m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Саудитска Арабия 8 дни през март

Цена 3490 евро 8 нощувки
На долу

Саудитска Арабия 8 дни през март

3490 евро на човек

        Разписание на полетите:

        Дата                               от                           до                         излита                каца

17 март                            София                  Доха                      16:05                     21:45
18 март                            Доха                     Риад                      01:10                     02:40
24 март                           Джеда                   Доха                      04:40                     06:55
24 март                           Доха                     София                  09:15                     13:20

Цена на човек, настанен в двойна стая /при група от 7 човека/ – 3490 евро

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Доха – Риад – Джеда – Доха – София с включен 25 кг чекиран багаж
 • Вътрешни полети Риад – АлУла и Табук – Джеда
 • 8 нощувки със закуски в описаните хотели
 • Трансфери по програмата
 • Екскурзии, описани в програмата с входни такси
 • Местен екскурзовод на английски език
 • Медицинска застраховка, покриваща КОВИД-19
 • Водач-преводач от ТравълМакс

 

Цената не включва:

 • PCR тест преди отпътуване, направен 72 часа преди полета
 • Виза – 130 Визата е електронна.
 • Обеди и вечери
 • Екскурзии, които не са описани в програмата
 • Бакшиши – ок. 40 USD
 • Разходи от личен характер

 

За влизане в Саудитска Арабия трябва да имате задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца от датата на пътуване и поне 2 свободни страници в паспорта. Ще ни трябва снимка 600х600 мм за визата. Ще трябва да имате отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване и да свалите приложение за Саудитска Арабия на телефона си с регистрация. Трябва задължително да сте ваксинирани с някоя от одобрените от Световната здравна организация!

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

8 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
17 март СОФИЯ – ДОХА - РИАД
Полет за Доха в 16:05 ч. Кацаме в 21:45 ч.
2
18 март РИАД ЗАКУСКА
Следващ полет за Риад в 01:10 ч. Кацаме в 02:40 ч. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Hilton Garden Inn 4* https://www.hilton.com/en/hotels/ruhrogi-hilton-garden-inn-riyadh-olaya/ или подобен. След закуска започва нашата обиколка в тази интересна страна. Целодневен тур на Риад, в който за начало ще минем покрай традиционния пазар и ще продължим към крепостта Масмак – 150 годишна крепост в сърцето на стария град.  Построена през 1865 г, от глина и тухли от кал, крепостта е станала свидетел на раждането на кралството.  Ал Масмак – представлява висока, силна и дебела сграда - служи като гордо напомняне за легендарната история на Саудитска Арабия.  Продължаваме към Националния музей, в който ще разберем с подробности историята на Арабския полуостров. Следва обяд в местен ресторант с традиционна кухня. Продължаваме към кулата Кингдъм – най-високата сграда в Рияд.  Небостъргач в височина 302 м. Строителствотом у е започнало през 1999 г и продължило до 2004 г. Заема 4-то място по височина в страната. Ще се качим на нависоко за да се насладим на прекрасната гледка от птичи поглед. Връщане в хотела и свободна вечер. Нощувка.
3
19 март АЛ УЛА ЗАКУСКА
След закуска трансфер до летище за полет до АлУла, който излита в 11:40 ч. и пристига в 13:40 ч. Настаняване в Alula Sahari Resort 3* http://www.saharyalularesort.com/en/. Кратка почивка за обяд и трансфер до Слонската скала за снимки. Вечерта ще се полюбуваме на невероятното небе с безбройните звезди, светещи над нас.
4
20 март ЗИМЕН ПАРК АЛ УЛА ЗАКУСКА
Сутринта напускаме хотела и се насочваме към „Зимен парк” – жив музей на запазени гробници, пясъчни разкрития, исторически жилища и паметници, както естествени, така и създадени от човека, които съхраняват 200 000 години почти неизследвана човешка история. Първа спирка – Хегра, обявена като Световно –културно наследство на Юнеско. Ще разгледаме 110 добре запазени гробници датиращи от 1-во хилядолетие преди новата ера. Следва забележителен залез при скалата на слона Джабал Алфил. За разлика от богато украсените, ръчно издълбани фасади на близките набатейски гробници на Хегра, "хоботът" и "тялото" на този монолитен звяр от червен пясъчник са били оформени от природни сили - милиони години ветрова и водна ерозия. Сред най-значимите открития в цяла Ал Ула е град Дадан, столицата на царствата Дадан и Лихян. Градът, който е построен от камък и над оазиса на долината, датира между края на 9-ти и началото на 8-ми век пр.н.е. (Царство Дадан) и 5-2 век пр.н.е. (Царство Лихян). Продължаваме с един от най-значимите обекти за арабския свят – Джабал Икма. Включва повече от 450 ранни арабски надписа. Следобед се насочваме към Табук. Пътуването ще трае около 5-6 часа (350 км). Табук е град в северозападната част на султаната, на брега на Червено море, познато със своите богати коралови рифове.  Пристигане в града около ранен следобед и настаняване в хотел Holiday Inn 4* https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/tabuk/tuupf/hoteldetail. Свободно време и нощувка.  
5
21 март ТАБУК ЗАКУСКА
Днес сутринта, потегляме към долината Алдеса (180 км). Свобдно време за обяд и продължаваме към Алшак – невероятен каньон в района на Табук, оформен между планините. Вечерта се връщаме към хотела. Нощувка.
6
22 март ТАБУК- ДЖЕДА ЗАКУСКА
Ранно ставане и потегляме към планината Алзета, както и червени дюни за невероятно пустинно приключение (ок. 150 км). Продължаваме към древен град Шуиаб, като Шуиаб се смята, че е един от 4-те пророка, споменати в Корана. Името означава „този, който сочи верния път“. Градът датира от около 2000 г. пр. Хр. е изсечен в планините от розов пясъчник и успява да покаже предишната си слава и последвалия упадък едновременно. Следобед се насочваме към Тайеб Исм - едно от природните чудеса на Саудитска Арабия, което изненадва посетителите. Ще си направим и разходка из каньона. Следобед се насочваме към летище за полет до Джеда в 18:15 ч. Пристигаме в 19:45 ч. Трансфер и настаняване в хотел Shada https://shadahotels.com/stay/ . Нощувка.
7
23 март ДЖЕДА ЗАКУСКА
След закуска потеляме на обиколка в Джеда - посещение на частен музей Абдул Рауф. Музеят на Абдул Рауф Халил е част от Международния град на науката и знанието Тайебат и е място, което трябва да се посети. Музеят е град сам по себе си, който оживява предислямската и ислямската история в 300 стаи в 12 сгради. Включва къщата на саудитското наследство, къщата на ислямското наследство, къщата на международното наследство и общественото наследство. Продължаваме с историческата част на Джеда. Следва разходка по крайбрежието, връщане в хотела и маме свободен ден в Джеда. Късен трансфер до летището в Джеда за полет до Доха в 22:15 ч.
8
24 март ДЖЕДА - СОФИЯ ЗАКУСКА
Ранен трансфер за полет в 04:40 ч. от Джеда. Кацаме в София в 13:20 ч.

Местоположение

Saudi Arabia