m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Саудитска Арабия – 6 дни през март

Цена 2745 евро 6 нощувки
На долу

Саудитска Арабия – 6 дни през март

2745 евро на човек

        Разписание на полетите:

        Дата                               от                           до                         излита                каца

18 март                            София                  Доха                      16:05                     21:45
19 март                            Доха                     Риад                      01:10                     02:40
24 март                           Джеда                   Доха                      04:40                     06:55
24 март                           Доха                      София                  09:15                     13:20

Цена на човек, настанен в двойна стая (при 7 човека) – 2745 евро

 

Доплащане за единична стая – 350 евро

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Доха – Риад – Джеда – Доха – София с включен 25 кг чекиран багаж
 • Вътрешни полети Риад – АлУла и АлУла – Джеда
 • 5 нощувки със закуски в описаните хотели + 1 късно настаняване  в Риад
 • Трансфери по програмата
 • Екскурзии, описани в програмата с входни такси
 • Местен екскурзовод на английски език
 • Медицинска застраховка, покриваща КОВИД-19
 • Водач-преводач от ТравълМакс

 

Цената не включва:

 • PCR тест преди отпътуване, направен 72 часа преди полета
 • Виза – 130 Визата е електронна.
 • Обеди и вечери
 • Екскурзии, които не са описани в програмата
 • Бакшиши – ок. 40 USD
 • Разходи от личен характер

 

За влизане в Саудитска Арабия трябва да имате задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца от датата на пътуване и поне 2 свободни страници в паспорта. Ще ни трябва снимка 600х600 мм за визата. Ще трябва да имате отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване и да свалите приложение за Саудитска Арабия на телефона си с регистрация. Трябва задължително да сте ваксинирани с някоя от одобрените от Световната здравна организация!

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

6 нощувки
-+ Age
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
18 март СОФИЯ – ДОХА
Полет за Доха в 16:05 ч. Кацаме в 21:45 ч.
2
19 март РИАД ЗАКУСКА
Следващ полет за Риад в 01:10 ч. Кацаме в 02:40 ч. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Hilton Garden Inn 4* https://www.hilton.com/en/hotels/ruhrogi-hilton-garden-inn-riyadh-olaya/ или подобен. След закуска започва нашата обиколка в тази интересна страна. Целодневен тур на Риад, в който за начало се насочваме към крепостта Масмак – 150 годишна крепост в сърцето на стария град.  Построена през 1865 г, от глина и тухли от кал, крепостта е станала свидетел на  раждането на кралството.  Ал Масмак – представлява висока, силна и масивна сграда - служи като гордо напомняне за легендарната история на Саудитска Арабия.  Продължаваме към традиционния пазар, след което ще посетим Националния музей, в който ще разберем с подробности историята на Арабския полуостров. Продължаваме към кулата Кингдъм – най-високата сграда в Рияд.  Небостъргач в височина 302 м. Строителствотом у е започнало през 1999 г и продължило до 2004 г. Заема 4-то място по височина в страната. Ще се качим на нависоко за да се насладим на прекрасната гледка от птичи поглед. Връщане в хотела и нощувка.
3
20 март РИАД - АЛУЛА ЗАКУСКА
Ранен трансфер до летището, за да се качим на полет до АлУла, който излита в 08:40 ч. и пристига в 10:25 ч. Посрещане и трансфер до Alula Sahari Resort 3* http://www.saharyalularesort.com/en/ . Свободен ден или възможност за екскурзия на място /на доплащане/. Нощувка.
4
21 март АЛУЛА – Зимен парк ЗАКУСКА
Около 9:30 часа тръгваме към „Зимен парк” в гр. АлУла – жив музей на запазени гробници, пясъчни разкрития, исторически жилища и паметници, както естествени, така и създадени от човека, които съхраняват 200 000 години почти неизследвана човешка история. Към 11 ч. ще посетим Хегра, обявена за Световно културно наследство на Юнеско. Ще разгледаме 110 добре запазени гробници, датиращи от 1-во хилядолетие преди новата ера. За обяд ще отидем до местна ферма, от където можете да си откъснете пресни плодове от дърветата, а след това се насочваме към град Дадан, столицата на царствата Дадан и Лихян. Градът, който е построен от камък и над оазиса на долината, датира между края на 9-ти и началото на 8-ми век пр.н.е. (Царство Дадан) и 5-2 век пр.н.е. (Царство Лихян). Продължаваме с един от най-значимите обекти за арабския свят – Джабал Икма. Включва повече от 450 ранни арабски надписа. По път ще спрем на Слонската с кала за снимки. Вечерта ще се полюбуваме на невероятното небе с безбройните звезди, светещи над нас. Нощувка.
5
22 март АЛУЛА - ДЖЕДА ЗАКУСКА
Днес имаме повече време за почивка сутринта и възможност само да се разходим из града за покупки. Към 13:00 ч. се насочваме отново към Зимен парк, за да посетим старата част на града. Следва ферма, където можем да откъснем плодове директно от дърветата и се насочваме към летището за полет до Джеда около 19 ч. Късно пристигане. Трансфер и настаняване в хотел Shada 3* https://shadahotels.com/ . Нощувка.
6
23 март ДЖЕДА ЗАКУСКА
След закуска се отправяме към историческата част на града, която е и част от културно-историческото наследство на ЮНЕСКО. Ще минем по главните улици, за да научим повече информация по историята на това място. Насочваме се към историческа къща на Назеев, изградена 1881 от ефенди Омар Назеев, губернатор на Джеда по това време. Сградата има 106 стаи, в които ще видите много дърворезба и арабска калиграфия. Продължаваме към музея на Абдул Рауф, който е част от Международния град на науката и знанието Тайебат. Мястото е град сам по себе си, който оживява предислямската и ислямската история в 300 стаи в 12 сгради. Включва къщата на саудитското наследство, къщата на ислямското наследство, къщата на международното наследство и общественото наследство. Следобед ще се разходим по крайбрежната на Джеда, за да усетим арабския дух и спокойствие. Връщане в хотела и нощувка.
7
24 март ДЖЕДА - ДОХА – СОФИЯ
Ранен трансфер до летището в Джеда за полет до Доха в 04:40 ч. Кацаме в 06:55 ч и следващ полет в 09:15 ч. Отново в София в 13:20 ч.

Местоположение

Saudi Arabia