m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Азербайджан 7-15 септември

Цена 1339 евро -
На долу

Азербайджан 7-15 септември

1339 евро на човек

Мечтай, откривай, потопи се в чудесата на света …

Важно

Полети:

07 септември  София Варшава 18:25 19:25
08 септември Варшава Баку 23:00 05:10
15 септември Баку Варшава 06:00 08:30
15 септември Варшава София 10:50 13:50

Цена на човек в двойна стая при група от минимум 8 човека:    1339 евро

Цената включва:
*самолетен билет с лет. такси София-Баку-София в икономическа класа;
*Трансфер със Спринтер за целия тур
*Настаняване в хотелите, посочени в програмата

*6 нощувки със закуски в хотел Ibis Hotel Baku 3*

*1 нощувка със закуска в хотел Issam Sheki Hotel 4*

*Закуска в хотелите
*Екскурзовод на английски език за обиколките

*всички описани турове в програмата;
*водач от ТравълМакс при минимум от 8 плащащи туристи
*Застраховка Помощ при пътуване

Доплащане виза за Азебрайджан – 90 лева
Доплащане за единична стая  – 160 евро
Доплащане входни такси за музеите около 40-50 евро

 

Условия за записване:

*капаро 30% от цената на пътуването

*копие на паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването

*подписан Договор за Организирано пътуване.

 

Минимален брой участници: 8

 

Плащания:

*капаро 30% от цената на пътуването при записване

*доплащане 40 дни преди пътуването

 

Важни уточнения: 

*Българските граждани се нуждаят от виза за Азербайджан

*Няма изискване за ваксини и имунизации.

*Пакетната цена включва застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро. Застраховката включва 24часов асистанс на български език.

*Подбробна програма с точен час на среща преди отпътуване, важни телефони и контакти на място, ще бъде предоставена минимум 7 дни преди отпътуването от България.

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 0650000255

от дата 08.03.2022 г. С лимит на обезщетение 125 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.

 

Условия за анулиране на пътуването от страна на клиента:

а) 31 и повече дни преди датата на пътуването – 100 евро такса анулиране

б) от 30 до 21 дни преди датата на пътуването – в размер на 50 % от стойността на пътуването.

в) от 20 до датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

Ако тези срокове не противоречат на условията по тарифите на самолетния билет.

 • Дати на пътуване
  -
 • Час на излитане
  -
 • Час на пристигане
  -
 • Облекло
  -
 • Цената включва
  визи
  екскурзовод
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  закуска и вечеря
  закуски
  Застраховка
  изхранване
  настаняване
  Обеди
  самолетен билет
1
08 септември пристигане в Баку
Пристигане в Баку в 05:10 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Ранно настаняване и кратка почивка. След това самостоятелно разглеждане на част от града. Можем да се повозим на лифта, който ще ни отведе от Нефтчилер авеню до Мартис Лейн – мемориал в памет на 15 000 азербайджански герои. Привечер можем да направим круиз с лодка и да разгледаме Баку от морска геледна точна (на доплащане около 30 евро).
2
09 септември - Баку
Закуска. Среща с екскурзовода в 10.00 ч. за разходка и разглеждане на Баку. Обиколката включва стария град Ичери Шехера, Моминската кула /12 век/, двореца Ширваншах /15 век/, Синик Гала – най-старата постройка не само в Ичери Шехера, но и в цял Азербайджан, Джамията Джума, Караван Сарай.  Свободно време. Следва разходка по булевард Национален парк като щеминем покрай Филхармонията, музей на килимите, Мугам и „Малката Венеция“. След това - посещение на центъра Гайдар Алиев. Дизайнът на сградата е интересен с това, че няма нито един прав ъгъл. Проектът е разработен от Заха Хадид. Нощувка в Баку.  
3
10 септември - Баку-Гобустан
Закуска в хотела. Около 10.00 ч. се отправяме към Гобустан (включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО) и разглеждане на праисторическите рисунки с резба върху камък, датиращи още от Каменната епоха. Сюжетите на рисунките са доказателство, че преди 10 000 години в тези места са живели хора, ловували изчезнали вече видове животни.  Посещение на Музея Гобустан. Сред интересните артефакти са скала с латински надпис, който разказва за пребиваването на римски легион през 1 век в Гобустан. Свободно време. Нощувка в Баку.
4
11 септември Баку-Габала
След закуска, около 09:00 ч. тръгваме за Габала. По пътя ще видим мавзолеят Йеди Гумбаз (гробище) построено за фамилията на хан Мустафа – последният хан на Шамаки. Ще посетим джамията Джума и ще спрем за снимки в каньона Муганли. Следва посещение на Нидж – село, в което живеят малка част удини (християнски кавказци), техният християнски храм и останките на Антична Габала – първата столица на Азербайджан. Връщане в хотела. Нощувка. .
5
12 септември Гала - Атешга
Закуска. Потегляме от хотела в 10:00 ч. Днешната ни екскурзия включва Гала археологически и етнографски музеен комплекс, в който се намират артефакти от третото хилядолетие преди новата ера до 20 век. Продължаваме към хълма Янардаг „Огнената планина“. Планината наистина е горяща, някога на полуострова имало многобройни места, от които излизал природен газ, който при достигане на повърхността на земята се възпламенявал. Днес Янардаг е едиственото място в страната, където може да се види пламнал на земната повърхност газ. Продължаваме към Атешга – храма на огнепоклонниците, древно култово съоръжение, построено на мястото, откъдето излиза природен газ. Храмът е възстановен през 18 век, а в килиите на някогашните покронници днес е поместен музей. Връщане в хотела. Нощувка
6
13 септември Баку-Шеки
Закуска. Потегляме в 08:00 ч. за Шаки – планинско селище, в което се намират останки от древни албански църкви. Посещение на двореца на Шаки хановете -отличен пример за дворцова архитектура в сафавидския период. Трансфер до хотел в Шаки и нощувка
7
14 септември Шеки
Закуска. Шеки се намира в  северозападната част на Азърбайджан, с население около 60 000 души пресечен от реките Киш и Гурджана. Посещение на Юхара Кервансарай /18-19 век/, джамията Омар Ефенди /19 век/, крепостните стени и кулите на средновековния град /18-19 век/, двореца Шякин Хан /18 век/, Кръглия албански храм, музея на народното творчество. Трансфер до Баку и свободно време. Нощувка  
8
15 септември - отпътуване от Баку
Много ранен трансфер до летище за полет до Варшава в 06:00 ч. Кацаме в 08:30 ч и продължаваме за София в 10:50 ч. Отново на родна земя в 13:50 ч.   .

Местоположение