m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Папуа Нова Гвинея & Фиджи & Сингапур

Цена 7680 евро 14 нощувки
На долу

Папуа Нова Гвинея & Фиджи & Сингапур

7680 евро на човек

“BULA” приятели на най-екзотичните

кътчета на земята!

Благословена с цели 333 приказни острова, голяма част от които ненаселени, Фиджи е в мечтите на всички младоженци и мечтатели!

Намира се в тропическия южен Тихи океан и заслужено е наречена тропически островен рай. Бели пясъчни

плажове, кристални води, донесли на страната славата на дайвинг приказка, истинско бягство към природата. Разходка по белите плажове на островите, шнорхелинг, гмуркане, рафтинг, круизи, каяк или сърф, трекинг в дъждовните гори, посещение на малки селца. И все пак плаж и гмуркане!

От колониалните дни хората от Източните планини на Папуа се събират веднъж годишно, за да покажат образци от най-добрите си култури и за да покажат своите най-колоритни и енергични танцови традиции. Гордостта на всяко племе са неговите танцови групи, които се борят за внимание и титла на сцената. Понякога на арената се явяват едновременно по няколко групи, които изпълняват танците си в различни ъгли от нея. От време на време прехвърчат искри като ревности търсенето на първа награда подхранва конкуренцията между племенните групи. В края на шоуто съдиите присъждат награди на най-добре представящите се групи. В стари времена наградите са били … прасета, но паричните награди днес заемат мястото на прасетата.

По традиция фестивалът Горока се провежда събота и неделя през уикенда, който е най-близо до Деня на

независимостта (16 септември всяка година). Нашата обиколка започва в сряда преди уикенда на Горока шоу с пристигането в планината Хаген.

Това събитие е мечтата на фотографа, търсещ   автентичното племенно преживяване особено заради възможности за портретна и фотография преди и след всяка група.

В петък групата ще се прехвърли с автобус от връх Хаген до Горока с някои интересни спирки по пътя в Омо

Селото на племето скелети Масалаи, селото на змията Чимбу и мъховата гора на прохода Дауло.

Забележка: може да се лети Сингапур-Истанбул –София на 29 септември /полети в един ден/ , 10,40-16,45 и 19,10-20,25 ч. и цената на билета ще е по-висока с 50 евро.

Полети:

10 септември    София                                  Истанбул                            09.25      10,50

10 септември     Истанбул                            Сингапур                            17,15      09,05 на 11 септември

11 – 12 септември 1 нощувка в Сингапур

12 септември     Сингапур                            Порт Морсби                    20,35      05,15 на 13 септември

13-19 септември 6 нощувки в Папуа Нова Гвинея 

19 септември     Папуа Нова Гвинея        Нади                                     09.45      18.00

19-25 септември 6 нощувки на Фиджи

25 септември     Нади                                     Сингапур                            11,30      18,00

25 септември     Сингапур                            Истанбул                            23,30      05,35 на 26 септември

26 септември     Истанбул                            София                                  07,25      08,35

 

Цена на самолетните билети на човек /икономи класа /        2040 евро

 

Цена на човек в двойна стая                  5640 евро

Пакетната цена е на човек в двойна стая и включва:

Пакетната цена е на човек в двойна стая и включва:

*1 нощувка в Сингапур

*6 нощувки във Фиджи

*7 нощувки в Папуа Нова Гвинея

*14 закуски

*7 обяда /в Папуа Нова Гвинея

* трансфери по програмата

* обиколна програма в Папуа Нова Гвинея

* самолетен билет Порт Морсби до Маунт Хаген и полет Маданг-Порт Морсби

* застраховка Помощ при пътуване – 15 000 евро на човек

* водач от ТравълМакс при група от 8 човека

 

Цената не включва:

*самолетни билети 2040 eвро в икономи класа

*вечери и хранене извън програмата, екскурзии по избор на Фиджи.

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

14 нощувки
-+ Age
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
11 септември пристигане в Сингапур
Пристигане в Сингапур в 09.05 ч. Трансфер до хотел Peninsula Excelsior 4*. Настаняване в 14.00 ч. и време за почивка. Следобед се отправяме към Gardens by The Bay, разходка в градините. Билетите се заплащат лично на място. За посещение на Sky Way & Floral Fantasy & Super tree Observatory е около 60 сингапурски долара /равни на около 45 щ.долара/. Нощувка
2
12 септември Сингапур закуска
Сутринта посвещаваме на зоологическата градина в Сингапур /заплащаме вход на място/. Следобед продължаваме с разходка в Чайнатаун или Колелото на Сингапур. Трансфер до летището около 17.30 ч. Полет за Порт Морсби в 20,35 ч.
3
13 септември Маунт Хаген – Paiya sing-sing и Magic Mountain
Пристигане в 05,15 ч. в Папуа Нова Гвинея. Трансфер до летището за вътрешни полети и  полет до Маунт Хаген. Пристигане, посрещане на летището и настаняване в хотела. Разходка с екскурзовода в Маунт Хаген. Време за почивка. Нощувка.
4
14 септември Синг Синг Маунт Хаген закуска
След закуска потегляме на живописна разходка сред красиви планиски  пейзажи до село Пая, където има частно представлението в четвъртък преди всеки Горока фестивал. Ако пристигнем преди началото на представлението, ще можем да гледаме как изпълнителите се украсяват с пера, миди и охра в подготовка за танците. Изпълнителите ще се радват да покажат и разкажат за тяхното традиционно облекло („билас“) и с удоволствие позират за снимки. Ще се представят предимно около 10 различни танцови групи от планините, включително хората с перуки Хули, танцьорите от племето Мелпа и племето Енга с техните широки черни перуки. Някои от групите ще свирят по-късно на Горока. Опитваме и местната храна- обяд „mumu“, приготвен под горещи камъни край площадките за пеене. Не пропускаме още и обиколка на традиционна изложба в село Пайя, разглеждаме къщата на духовете на мъжете. Ще видим демонстрации на някои традиционни обичаи като ухажване. Нощувка в Highlander Hotel, Mt Hagen.
5
15 септември Маунт Хаген – Горока
Закуска и потегляне за Горока. В 08:00 Освобождаване на хотела и товарене на багажа в нашия автобус за отпътуване за Горока. Обикновено пътуването отнема 4 часа, но днешният трансфер ще продължи през почти целия ден с разглеждане на забележителности и спирки за обяд по пътя. Планинският път минава на изток от връх Хаген, минавайки през пазара, пъстри градини, плантации за кафе и чай в долината Уаги. Тази долина често е наричана  „купата за храна“ или долината на храната на Папуа. Всъщност в село Кук, близо до Маунт Хаген археолозите са открили доказателства, че долината е била засявана с хранителни култури от хиляди години. От долината Waghi магистралата минава през малките градове Kudjip и Minj и се изкачва в алпийската провинция Chimbu с нейните стръмни клисури и планински склонове, удивително покрити с набраздени градини с работещи хора. Първата спирка късно сутринта ще бъде в село Миндима в провинция Чимбу, където ще видим селяните от племето Омо Масалаи да изпълняват своят на пръв поглед зловещи, но и доста комичен „танц на скелета” . Ще видим и демонстрация на техния ритуал за ухажване. Продължаваме  към град Кундиава, „столицата“ на Чимбу, за спирка за обяд в хотел Mt Wilhelm (включен). След около два часа   стигаме до върха на прохода Дауло, място, известно с   биоразнообразието на такава надморска височина. Тук  пътят минава край гигантски дървесни папрати и стичащи се водопади. Местни деца продават цветя на пътя. Разходка с екскурзовод през древната мъхова гора, интересна с различни видове цъфтящи и нецъфтящи дървета и папрати, местни орхидеи, зелени мъхове и цветни гъби. Райските птици също са чести гости в района. От прохода Дауло пътят се спуска през плодородната долина Асаро и най-накрая в град Горока.Около 16:00  ч. пристигаме в Горока, настаняване,  време за почивка. В 18:30 Трансфер с автобус за вечеря в (хотел Bird of Paradise, хотел Pacific Gardens, Goroka Steak House или Mandarin Chinese Restaurant, не е включена в цената).
6
16 септември Горока
07:00 ч. Закуска. Днес е денят на Независимостта на Папуа Нова Гвинея! 07:30-08:00 трансфер до шоуто и свободно време за снимане на някои от подготвящите се групи. Програмата започва около 09:00ч. Туристическите места за сядане имат добра гледка към мястото, където се  представят групите. Имаме и .разрешение за влизане в зоната за изпълнение, ако искаме да снимаме отблизо. 12:00 включен пакетиран обяд (напр. пица или китайско меню). 14:00 Тръгване от шоуто  към местно село на около 45 минути с кола. Това е типично планинско село с кръгли колиби, направени от клони и кал, опушени огньове за готвене. Много от местните отглеждат органично кафе. 17:30 Отпътуване за хотела. 18:30 Трансфер с автобуса за вечеря (Pacific Gardens Hotel, Goroka Steak House или Китайски ресторант Mandarin.
7
17 септември Горока – Маданг
В 06:00 ч. закуска в хотела. В 07:00 ч. Освобождаване и среща на рецепцията, за да тръгнем по-рано за Маданг. Осигурява се пакетиран обяд и бутилирана вода. Пътуването е около 8 часа, като пътят минава край живописни планински села. Минаваме през градовете Хенганофи и Kainantu (с време за спирки) и пресичане на величествения язовир Yonki преди да се спуснем през стръмния криволичещ проход Касъм в долината на река Раму. Пресичаме през прохода Касъм и може да забележим промяната в температурата и влажността- Прехода от сухия, хладен въздух на планините към влажния, топъл въздух на крайбрежните райони. Последните 3 часа от пътуването преминаваме край ферми за захарна тръстика и други земеделски култури. Морето на Бисмарк остава вдясно от нас. Пристигаме в Маданг, оставяме багажа и се приготвяме за разходка с лодк и шнорхелинг в лагуната Маданг. Лодката се насочва към лагуната, която е обсипана с малки островчета. Спираме при остров Пик за шнорхелинг и плуване. Предварително сме взели екипировка. Връщане в Маданг, нощувка Madang Resort Hotel.  
8
18 септември Маданг
В 07:00 ч. Закуска в хотела. В 08:00 ч. Започваме с  разглеждане на Маданг и околностите. Първо е срещата ни с местните занаятчии. Ще се разходим в центъра и пазара на пресни продукти. В центъра на града ще видим летящата лисица, типичен животински представител за Маданг. Напускаме пределите на града и се отправяме към музея на културата Madang и красивата пещера Балек - студен воден извор със сяра. Тук ще храним костенурки и змиорки, а мястото е използвано  за някои сцени във филма Робинзон Крузо. Около 13:00 ч. потегляме обратно към Маданг, за да вземем багажа за трансфер до летищего. Полет от Маданг до Порт Морсби 16,05 -18,40 ч. Посрещане и трансфер до хотел. Нощувка.
9
19 септември Порт Морсби – Фиджи
Закуска, в определения час трансфер до летището за полет до Жиджи. Кацане в Нади в 18,00 ч. Трансфер до хотел в Нади, нощувка.
10
20 септември Фиджи – остров Мантарей закуска
Закуска и трансфер с ферибот до остров Мантарей. Настаняване в стандартни двойни стаи. Свободно време за шнорхелинг и гмуркане.
11
20-24 септември остров Мантарей
Свободни дни за шнорхелинг, гмуркане, водни активности. Нощувки. https://mantarayisland.com/best-snorkelling-in-fiji
12
25 септември Нади – Сингапур
Трансфер от острова до Нади и полет за Сингапур в 11,30 ч. Кацане в 18,00 ч. Следващ полет за Истанбул в 23,30 ч.
13
26 септември пристигане в България
Кацане в Истанбул в 05,35 ч. Полет зо София и отново на родна земя в 08,35 ч.

Местоположение

Papua Fiji