m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Тайван и Палау

Цена 4030 евро
На долу

Тайван и Палау

4030 евро на човек

Тайван е островът с най-голям брой високи планини в света.

Островът е открит от португалски колонизатори през 16 век и е наречен „Ilha Formosa“, което в превод означава “ Красив остров.” Страната е известна още и като “Островът на пеперудите,” защото малките острови са дом на близо 400 различни вида пеперуди.

Една от големите забележителности на Тайван е Националният палатен музей, който е дом на над 650 000 екземпляра от китайски бронз, нефрит, калиграфия, живопис и порцелан, като това се смята за една от най-големите колекции на китайско изкуство и предмети в света.

Приказната красота на Палау вдъхновява все повече любители на пътешествията, на уникалните пъстри водни картини и на почти безлюдните плажове да го включат в плановете си.

Намира се в западния Тихи океан и е съставен от над 200 острова, само 8 от които са населени.

Населението на страната, обявила независимостта си едва през Октомври 1994 год. е едва 21 000. От тях 70% живеят на остро Корор. Столицата на страната днес е Нгерулмуд и едва през 2006 год. Правителството мести от Корор-предишната столица на Палау всички държавни офиси и институции в Нгерулмуд.

Заема площ от 489 кв.к., а недокоснатия му подводен риф предлага истинско богатство от коралови формации и морска фауна и флора. Огромни подводни пещери, сини дупки и невероятно  разнообразие от екзотични морски видове са истинска награда за любителите на гмуркането, шнорхелинга и уникалните подводни картини. Всички подводни шедьоври са лесно откриваеми в кристално синята океанска вода, а Палау е сред топ дестинациите за гмуркане в света.

 

Полетно разписание:

13 март     София                           Истанбул                     21,30          23,55

14 март     Истанбул                     Тайпе                            02,10         17,35

8 нощувки в Тайван

22 март    Тайпе                            Корор                           11,30          16,15

3 нощувки в Палау

25 април Корор                            Тайпе                            17,45          20,50

1 нощувка в Тайпе

26 март    Тайпе                            Истанбул                     21,40          04,45 на следващ ден

27 март     Истанбул                     София                           07,25         08,35

 

Обща цена за пътуването на човек в двойна стая с вкл. самолетните билети   4030  евро

Цената включва водач само в Тайван при група от 4 човека

Цената включва водач в Тайван и Палау при група от 8 човека

 

Пакетната цена за наземните услуги в Тайван и Палау включва:

Самолетни билети с включен чекиран багаж

8 нощувки със закуски в Тайван по време на обиколката

Всички трансфери с ван или микробус с климатик в Тайван;

Билет за скоростния влак до южен Тайван Taipei – Chiayi

Трансфер от Алишан до езерото Слънце Луна

Разходка с лодка по езерото Слънце Луна

Екскурзовод на английски език;

Всички посещения по програмата и входни такси;

3 нощувки на Палау

Трансфер летище-хотел-летище на Палау

1 нощувка със закуска в Тайпе на връщане

Трансфер летище-хотел-летище в Тайпе на връщане

Водач от ТравълМакс /както е описано горе/

Застраховка.

 

Цената не включва:

Вход такса за Палау 100 щ.долара плаща се лично на място

Такса за езерото на медузите 100 щ.долара  плаща се лично на място

Парк такса за Скалистите острови

Парк такса за езерото на медузите

Обяд и вечеря;

Лични разходи.

Екскурзии в Палау

 

 

Екскурзии в Палау:

*Каяк в залива Нико

*каяк в залива Ризон

*полудневен островен тур на Корор

*екскурзия и шнорхел в езерото на медузите

*екскурзия в Скалистите острови

 

Възможности за шнорхелинг, кану, гмуркане на Палау:

Еднодневна екскурзия Rock island Jellyfish lake – $135 на човек + държавната такса, плаща се на място лично

08,30-16,30 ч.

Rock Island Jellyfish Lake- един уникален тур за любителите на шнорхелинга. Отвеждаме ви до Скалните острови, където огромни скали с форма на гъби са насекли блестящата вода. Скалните острови са Юнеско парк, 445-те карстови острова са дом на 700 вида корали, над 1000 вида морски обитатели. Скалните острови са били населени от различни  тихоокеански племена и днес могат да се видят останки от каменни постройки, погребални места, пиктографи на 3000 години.

Шнорхелинг тура до островите отвежда и до езерото на медузите, богато на корали, малки рибки, впечатляващо красиви групи от медузи. Посещава се още и естествено спа, наречено Млечния път. Ще имате възможност да плувате с безопасните златни медузи, обядът е на красив плаж.

Турът е подходящ за всяка възраст, но до езерото на медузите се стига след 10минутно ходене от пристана. Включено е оборудване за шнорхелинга.

Носете със себе си: удобни обувки за ходенето да езерото, шапка, слънцезащитен крем, бански, камера. Включен е обяд, вода.

Важно:

Има задължителна държавна такса за Скалните острови Rock Islands, която се заплаща лично, на място, няма право на преотстъпване, както следва:

За каяк, гмуркане, шнорхелинг на Rock Islands Скалните острови без езерото с медузите – 50 щ.долара – разрешително за 10 дни.

За каяк, шнорхелинг, гмуркане вкл. Езерото на медузите- 100 щ.долара на човек – разрешително за 10 дни.

 

Каяк тур с обяд до залива Нико – $135 + държавната такса

или Risong bay – $135 + държавната такса

или Дългото езеро – $165 + държавната такса

07,45-16,30 ч.

Заливът Нико е прекрасен защитен залив, подходящ за всяка възраст. Впечатлява с красивите си коралови градини, коралова стена, останки от втората световна война.

Предлага красиви места за шнорхелинг като езерото Дисни и залива на Рембранд.

Интересни на сушата са пещерата Катедралата – естествена пещера, образувана от водата, японски бункери от времето на войната.

 

Залива Ризон e интересен заради скътаните заливи в Rock Islands, достижими само при определен прилив/отлив. Интересен е заради възможността за каяк и шнорхелинг, като могат да се видят пъстроцветни риби при езерото Мандарин, Дяволската градина и Потъналия град. Каяка се прави при езерото с бебета акули /понякога има и скатове/, залива на потъналите корабни останки.

Тук не е позволено гмуркане и риболов и подводното разнообразие е напълно съхранено – риби крокодил, риби пеперуда, Epinephelus merra.

Спира се за обяд на красив плаж.

 

Лонг Лейк е достъпно само при определен прилив и предлага наблюдаване на птици, риби, скатове. Турът включва района с мангрова растителност и много бебета орлови скатове, кораловите градини Айнщайн, Тайното езеро, плажа Мегапот, има японски палубен самолет-изтребител от времето на войната, природно Спа.

 

Археологически тур остров Улонг $160

– посветен е на епичната история на човешкото преселение. Посещава се древно селище, разглеждане на пиктографи, каменни монети, както и спирка за шнорхелинг при рифа.

 

Тур до германския фар $160

– уникална възможност за любителите на природата, турът предлага възможност за наблюдаване на птици, ботаническа информация, останки от войната..

Има възможност за стоп за шнорхелинг.

 

Наем частна лодка за 8 човека до Скалните острови за шнорхел и каяк – 1080 щ.долара за 8 човека.

Включва- трансфер от хотела, лодка, капитан, екскурзовод, шнорхел екипировка, обяд, вода.

За Peleliu и северните маршрути има доплащане.

1
13 март Полет до Истанбул
Полет от София за Тайпе с прекачване в Истанбул.
2
14 март пристигане в Тайван
Пристигане в 17.35 ч. Посрещане и трансфер до Тайчунг. Нощувка в Kloud Hotel Taichung 3* или подобен https://www.kloudhotel.com.tw/zh-tw/ Нощувка.
3
15 март Тайчунг – езеро Слънце Луна закуска
Закуска и потегляне за езерото Слънце Луна. Програмата на езерото включва: разходка с въжената линия, разходка круиз по езерото, посещение на храма УенУу, посещение на традиционно селище Ита Тао, посещение на центъра Ксианшан. Езерото Sun Moon е най-големият воден резервоар в Тайван. Районът около езерото е дом на племето Тао, едно от традиционните племена на Тайван. Езерото обгражда малък остров, на име Лалу. Източната страна на езерото прилича на слънце, докато западната- на луна, откъдето идва и името. Задължително оставаме време за фото разходка сред цъфналите вишни. Нощувка в хотел Einhan Resort, Sun Moon Lake http://www.einhanresort.com.tw/tw/
4
16 март езеро Слънце Луна - Алишан закуска
Днес се отправяме към Алишан- едно от най-красивите места на острова. Остатъкът от деня е посветен на парка Алишан /по това време в цъфтеж на вишните/. Алишан /около 415 кв.км./ е парк, в района на който влизат четири села, няколко водопада, чаени плантации, горската ЖП линия Алишан, многобройни горски еко пътеки. Паркът е популярен и за любителите на планинско катерене, а районът е една от фото емблемите на Тайван. Тук се произвежда чай и уасаби и никой посетител не пропуска ранното ставане и впечатляващия изгрев в планината. Алишан, клисурата Тароко и езерото Слънце Луна са най-популярните картини и забележителности на Тайван. През март е периода на вишневия цъфтеж в Алишан  Дано го хванем в пълния му блясък. Нощувка в хотел My Landscape Hotel Alishan или подобен https://mylandscape-hotel.mydirectstay.com/
5
17 март Алишан - Каосюнг закуска
След закуска потегляме към Каосюнг. Първо в програмата днес е Фо Гуанг Шан, следва езерото Лотoс, Кулата Дракон Тигър, Пролетния и Есенния павилион. Храмът на Буда Фо Гуан Шан е най-големият в Тайван. От създаването си през 1967 година до сега, той се превръща от малък манастир в планината в най-големият будистки манастир в Тайван. Той се превръща в чеждународно признат поклоннически център под ръководството на учителя Синк Юн. Той учи на везкористна отдаденост над 1000 ученика в манастира, помага на много последователи да открият вярата, щастието и надеждата чрез проповядвания от него хуманистичен Будизъм. Езерото Лотoс е отправна точка и прекрасен пезаж за прочутите храмове Тигър и Дракон. Посетителите на храма влизат в него през двете пагоди като минават през устата на Тигъра и Дракона. От тях се откриват прекрасни гледки към езерото. Денят завършва с разглеждане на Арт центъра The Pier-2 Art Center. Нощувка в Howard Plaza Kaohsiung 4* или подобен
6
18 март Каосюнг - Тайтунг закуска
Днес се отправяме към река Любов и към Южната магистрала на Тайван и Тайтунг. Разходка в парка Тайтунг и време за горещите извори в хотела. Тайтунг се намира на юго източното крайбрежие на Тайван, на брега на Тихия океан. Нощувка в Hoya Hot-springs Resort & Spa или подобен http://www.hoyaresort.com.tw/springs/?lang=en
7
19 март Тайтунг - Хюлиен закуска
Днес се отправяме към Хуалиен, като пътят по крайбрежието минава край Xiaoyeliu e известен с красивите си крайбрежни варовикови скали. Време за разходка в Sanxiantai- красив район в източен Тайван, състоящ се от няколко крайбрежни острова и пешеходен мост от Тайван към един от островите . Шитипинг е впечатляващ геопарк, намира се на 65тия километър от крайбрежната магистрала. Нощувка в Park City Hotel – Hualien Vacations 3* или подобен http://www.parkcthotel.com/hualien-vacation/en/index.php
8
20 март Хюлиен - Тароко – Тайпе закуска
Акцентът на деня е Национален парк Тароко /в превод Великолепен/. Минаваме край храма на Вечния Извор, част от парка Тароко. Следва пещерата Янзику- живописно разположена в клисурата, както и тунела на деветте завоя. Деветнадесет километроят каньон е една от емблемите на Тайван. Спираме за снимки при скалите Кинху преди потегляне по магистралата Сухуа към столицата на Тайван. Нощувка в хотел Cham Cham Banciao или подобен https://taipei.chamcham.com.tw/
9
21 март Тайпе закуска
Закуска. Денят започва с посещение на Chiang Kai-shek Memorial Hall, построен през 1980 в чест на Чан Кайшъ- министър-председател и президент на Тайван до смъртта си в Тайпе на 5 април 1975 г. Мемориалът е сред най-забележителните архитектурно-паркови комплекси на столицата. Ще видим сградата на Grand Hotel Taipei. След това се отправяме към храма Bao-An. Храмът е построен през 1804 година и е декориран в традиционен стил. Продължаваме към небостъргача Taipei 101. От 2004 до 2010 година това е най-високият небостъргач в света. Завършваме с нощния пазар на улица Раое. Нощувка в Тайпе.
10
22 март Тайпе – Палау закуска
Закуска. Трансфер до летище за полет до Палау в 11,30 ч. Пристигане в 16,15 ч. Трансфер до хотел Palau Pacific Resort 5*. Разположен сред 64 акра пищни тропически градини, и в прегръдката на Тихия океан, Palau Pacific Resort получава награда за „Asia's Leading Resort“ през 2007 г и „Best Diving Resort“ в 11 поредни години. Комплексът е разположен на 30 мин от летището в Корор и е единствения в Палау със собствен плаж, обявен за една от защитените територии на Корор (с чадъри и шезлонги на разположение). В близост има чудесни условия за шнорхелинг, превръщайки хотела в островен рай дори и за тези, които не практикуват дайвинг. Дори в езерото с океанска вода има над 200 риби, миди и скатове, а градината на комплекса се гордее с разнообраие от над 50 вида орхидеи. На разположение са два ресторанта, барбекю на плажа и 2 бара. По желание се организират романтични вечери на плажа. Басейнът  и прилежащото джакузи са с изглед към океана, има още два осветяеми тенис корта, фитнес център, волейболно игрище на плажа, бутик, SPA център, еко пътека, Интернет център, дайвинг център. Организират се екскурзии до над 300 коралови острова  - т.нар. „плаващи градини“ на с моторница, каяк и ветроходна лодка, турове до водопади и забележителности на острова. Нощувка.
11
23 - 24 март Палау закуска
Свободни дни на допълнителни екскурзии /на доплащане и по желание/. Турове с каяци сред островите, екскурзия до езерото на медузите, тур със шнорхелинг, гмуркане.  
12
25 март Палау – Тайван закуска
Закуска. Трансфер до летището за полет до Тайван в 17,45 ч. Пристигане в 20,50 в Тайван. Трансфер до хотел, настаняване , нощувка.
13
26 март Тайван – отпътуване закуска
Закуска. Свободен ден в Тайпе. Трансфер до летището за полет до Истанбул.
14
27 март Истанбул -София
Кацане в Истанбул и полет до София.

Местоположение