матенадаран - тук се пазят всички древни арменски ръкописи. След това ще посетим мемориал, построен в памет на загиналите арменци по време на геноцида.Мемориалът е известен с името Цицернакаберд. Завръщане в хотела. При желание, вечерта може да се излезе за разходка из града. Нощувка.
10
28 май Звартноц, Еджмиацин (70 км/1 час/ закуска
Днес екскурзията преминава през вековете – старите паметници Еджмиацин и Звартноц – те са в списъка на UNESCO за Световно историческо наследство. Звартноц – храм от 7 век, духовния център на Армения Еджмиацин, катедралата на Еджмиацин, изградена през 303 г, официална резиденция на арменските католици. Ще посетите и музея на Еджмиацин, където се пази парче от Ноевия ковчег! Нощувка в Ереван.
11
29 май Кхор Вирап – Нораванк (265 км/4,30 часа/ закуска
Днес потегляме към манастира Кхор Вирап(4-18 век). Този манастир е много важен заради историята си. Григорий Просветител, покръстител на арменския народ, е бил затворен тук близо 13 години, тъй като по това време мястото е служело за затвор. Тук можем да се насладим на невероятната гледка от свещената планина Арарат - безсмъртен символ на Армения. Продължаваме към Нораванк - манастир от 12 век, разположен сред извит пролом и живописни скали. Това е единственото място, на което ще намерим неповторима скулптура на Бог-Отец. След това ще продължим към арменското винено селище Арени. Ще имате възможност да дегустирате първокласното вино. Връщане в Ереван и нощувка.
12
30 май Гарни, Гегхард, Севан (240 км/4 часа/ закуска
Закуска. Пътуване до Гарни. Този езически храм е построен през 1 век сл.Хр.Това е единственият запазен езически храм в Армения. Построен е в чест на бога на чистотата Мир. През 1679 е бил разрушен при земетресение. Възстановен е през 1975 г. Продължаваме към манастира Гегхард. Името му произлиза от легендарното копие, използвано да прониже тялото на Христос. Пазено е тук от векове. Въпреки че не е ясно кога точно е бил основан манастира, е известно, че сегашният комплекс е построен в средата на XIII в. След това ще посетим местен дом, където ще можете да видите и да участвате в приготвянето на арменския традиционен хляб-лаваш. Той е изключително тънък и обикновено се продава в големи количества.Обикновено се приготвя на открит огън- “тонир''.През 2015 г. се включва в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство. Тук ще се насладим на арменската храна-лаваши сирене. Ще можем да видим и как се изработват глинени изделия. Всеки ще има възможността да участва в този процес. Завръщане в Ереван и почивка в хотела. Късен трансфер за летището.
13
31 май Ереван – София
Отпътуване за дома от Ереван в 02:45. Кацаме в Москва в 04:45 ч. Излитаме в 08:15 и отново на родна земя в 11:35 ч.

Местоположение

Кавказ