m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Нова година във ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА

Цена 3220 евро
На долу

Нова година във ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА

3220 евро на човек
Виетнам и Камбоджа 1 свободно място

Нова година във Виетнам и Камбоджа

Полетно разписание:

Полет: Дата: От: До: Излитане: Кацане:
ТК 1030 24 декември София Истанбул 21:25 23:50
ТК 164 25 декември Истанбул Ханой 02:05 15:25
ТК 163 02 януари Сайгон Истанбул 22:15 05:55+1
ТК 1027 03 януари Истанбул София 08:45 09:00

 

 

Цена на човек в двойна стая 3220 евро

 

Цената включва:
*самолетен билет София-Истанбул-Ханой// Сайгон-Истанбул-София
*трансфери летище-хотел-летище в Ханой
*2 нощувки със закуски в Ханой
*една вечеря в Ханой
*целодневен тур на Ханой с включен обяд
*1 нощувка на ветроходна яхта в залива Халонг
*закуска, обяд и вечеря на яхтата
*две нощувки в Хой Ан
*целодневен тур Хой Ан със Златният мост
*самолетен билет Дананг – Сием Рип
*2 нощувки със закуски в Сием Рип
*целодневен тур до храмовете с обяд
*вечеря и Апсара шоу на 31 декември
*самолетен билет Сием Рип – Сайгон
*1 нощувка в Сайгон
* целодневен тур на Сайгон с включен обяд и вечеря
*всички трансфери описани в програмата
* разрешително за виетнамска виза
* застраховка Помощ при пътуване с покритие 15000 евро

 

Задължително се заплащат отделно:
*виза за Виетнам – на място при пристигане в Ханой / около $ 25

Няма задължителни ваксини и имунизации за посещение на Виетнам.

1
24 декември София-Истанбул
Събираме се на летището за полет до Истанбул в 21:25 ч. Кацаме в 23:50 ч.
2
25 декември пристигане в Ханой вечеря
Следващ полет за Ханой в 02:05 ч. Кацаме в 15:25 ч. Посрещане и трансфер до хотел Hanoi pearl (https://hanoipearlhotel.com/). По време на трансфера, нашият шофьор ще ни запознае с Ханой – столицата на Виетнам и дом на повече от седем милиона жители. Традиционен и изискан с френската си колониална архитектура, с булевардите си с три платна, с живописните си езера и оживения Стар квартал, Ханой има неустоим чар. Ще видим възрастни хора, практикуващи Тай-Чи на брега на езерото и уличните продавачи и бръснари улисани в ежедневните си задължения.Вечеря в хотела. Нощувка.
3
26 декември Ханой закуска, обяд
Закуска. Придружени от нашият местен гид тръгваме на разходка из местните забележителности. Първа спирка по пътя е Мавзолеят на Хо Ши Мин – внушителна сграда, постоена от мрамор и гранит, в която се пази тялото на „ Чичо Хо“. Зад мавзолея се намира къщата на Хо Ши Мин, обикновена дървена къща с гледка към езерото с лилиите, в която той е живял и творил между 1954-1969 г. Продължаваме обиколката с Етнографския музей – ще се запознаем с богатата виетнамска култура, национални дрехи от ежедневието и артефакти. Следва будистката пагода Тран Куок – най-старата от всички пагоди в Ханой, разположена на прекрасното Западно езеро. След нея ни очаква Храма на литературата, първият университет в Ханой построен през далечната 1070 г. Обяд в КОТО – Know one touch one. След обяда имаме едночасова разходка с триколка през Стария квартал на Ханой, познат още като „36 улици“. Този квартал с тесни улички е дом на хиляди малки бизнеси и магазинчета. Чудесно място за разглеждане, особено с триколка, с много възможности за снимки навсякъде около вас. Преди са се върнем в хотела ще посетим и пазара Лонг Биен до историческия конзолен мост Лонг Биен свързан с виетнамската бойна. Връщане в хотела. Нощувка.
4
27 декември Заливът Халонг – круиз закуска, обяд, вечеря
Закуска. На път за залива Холонг ще минем покрай оризищата разположени на делтата на Червената река в Ханой. Ще се запознаем с местния , ежедневен живот на виетнамците, ще видим обикновените хора, орящи оризовите поля с водни бикове, както и собствениците на прасета, които ги откарват на пазара с колелата си. След като пристигнем в Халонг се бъдем посрещнати от екипа на традиционна ветроходна яхта, ще се настаним и ще потеглим към незабравим круиз из залива Халонг. Очакват ни невероятни гледки към скътани пещери, девствени плажове, плаващи села, фантастични скални образувания, издугащи се от изумрудената вода. Нашият готвач ще развихри цялата си фантазия на борда на яхтата и ще се вкусим традиционна виетнамска храна приготвена от него на обяд и вечеря, поднесена в елегантна столов и придружена с селекция от вина и питиета (на допълнително заплащане). Вечерните забавления включват лов на калмари или просто наслада с коктейл в ръка, заобиколени от варовикови скали изникнали изпод водата, лежерно стоейки в тихите води на нощта. Нощувка. Забележка: Турът зависи от прогнозата за времето.
5
28 декември Халонг – Ханой – Дананг закуска, брънч, вечеря
Ранобудните могат да се присъединят в демонстрацията по Тай Чи на изгрев слънце. Следва закуска и плаване между островчетата около 2000 на брой. По-късно сутринта нашият круиз приключва на пристанището в Халонг. Опционално можем да посетим грънчарска работилница и след това да се отправим към летището в Ханой за полет до Дананг. След кацане ще будем посрещнати и трансферирани до хотел La Siesta Hoi An **** (https://lasiestaresorts.com/) или подобен в близост до Хой Ан – добре запазен и живописен античен град обект на Световното културно наследство с голямо пристанище и мултинационално влияние от 16-18 век. Лесно може да се обходи пеша. Свободен следобяд. Нощувка.
6
29 декември Хой Ан – Златният мост закуска, обяд
Закуска. Тръгваме към хълмовете Ба На на височина от 1400 м. над морското равнище и на около 85 км от Хой Ан. Комплексът Ба На включва европейски стил вили, огромен увеселителен парк, френска винарна, пагода и приятно прохладен климат. Най-новата забележителност е Златният мост, който предлага забележителни гледки към Дананг и океана. Дължината му е 150 м и свързва лифта с градините в комплекса. Следобяд – разходка в античния Хой Ан. Между 17 -19 век, градът е бил главно и проспериращо търговско пристанище. В днешно време архитектурата му и спокойният стил на живот са се променили, но въпреки това градът пази добре запазени сградите си, пешеходните улички и уникалната си кухня. Идеален за лежерен пешеходен тур, който предлага голямо разнообразие от стари търгоски къщи с китайска, японска и виетнамска архитектура; 400 годишен японски покрит мост, Парламента с изключителните си дърворезби и цветния пазар. Връщане в хотела и почивка. По желание посещение на занаятчийски работилници за производство на летящи фенери и ръчно изработени дрехи от коприна.
7
30 декември Хой Ан – Дананг - Сием Рип закуска
Закуска. Освобождаваме хотела в 12:00 и свободно време. В 14:00 ч трансфер до Дананг за полет до Сием Рип в 16:40 ч. Кацаме в 17:55 ч. Посрещане и трансфер до хотел Montra Nivesha www.montranivesha.com. Настаняване и почивка. Сием Реп, разположен в северозападната част на страната, е очарователен град с къщи в китайски стил, френска колониална архитектура и булеварди по протежението, на който има прекрасни дървета. Това е входът към руините на древния храм на световното културно наследство на Ангкор, осмото чудо на света и грандиозна древна столица на могъщата кхмерска династия. Освен множеството вдъхващи страхопочитание храмове и кхмерски реликви, Сием Реап и неговите селски покрайнини предлагат за разглеждане занаятчийски села, ферми за коприна, класове по готвене на кхмерска кухня, традиционни камбоджански танцови изпълнения „апсара“ и плаващи села в спокойните води на Езерото Тонле Сап.
8
31 декември Сием Рип закуска, обяд, вечеря
След закуска се отправяме към Анкор Том с реморк (камбоджанска разновидност на тук-тук). Анкор Том е била последната столица на Великата Кхмерска империя под управлението на Джаяварман VII. Ще спрем за малко на Южната порта – впечатляваща каменна врата – вход към античния град, украсена с каменни слонове от двете си страни и четири огромни човешки лица. От двете стани на пътеката към входа има редове с 54 бога или демона, които държат свещената змия Нага. Градът е заобиколен от стена с височина от 8 метра, като всяка страна е дълга 4 км, погледнат от високо, представлява идеален правоъгълник. Има пет входа, като четирите представляват четирите посоки на света, а петата порта води директно към Кралския дворец. Влизате в града и се отпавяте към храма Байон, който се намира точно в центъра. Храмът е известен с петдесет и четирите си кули, които представят 54-те провинции на Великата Кхмерска империя. Продължава се към терасата на Слоновете и терасата на Крал Лепер. След това ще продължим с кола към скъпоценния камък на Анкор – прекрасният храм Бантей Срий, на около 35 км от Сиам Реп. Наричан още – Цитаделата на жените, той остава най-запазеният храм на Камбоджа. Представя най-добрите примери на класическият кхмерски арт, тъй като този малък храм е известен със своите изключително фини барелефи и розов варовик, който не се среща никъде в Анкор. Обяд в местен туристически център. Следобед разглеждате храмовете от Малката Група. Най-известният сред тях е Та Пром. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. и е напълно погълнат от джунглата- дървета и лиани са оплели във времето основите и останките от храма. Продължаваме с Анкор Ват. Построен от Суряварман II в началото на 12 век, Анкор Уат е построен по подобие на планината Меру, обиталището на боговете. Считан за един от най-прекрасните образци на Кхмерската архитектура, храмът е посветен на бог Вишну и е служил за погребален храм на кралете. Отвътре стените на храма са изписани с барелефи, посветени на индуистката митология и на войните, водени от Крал Суряварман II. Анкор Уат е известен особено с 2000-те Апсара танцьори, красящи храма. Чака ни прекрасен залез на фона на Анкор Ват със студен кокосов сок в ръце. • По време на посещението на кулата Бакан на храма Анкор Ват се изисква прилично облекло. За жените покрити рамене и колене (без къси гащи, мини поли). На децата под 12 г не е позволено да се качват на кулата. Връщане в хотела. Посрещане на Новата година с включена вечеря и Апсара шоу! Нощувка.
9
01 януари Сием Рип - Сайгон закуска
Закуска. Потегляме към езерото Тонле Сап , най-голямото сладководно езеро в югоизточна Азия. Хиляди хора зависят от водите му. Качваме се на традиционна дървена лодка и тръгваме към Компонг Флък – крайбрежно селище с наколно изградени къщи, прехранващо се предимно с риболов и ловене на скариди. Дървените колове са с дължина от 6 м до 9 м за да могат да устоят едновременно на мокрия и сух сезон. Навръщане към Сиам Реп ще спрем в работилница за ръчно изработени сувенири – дървени статуйки, ликьор, картини и каменни скулптури. Напускаме хотела и трансфер до летище за полет до Сайгон в 13:40 ч. Кацаме в 15:00 ч. Посрещане и трансфер до хотел Grand Saigon Hotel (https://www.hotelgrandsaigon.com/. Настаняване и нощувка.
10
02 януари Сайгон – обиколен тур – летище закуска, обяд, вечеря
Закуска. Нашата днешна обиколка започва с храма Тиен Хау, построен от Кантонският орден през ранния 19 век в чест на китайската богинята на морето Мазу. Обикновено дворът на храма е пълен с поклонници от местнита китайска общност. Продължаваме с централния пазар Бин Тай – един от най-оживените и колоритни. Следва музеят на Медицината FITO, с неговата невероятна колекция от 3000 артикула свързани с развитието на традиционната виетнамска медицина. В галериите на музея могат да се видят антични книги и документи свързани с приготвянето на местни билки, както и приспособления, често срещани в традиционните виетнамски аптеки. Връщане в хотела за освежаване и напускане. В 12.30 ч . лек обяд в местен ресторант. След това продължаваме с Дворецът на независимостта или Президентсвото (в миналото) – главна сграда на правителството по време на Американската война. Следва Военният музей или известен в миналото като Галерия на престъпленията на американската война. Транфер до улица Донг Кой или Катинат, както е била известна по времето на френската окупация. Ще разгледаме някои от красивите френско-колониални къщи, построени през късния 19-ти и ранен 20-век. Ще видим две от най-емблематичните сгради на Сайгон – Операта и хотел Де Вил, както и катедралата Нотрдам – сграда с червени тухли изцяло базирана на оригинала в Париж. Ще минем и покрай Централна поща – проектирана от френският архитект Густав Айфел преди да стане известен с творението си – Айфеловата кула. Ранна вечеря в хубав местен ресторант и към 20:00 ч трансфер до летище за полет до Истанбул в 22:20 ч.
11
03 януари Истанбул - София
Кацаме в Истанбул в 06:00 ч и продължаваме за София в 08:45 ч. Отново на родна земя в 09:00 ч.

Местоположение